• Εγγραφή

Home  //  Νέα  //  Οι καιροί άλλαξαν

 

Οι καιροί άλλαξαν
PDF
Εκτύπωση
E-mail
Τετάρτη, 07 Δεκέμβριος 2011 00:17

alt

Στις ημέρες μας όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που ομολογούν ότι οι εποχές και οι καιροί άλλαξαν. Επιστήμονες αλλά και απλοί άνθρωποι δηλώνουν ότι ουδέποτε η μόλυνση, οι υψηλές θερμοκρασίες, οι απότομες αλλαγές του καιρού, τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι αδικαιολόγητες για την κάθε εποχή καιρικές συνθήκες είχαν τέτοια συχνότητα εμφάνισης. Μάλιστα επιστημονικές πηγές ομολογούν:

Το κλίμα αλλάζει. Οι πάγοι στους πόλους λιώνουν, η στάθμη των θαλασσών ανεβαίνει, τα ακραία καιρικά φαινόμενα μαστίζουν ολόκληρες περιοχές του πλανήτη αφήνοντας πίσω τους ανθρώπινα θύματα και υλικές καταστροφές. Οι επιστήμονες και οι κυβερνήσεις παγκοσμίως συμφωνούν: οι κλιματικές αλλαγές έχουν προκληθεί από ανθρώπινες δραστηριότητες και οι επιπτώσεις τους θα είναι καταστροφικές.”

Πηγη: http://www.greenpeace.org/greece/campaigns/91303

Ποιος είναι όμως ο λόγος που οδηγηθήκαμε σε αυτή την άσχημη κατάσταση; Η απάντηση έρχεται για ακόμη μία φορά από τον αψευδή Λόγο του Θεού. Απ’ τη στιγμή που ο άνθρωπος επέλεξε να ζήσει μακριά από το θέλημα του άρχισαν όλα τα δεινά. Η αδυναμία του ανθρώπου να βρεί την ευτυχία που του είχε χαρίσει ο Θεός μέσα στον Παράδεισο τον έκανε συνεχώς να αναπτύσσεται και να ψάχνει τρόπους ώστε να κάνει την ζωή του ποιο εύκολη. Αυτό όμως οδήγησε τον άνθρωπο στην ασυδοσία την οποία στις ημέρες μας μεταφράζουμε ως την ανεξέλεγκτη και χωρίς ενδοιασμούς παραγωγή η οποία οδηγεί σε μόλυνση του περιβάλλοντος. Ας δούμε όμως τι ακριβώς μα λέει το Ευαγγέλιο:

«ΠΡΟΣ ΔΕ ΤΟΝ ΑΔΑΜ ΕΙΠΕΝ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΗΚΟΥΣΑΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΦΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΠΡΟΣΕΤΑΞΑ ΕΙΣ ΣΕ ΛΕΓΩΝ ΜΗ ΦΑΓΗΣ ΑΠ ΑΥΤΟΥ ΚΑΤΗΡΑΜΕΝΗ ΝΑ ΗΝΑΙ Η ΓΗ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΣΟΥ ΜΕ ΛΥΠΑΣ ΘΕΛΕΙΣ ΤΡΩΓΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΑΥΤΗΣ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΚΑΝΘΑΣ ΚΑΙ ΤΡΙΒΟΛΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΒΛΑΣΤΑΝΕΙ ΕΙΣ ΣΕ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΤΡΩΓΕΙ ΤΟΝ ΧΟΡΤΟΝ ΤΟΥ ΑΓΡΟΥ.»

Γένεσις κεφ:3 εδάφ:17-18

Βέβαια η αγάπη του Θεού προς τον άνθρωπο είναι τόσο μεγάλη που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Θεός έδωσε απεριόριστες ευκαιρίες στον άνθρωπο για να μετανοήσει στέλνοντας μέχρι και τον ίδιο του τον υιό να πεθάνει για εμάς επάνω στον σταυρό του Γολγοθά.

ΔΙΟΤΙ ΤΟΣΟΝ ΗΓΑΠΗΣΕΝ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΝ ΩΣΤΕ ΕΔΩΚΕ ΤΟΝ ΥΙΟΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΝ ΜΟΝΟΓΕΝΗ ΔΙΑ ΝΑ ΜΗ ΑΠΟΛΕΣΘΗ ΠΑΣ Ο ΠΙΣΤΕΥΩΝ ΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΧΗ ΖΩΗΝ ΑΙΩΝΙΟΝ

Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο κεφ:3 εδάφ:16

Και όμως όσο και αν ακούγετε περίεργο ο άνθρωπο αρνήθηκε αυτή την μεγάλη προσφορά και την θυσία του Ιησού Χριστού με αποτέλεσμα να έρθουν όλα αυτά τα δεινά στην ανθρωπότητα.

ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΙΣΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΦΩΣ ΗΛΘΕΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΗΓΑΠΗΣΑΝ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΡΑ ΤΟ ΦΩΣ ΔΙΟΤΙ ΗΣΑΝ ΠΟΝΗΡΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΥΤΩΝ

Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο κεφ:3 εδάφ:19

Συνεχίζοντας την έρευνα μας σε επιστημονικές πηγές θα δούμε ότι τα μηνύματα είναι μάλλον απαισιόδοξα για το μέλλον του πλανήτη μας και την ζωή πάνω σε αυτόν. Φυσικά ο φόβος των ανθρώπων είναι μεγάλος.

 Το φαινόμενο του θερμοκηπίου 
Η συντριπτική πλειοψηφία των επιστημόνων λέει ότι η άνοδος της θερμοκρασίας θα οδηγήσει τη Γη σε απρόβλεπτες καταστάσεις. 
Η ζωή στον πλανήτη οφείλεται στο φυσικό φαινόμενο του θερμοκηπίου - τη δυνατότητα της ατμόσφαιρας, δηλαδή, να συγκρατεί τη θερμότητα που είναι αναγκαία για να επιβιώνουν τα είδη. 
Η Διακυβερνητική Επιτροπή για τις Κλιματικές Αλλαγές, μια επιτροπή που απαρτίζεται από χιλιάδες ανεξάρτητους επιστήμονες υποστηρίζει ότι η αυξανόμενη ρύπανση της ατμόσφαιρας επιδεινώνει τεχνητά το φαινόμενο του θερμοκηπίου. 
Αυξανόμενες ποσότητες θερμότητας εγκλωβίζονται πάνω από τη Γη αντί να διαρρέουν στο διάστημα. 
Διοξείδιο του άνθρακα 
Ο καθηγητής Μάρτιν Πάρι, μέλος της Διακυβερνητικής Επιτροπής, λέει πως έχουν πραγματοποιηθεί αλλαγές στο κλίμα κατά τη διάρκεια του χρόνου, κατά τη διάρκεια των αιώνων και των χιλιετιών. 
« Όμως όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έχουν ξεπεράσει την φυσική μεταβλητότητα» τονίζει. 
Με άλλα λόγια σήμερα αντιμετωπίζουμε και θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό αλλαγές στο κλίμα που η Γη δεν έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν, λέει ο Βρετανός επιστήμονας. 
Ο μεγαλύτερος συντελεστής του φαινομένου του θερμοκηπίου είναι το διοξείδιο του άνθρακα. 
Από την Βιομηχανική Επανάσταση οι συγκεντρώσεις διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα αυξήθηκαν κατά 30%. 
Δυσοίωνο μέλλον 
Η Διακυβερνητική Επιτροπή για τις Κλιματικές Αλλαγές υπολογίζει ότι εάν η ρύπανση της ατμόσφαιρας συνεχισθεί με τους ίδιους ρυθμούς το 2100 η στάθμη των υδάτων της θάλασσας θα αυξηθεί από 9 έως και 88 εκατοστά και η μέση θερμοκρασία θα αυξηθεί από 1,5 έως και 5,5 βαθμούς Κελσίου. 
Ο Ντέιβιντ Γκριγκς, μέλος της Διακυβερνητικής Επιτροπής λέει πως σύμφωνα με την υπάρχουσα εικόνα, η αύξηση της θερμοκρασίας τα επόμενα 100 χρόνια θα είναι πρωτοφανής. 
«Στην χειρότερη περίπτωση και εάν συνεχισθεί με τον ίδιο ρυθμό η εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, θα υπάρξει άνοδος της θερμοκρασίας που μπορεί να φτάσει τους 5,5 βαθμούς Κελσίου μέχρι το 2100. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία η στάθμη των υδάτων της θάλασσας θα ανέβει έως και 88 εκατοστά. Αναπόφευκτα θα υπάρξουν εκτεταμένες και δυσάρεστες επιπτώσεις σε όλο τον κόσμο, είπε ο Γκριγκς. 
Η άνοδος της θερμοκρασίας -στη χειρότερη περίπτωση κατά 5,5 βαθμούς Κελσίου μέχρι το 2100 μπορεί να μην ακούγεται πολύ μεγάλη αλλά θα πρέπει να αναλογισθούμε ότι στην εποχή των παγετώνων πριν από εκατομμύρια χρόνια η μέση θερμοκρασία του πλανήτη ήταν μόλις 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 
Ακόμη και εάν μπορούσαμε σήμερα να σταματήσουμε την ατμοσφαιρική ρύπανση η υπερθέρμανση της γης θα συνεχιζόταν για δεκαετίες ή ακόμη και αιώνες λένε οι επιστήμονες. 
Το πώς αντιδρά η διεθνής κοινότητα σήμερα θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό εάν και μέχρι πότε θα διατηρηθούν οι πάγοι στην Γροιλανδία, πώς θα επηρεασθούν ζωικά είδη που είναι λιγότερο προσαρμόσιμα από ό,τι οι άνθρωποι. 
Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες εκατοντάδες χιλιάδες είδη ζώων θα αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο εξαφάνισης μέχρι το 2050 λόγω των κλιματικών αλλαγών.

Πηγη: http://www.bbc.co.uk/greek/specials/1727_environment/

«ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΕΙΣΘΑΙ ΣΗΜΕΙΑ ΕΝ ΤΩ ΗΛΙΩ ΚΑΙ ΤΗ ΣΕΛΗΝΗ ΚΑΙ ΤΟΙΣ ΑΣΤΡΟΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΑ ΕΘΝΩΝ ΕΝ ΑΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΗΧΕΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΑΠΟΨΥΧΕΙ ΕΚ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΔΕΙΝΩΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΝ ΔΙΟΤΙ ΑΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ ΘΕΛΟΥΣΙ ΣΑΛΕΥΘΗ.»

Κατά Λουκά Ευαγγέλιο κεφ:21 εδάφ:25-26

«ΟΛΟΚΛΗΡΩΣ ΘΕΛΕΙ ΚΕΝΩΘΗ Η ΓΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣ ΘΕΛΕΙ ΓΥΜΝΩΘΗ ΔΙΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΛΑΛΗΣΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ ΤΟΥΤΟΝ Η ΓΗ ΠΕΝΘΕΙ ΜΑΡΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΤΟΝΕΙ ΜΑΡΑΙΝΕΤΑΙ ΟΙ ΥΨΗΛΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΗΤΟΝΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Η ΓΗ ΕΜΟΛΥΝΘΗ ΥΠΟΚΑΤΩ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΥΤΗΣ ΔΙΟΤΙ ΠΑΡΕΒΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΗΛΛΑΞΑΝ ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΗΘΕΤΗΣΑΝ ΔΙΑΘΗΚΗΝ ΑΙΩΝΙΟΝ»

Ησαίας κεφ:24 εδάφ:3-5

Είναι βέβαια πολύ φυσικό να ρωτήσει κάποιος: Πότε θα σταματήσουν όλα αυτά και πότε θα έρθουν οι καλύτερες μέρες;; Αγαπητέ φίλε όλα αυτά που διάβασες παραπάνω δεν είναι παρά η αρχή. Θα μπορούσαμε να τα χαρακτηρίσουμε ως τα προκαταρκτικά των όσων μέλλουν να συμβούν. Η μεγάλη θλίψη θα έρθει στην επταετία του αντίχριστου όπου πληγές θα βασανίζουν τους ανθρώπους.

«ΚΑΙ ΕΓΕΜΙΣΘΗ Ο ΝΑΟΣ ΑΠΟ ΚΑΠΝΟΥ ΕΚ ΤΗΣ ΔΟΞΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΕΚ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΕΩΣ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΗΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΗ ΕΙΣ ΤΟΝ ΝΑΟΝ ΕΩΣΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΩΣΙΝ ΑΙ ΕΠΤΑ ΠΛΗΓΑΙ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΑΓΓΕΛΩΝ»

Αποκάλυψη κεφ:15 εδάφ:8

Όλα αυτά όμως δεν θα πρέπει να σε τρομάζουν διότι ο Ιησούς Χριστός έχει ένα ευλογημένο σχέδιο για τα παιδιά του.

«EΠΕΙΤΑ ΗΜΕΙΣ ΟΙ ΖΩΝΤΕΣ ΟΣΟΙ ΑΠΟΜΕΝΟΜΕΝ ΘΕΛΟΜΕΝ ΑΡΠΑΧΘΗ ΜΕΤ ΑΥΤΩΝ ΕΝ ΝΕΦΕΛΑΙΣ ΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΙΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΟΥΤΩ ΘΕΛΟΜΕΝ ΕΙΣΘΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ»

Προς Θεσσαλονικης επιστολή Α κεφ:4 εδάφ:17

Το παραπάνω εδάφιο μας περιγράφει το θαυμαστό γεγονός της Αρπαγής της Εκκλησίας του Χριστού. Μία ευκαιρία που δεν πρέπει κανείς να χάσει διότι μόνο τότε θα αναπαυθούμε στην παρουσία του Κυρίου και θα απολαύσουμε έναν νέο ουρανό και μία νέα γη.

«ΕΠΕΙΔΗ ΙΔΟΥ ΝΕΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΚΤΙΖΩ ΚΑΙ ΝΕΑΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΕΙΣΘΑΙ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΟΥΔΕ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΕΛΘΕΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΝΟΥΝ»

Ησαίας κεφ:65 εδάφ:17

Μην χάνεις λοιπόν άλλο χρόνο για να μην χάσεις αυτή την ευλογημένη ευκαιρία. Μία ακόμα ευκαιρία που δίνει ο Θεός στον άνθρωπο. Σήμερα είναι η ευκαιρία να πάρεις απόφαση μετάνοιας και επιστροφής ώστε να αποφύγεις όλα τα δεινά τα οποία θα έρθουν στην γη μας.

ΙΔΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΙΡΟΣ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΣ ΙΔΟΥ ΤΩΡΑ ΗΜΕΡΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ

Προς Κορινθίους επιστολή β κεφ:6 εδάφ:2

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 07 Δεκέμβριος 2011 00:44
 

Χριστιανικό Ραδιόφωνο

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

translate

Greek Albanian English Romanian

Ημέρες Συναθροίσεων

Κυριακή
     Προσευχή:10-11πμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:11-12πμ
Δευτέρα
     Προσευχή:7-8μμ
     Μάθημα  :8-9μμ
Τετάρτη
     Προσευχή:7-8μμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:8-9μμ
         Είσοδος Ελεύθερη
 

 

Προσευχή

 

"Κύριε, να τα χέρια μου. Ας μην αγγίξουν ποτέ κάτι που θα Σε ντρόπιαζε.
 
Να τα πόδια μου. Τα αφιερώνω σ' Εσένα. Ας μην πάνε ποτέ εκεί όπου Εσύ δεν θα πήγαινες.
 
 Κύριε, να τα μάτια μου. Ας μην κοιτάξουν ποτέ σε κάτι που θα λυπούσε το 'Αγιο Σου Πνεύμα.
 
 Τα αυτιά μου ας μην ακροαστούν ποτέ κάτι που θα ντρόπιαζε το Όνομά Σου.
 
Το στόμα μου ας μην ανοίξει ποτέ για να πει μια λέξη που δεν θα ήθελα ν' ακούσεις.
 
 Ο νους μου ας μην κρατήσει ποτέ ούτε μια σκέψη ή φαντασία που θα μείωνε την αίσθηση της παρουσίας Σου."
 
"Κύριε, κάνε με έναν άνθρωπο κατά την καρδιά Σου".

Συνδεμένοι Επισκέπτες

Έχουμε 37 επισκέπτες συνδεδεμένους
mod_vvisit_counterΣήμερα67
mod_vvisit_counterΕχθές143
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα1393
mod_vvisit_counterΠροηγούμενη εβδομάδα5153
mod_vvisit_counterΑυτό τον μήνα8357
mod_vvisit_counterΠροηγούμενος μήνας10224
mod_vvisit_counterΣυνολικές επισκέψεις992790

Μην ξεχνάς πως...

Η πίστη είναι το μέσον που μεταβάλλει

το όραμα σε πραγματικότητα,

την αποκάλυψη σε γεγονός,

την εμπιστοσύνη σε εκπλήρωση,

την επιθυμία σε πείρα

και το αόρατο σε ορατό.