• Εγγραφή

Home  //  Νέα  //  Θέλεις να γνωρίσεις μια καινούρια ζωή;

 

Θέλεις να γνωρίσεις μια καινούρια ζωή;
PDF
Εκτύπωση
E-mail
Τετάρτη, 07 Δεκέμβριος 2011 01:13

 

alt

Δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις. Να δεχτείς την πρόσκληση του Θεού μέσα στη ζωή σου.

Κάποτε καθώς διάβαζα την Αγία Γραφή έπεσαν τα μάτια μου, στο κάλεσμα του Ιησού Χριστού, που μας λέει: Έλθετε προς με πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι και εγώ θέλω σας αναπαύσει (Ματθαίος ια΄ 28). Διαβάζοντας αυτά τα λόγια τα πίστεψα και τα εμπιστεύθηκα μέσα στη ζωή μου.

Αυτά τα λόγια για μένα ήταν η αφετηρία μιας καινούριας ζωής με τον Ιησού Χριστό, και επειδή διαβάζω τον Λόγο του Θεού ότι δεν είναι προσωπολήπτης ο Θεός, αλλά εν παντί έθνει όστις φοβείται αυτόν και εργάζεται δικαιοσύνην είναι δεκτός εις αυτόν. (Πράξεις ι΄ 34).

Καθώς και ο Κύριος μας στην διδασκαλία του μας λέει 'Αιτείται και θέλει σας δοθή, ζητείτε και θέλετε ευρεί, κρούετε και θέλει σας ανοιχθή, διότι πας ο αιτών λαμβάνει, και ο ζητών ευρίσκει, και εις τον κρούοντα θέλει ανοιχθή. (Ματθαίος ζ΄7,8)

Δεν έχεις παρά να προσευχηθείς και να ζητήσεις αυτόν στο δωμάτιο σου, στη δουλεία σου, στο δρόμο που περπατάς όπου και να βρίσκεσαι γιατί ο Θεός είναι πανταχού παρών και τα πάντα πληρών και στην Αγία Γραφή μας αναφέρει ότι ο Θεός δεν είναι μακράν από ενός εκάστου εξ' ημών αλλ' εν αυτώ ζώμεν και κινούμεθα και υπάρχομεν. (Πράξεις ιζ΄27,28)

Ο Κύριος μας στη διακονία του επί της Γης καθώς συνάντησε την Σαμαρείτησα στην πηγή του Ιακώβ, φανερώνοντας όλη τη ζωή της τότε η Σαμαρείτησα λέει στον Κύριό μας, που πρέπει να προσκυνάμε στο όρος Γαριζίν που προσκυνάνε οι πατέρες μας ή στα Ιεροσόλυμα που προσκυνάτε εσείς.

Και ο Κύριος της είπε ότι θα έρθη ώρα και ήδη είναι ότι οι αληθινοί προσκυνηταί θέλουσι προσκυνήσει τον Πατέρα εν πνεύματι και αληθεία. Διότι ο Πατήρ τοιούτους ζητεί τους προσκυνούντας αυτόν διότι ο Θεός είναι πνεύμα (Ιωάννης )

Ποτέ μην αφήσεις τον εχθρό της ψυχής σου, μέσω των διαλογισμών να σου πυρπολήσει την διάνοιά σου (που είναι το πεδίο της μάχης) δημιουργώντας απιστία στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού.

Μας επισημάνει ο Λόγος του Θεού (Ρωμαίους ι΄6-10). Μη ειπής εν τη καρδία σου, τις θέλει αναβή στον ουρανόν τουτέστι δια να καταβιβάση τον Χριστόν ή τις θέλει καταβή εις την Άβυσσον τουτέστι δια να αναβιβάσει τον Χριστόν εκ νεκρών.

Αλλά τι λέγει: Πλησίον σου είναι ο λόγος εν τω στόματί σου, και εν τη καρδία σου τουτέστι ο λόγος του Ευαγγελίου της πίστεως τον οποίον κηρύττομε, ότι εάν ομολογήσης δια του στόματός σου τον Κύριον Ιησού, και πιστεύσης εν τη καρδία σου ότι ο Θεός ανέστησεν αυτόν εκ νεκρών, θέλεις σωθή.

Διότι με την καρδιά πιστεύει τις προς δικαιοσύνην, και με το στόμα γίνεται ομολογία προς σωτηρία.

Και από την στιγμή που θα πιστέψεις με την καρδιά σου στον Ιησού Χριστό θα γίνεις ένα νέο κτίσμα τα αρχαία θα παρέλθουν που είναι ο κόσμος και τα εν τω κόσμω, και τα πάντα θα γίνουν νέα μέσα στη ζωή σου.

Δηλαδή θα εκζητάς ποιο είναι το θέλημα του Θεού το αγαθό το ευάρεστο και το τέλειο για να το πράξεις μέσα στη ζωή σου. Και για να το πετύχεις χρειάζεσαι πίστη, και η πίστη δεν είναι τίποτα άλλο παρά η δύναμη που εξασκούμε στις υποσχέσεις του Θεού.

Η πίστη δεν είναι θεωρητική αλλά πρακτική, έχει έργο όπως μας λέει ο Ιάκωβος (β΄17) και το έργο είναι να περιπατήσουμε στα ίχνη του Ιησού Χριστού καθώς εκείνος περιεπάτησε και να κάνουμε πλέον έργα άξια της μετάνοιας μας, τα οποία ετοίμασε ο Θεός ώστε να περιπατήσουμε εν εμαυτοίς .

Καθώς μας δίδαξε ο Ιησούς Χριστός ότι εγώ είμαι η Οδός η Αλήθεια και η Ζωή, ουδείς έρχεται προς τον Πατέρα ειμή δι εμού (Ιωάννης ιδ΄6)

Και απόδειξη ότι μένεις στην αλήθεια είναι ότι ο Χριστός σε ελευθερώνει από δεσμά και πάθη της προηγούμενης ζωής σου και όχι μόνο τούτο αλλά και την καρδιά σου την γεμίζει η αγάπη του Θεού η οποία είναι εκγεχυμένη δια πνεύματος του αγίου του δοθέντος εις ημάς ( Ρωμαίους ε΄5).

Και τότε θα καταλάβεις ότι άλλαξε η ζωή σου, και ότι περπατάς σε μια καινούρια ζωή, και είσαι μαθητής πλέον του Ιησού Χριστού από την αγάπη που θα έχεις εις τον πλησίον σου (Ιωάννης ιγ΄35).

 

Χριστιανικό Ραδιόφωνο

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

translate

Greek Albanian English Romanian

Ημέρες Συναθροίσεων

Κυριακή
     Προσευχή:10-11πμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:11-12πμ
Δευτέρα
     Προσευχή:7-8μμ
     Μάθημα  :8-9μμ
Τετάρτη
     Προσευχή:7-8μμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:8-9μμ
         Είσοδος Ελεύθερη
 

 

Προσευχή

 

"Κύριε, να τα χέρια μου. Ας μην αγγίξουν ποτέ κάτι που θα Σε ντρόπιαζε.
 
Να τα πόδια μου. Τα αφιερώνω σ' Εσένα. Ας μην πάνε ποτέ εκεί όπου Εσύ δεν θα πήγαινες.
 
 Κύριε, να τα μάτια μου. Ας μην κοιτάξουν ποτέ σε κάτι που θα λυπούσε το 'Αγιο Σου Πνεύμα.
 
 Τα αυτιά μου ας μην ακροαστούν ποτέ κάτι που θα ντρόπιαζε το Όνομά Σου.
 
Το στόμα μου ας μην ανοίξει ποτέ για να πει μια λέξη που δεν θα ήθελα ν' ακούσεις.
 
 Ο νους μου ας μην κρατήσει ποτέ ούτε μια σκέψη ή φαντασία που θα μείωνε την αίσθηση της παρουσίας Σου."
 
"Κύριε, κάνε με έναν άνθρωπο κατά την καρδιά Σου".

Συνδεμένοι Επισκέπτες

Έχουμε 20 επισκέπτες συνδεδεμένους
mod_vvisit_counterΣήμερα50
mod_vvisit_counterΕχθές143
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα1376
mod_vvisit_counterΠροηγούμενη εβδομάδα5153
mod_vvisit_counterΑυτό τον μήνα8340
mod_vvisit_counterΠροηγούμενος μήνας10224
mod_vvisit_counterΣυνολικές επισκέψεις992773

Μην ξεχνάς πως...

Η πίστη είναι το μέσον που μεταβάλλει

το όραμα σε πραγματικότητα,

την αποκάλυψη σε γεγονός,

την εμπιστοσύνη σε εκπλήρωση,

την επιθυμία σε πείρα

και το αόρατο σε ορατό.