• Εγγραφή

Home  //  Νέα  //  "Προσέχετε λοιπόν πως να περιπατήτε ακριβώς, μη ως άσοφοι, αλλ' ως σοφοί"

 

"Προσέχετε λοιπόν πως να περιπατήτε ακριβώς, μη ως άσοφοι, αλλ' ως σοφοί"
PDF
Εκτύπωση
E-mail
Τετάρτη, 07 Δεκέμβριος 2011 16:37

 

alt
 "Προσέχετε λοιπόν πως να περιπατήτε ακριβώς, μη ως άσοφοι, αλλ' ως σοφοί, εξαγοραζόμενοι τον καιρόν, διότι αι ημέραι είναι πονηραί. Διά τούτο μη γίνεσθε άφρονες, αλλά νοείτε τι είναι το θέλημα του Κυρίου. Και μη μεθύσκεσθε με οίνον, εις τον οποίον είναι ασωτία, αλλά πληρούσθε διά του Πνεύματος, λαλούντες μεταξύ σας με ψαλμούς και ύμνους και ωδάς πνευματικάς, άδοντες και ψάλλοντες εν τη καρδία υμών εις τον Κύριον, ευχαριστούντες πάντοτε υπέρ πάντων εις τον Θεόν και Πατέρα εν ονόματι του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, υποτασσόμενοι εις αλλήλους εν φόβω Θεού."
Προς Εφεσίους 5:15
Στα παραπάνω εδάφια του κεφαλαίου αυτού ο απόστολος Παύλος προτρέπει τους χριστιανούς να περιπατούν εν αγάπη, με την αμαρτία ούτε να ονομάζεται μεταξύ των χριστιανών.
Τώρα ο απόστολος Παύλος δια Πνεύματος Αγίου βάζει και άλλους παραμέτρους. Από την μιά αφήνω την αμαρτία έξω από την ζωή μου, αλλά και από την άλλη καθώς ξεκινάω να ζήσω την πνευματική ζωή προχωρώ να περιπατώ ακριβώς μη ως άσοφος αλλά ως σοφός, εξαγοραζόμενος τον καιρόν.
Πως χρησιμοποιώ τον χρόνο που έχω; πως διαχειρίζομαι τον χρόνο που έχω; Ο Θεός μας έχει δώσει τις εικοσιτέσσερις ώρες που διαρκεί μια ημέρα και εμείς οφείλουμε να διαχειριστούμε τον χρόνο αυτόν. Η χρήση του χρόνου αυτού είναι στην δική μας ευχέρεια. Ανάλογα με το τί έχω μέσα στην καρδιά μου διαχειρίζομαι τον χρόνο μου. Θέλω πολλά χρήματα; Εργάζομαι σκληρά από το πρωί μέχρι το βράδυ. Θέλω τον Κύριο; Μένω στην προσευχή, διαβάζω τον λόγο του Θεού, έχω κοινωνία μετ' αλλήλων. Η διαχείριση του χρόνου είναι δική μου. Πολλές φορές αναβάλουμε για αργότερα, όμως δεν ξέρουμε πότε θα έρθει ο Κύριος να μας πάρει.
"Διά τούτο μη γίνεσθε άφρονες, αλλά νοείτε τι είναι το θέλημα του Κυρίου " Πρέπει να προσπαθούμε να καταλάβουμε τι θέλει ο Θεός. Ποιό είναι το θέλημα του Θεού. Να προσπαθούμε να το εκτελέσουμε χωρίς εξαναγκασμό. 
"Και μη μεθύσκεσθε με οίνον, εις τον οποίον είναι ασωτία, αλλά πληρούσθε διά του Πνεύματος " Δεν νοείται πνευματική ζωή χωρίς πλήρωση Πνεύματος Αγίου. Και όταν λέμε πλήρωση με Πνεύμα Αγιο δεν είναι μόνο να μιλάμε γλώσσες (που είναι αποτέλεσμα) αλλά είναι το γέμισμα μέσα στην καρδιά μας με την αγάπη του Θεού, που κατακαίει τα πάντα, όπου ο άνθρωπος γεμίζει με την αγάπη του Θεού, όπου δεν βλέπουμε σε κανέναν καμία διαφορά και θέλουμε όλους να τους αγκαλιάζουμε,  τους βλέπουμε όλους αγίους, όπου η αγάπη του Θεού έχει κυριαρχήσει και κατακλύσει την καρδιά μας και δεν υπάρχει χώρισμα με κανέναν αδελφό.
Το άλλο χαρακτηριστικό αυτού που πληρούται με Πνέυμα Αγιο είναι οτι περιμένει τον Κύριο. Ο άνθρωπος που πληρούται Πνεύματος Αγίου θέλει να έρθει ο Κύριος το γρηγορότερο γαι να ζήσει μαζί του. Και βεβαίως θα λειτουργήσουν και τα χαρίσματα.
"υποτασσόμενοι εις αλλήλους εν φόβω Θεού." Δεν σημαίνει οτι επειδή πληρώθηκα με Πνεύμα Αγιο, ή μου έδωσε ο Θεός μια αποκάλυψη, μια φανέρωση, ή ένα ωραίο ενύπνιο, ή ένα ωραίο κήρυγμα, θα είμαι πάνω από τους άλλους αδελφούς μου, ή θα κάνω ότι θέλω στους άλλους. Θα υποτασσόμεθα ό ένας στον άλλον με φόβο Θεού. Αλλωστε όποιος βρίσκεται στην παρουσία του Θεού έχει τον φόβο του Θεού.
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 11 Δεκέμβριος 2011 11:39
 

Χριστιανικό Ραδιόφωνο

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

translate

Greek Albanian English Romanian

Ημέρες Συναθροίσεων

Κυριακή
     Προσευχή:10-11πμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:11-12πμ
Δευτέρα
     Προσευχή:7-8μμ
     Μάθημα  :8-9μμ
Τετάρτη
     Προσευχή:7-8μμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:8-9μμ
         Είσοδος Ελεύθερη
 

 

Προσευχή

 

"Κύριε, να τα χέρια μου. Ας μην αγγίξουν ποτέ κάτι που θα Σε ντρόπιαζε.
 
Να τα πόδια μου. Τα αφιερώνω σ' Εσένα. Ας μην πάνε ποτέ εκεί όπου Εσύ δεν θα πήγαινες.
 
 Κύριε, να τα μάτια μου. Ας μην κοιτάξουν ποτέ σε κάτι που θα λυπούσε το 'Αγιο Σου Πνεύμα.
 
 Τα αυτιά μου ας μην ακροαστούν ποτέ κάτι που θα ντρόπιαζε το Όνομά Σου.
 
Το στόμα μου ας μην ανοίξει ποτέ για να πει μια λέξη που δεν θα ήθελα ν' ακούσεις.
 
 Ο νους μου ας μην κρατήσει ποτέ ούτε μια σκέψη ή φαντασία που θα μείωνε την αίσθηση της παρουσίας Σου."
 
"Κύριε, κάνε με έναν άνθρωπο κατά την καρδιά Σου".

Συνδεμένοι Επισκέπτες

Έχουμε 45 επισκέπτες συνδεδεμένους
mod_vvisit_counterΣήμερα88
mod_vvisit_counterΕχθές133
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα1547
mod_vvisit_counterΠροηγούμενη εβδομάδα5153
mod_vvisit_counterΑυτό τον μήνα8511
mod_vvisit_counterΠροηγούμενος μήνας10224
mod_vvisit_counterΣυνολικές επισκέψεις992944

Μην ξεχνάς πως...

Η πίστη είναι το μέσον που μεταβάλλει

το όραμα σε πραγματικότητα,

την αποκάλυψη σε γεγονός,

την εμπιστοσύνη σε εκπλήρωση,

την επιθυμία σε πείρα

και το αόρατο σε ορατό.