• Εγγραφή

Home  //  Νέα  //  "Κατά χάριν είστε σεσωσμένοι δια της πίστεως"

 

"Κατά χάριν είστε σεσωσμένοι δια της πίστεως"
PDF
Εκτύπωση
E-mail
Πέμπτη, 08 Δεκέμβριος 2011 22:30

 

 alt
"Και εσάς όντας νεκρούς διά τας παραβάσεις και τας αμαρτίας εζωοποίησεν, εις τας οποίας περιεπατήσατέ ποτέ κατά το πολίτευμα του κόσμου τούτου, κατά τον άρχοντα της εξουσίας του αέρος, του πνεύματος το οποίον ενεργεί την σήμερον εις τους υιούς της απειθείας· μεταξύ των οποίων και ημείς πάντες ανεστράφημέν ποτέ κατά τας επιθυμίας της σαρκός ημών, πράττοντες τα θελήματα της σαρκός και των διαλογισμών, και ήμεθα εκ φύσεως τέκνα οργής, ως και οι λοιποί· ο Θεός όμως πλούσιος ων εις έλεος, διά την πολλήν αγάπην αυτού με την οποίαν ηγάπησεν ημάς, και ενώ ήμεθα νεκροί διά τα αμαρτήματα, εζωοποίησεν ημάς μετά του Χριστού· κατά χάριν είσθε σεσωσμένοι· και συνανέστησε και συνεκάθισεν εν τοις επουρανίοις διά Ιησού Χριστού, διά να δείξη εις τους επερχομένους αιώνας τον υπερβάλλοντα πλούτον της χάριτος αυτού διά της προς ημάς αγαθότητος εν Χριστώ Ιησού. Διότι κατά χάριν είσθε σεσωσμένοι διά της πίστεως· και τούτο δεν είναι από σας, Θεού το δώρον· ουχί εξ έργων, διά να μη καυχηθή τις. Διότι αυτού ποίημα είμεθα, κτισθέντες εν Χριστώ Ιησού προς έργα καλά, τα οποία προητοίμασεν ο Θεός διά να περιπατήσωμεν εν αυτοίς."  Προς Εφεσίους 2:1-10
Ως άνθρωποι είμασταν "νεκροί" από τις παραβάσεις και τις αμαρτίες μας και ο Χριστός μας ζωοποίησε. Περπατήσαμε στο θέλημα της σαρκός και των διαλογισμών αλλά ήρθε ο Χριστός μας ζωοποίησε και περπατούμε σύμφωνα με το ευαγγέλιο. Σε κάθε τι που σκέφτομαστε να πράξουμε  ελέγχουμε πλέον αν αυτό είναι σύμφωνο με το ευαγγέλιο. Και όχι μόνο μας ζωοποίησε αλλά μας συνανέστησε και μας συνεκάθησε στους ουρανούς δια του Ιησού Χριστού. Ειμαστε κληρονόμοι του Θεού και συγκληρονόμοι του Ιησού Χριστού. 
Αυτό δεν οφείλεται στο ότι είμασταν καλοί άνθρωποι και τα κάναμε όλα πολύ καλά αλλά κατά την χάρη του Χριστού. Οχι λόγω των καλών έργων που κάναμε και σωθήκαμε και ελευθερωθήκαμε από την αμαρτία μας, αλλά ήρθε ο Χριστός και μας έσωσε. Και δεν μπορεί να καυχηθεί κανείς ενώπιον του Θεού και να πεί οτι "ήμουνα καλός", ή "τα καταλαβαίνω όλα αμέσως", ¨η "έχω πολύ πειθαρχία στον εαυτόν μου και πειθαρχώ και στο ευαγγέλιο", αλλά είναι η χάρις του Ιησού Χριστού, είναι το έλεος του Θεού. "Κατά χάριν είσθε σεσωσμένοι δια της πίστεως".
Και τώρα αφού μας ζωοποίησε, μας συνανέστησε, μας συνεκάθησε ουχί εξ έργων για να μην καυχηθεί κάποιος,  μας προετοίμασε, μας βάπτισε με Πνεύμα Αγιο για να περπατήσουμε μια νέα ζωή με έργα αγαθά. Ο άνθρωπος τώρα είναι νέο κτίσμα, αναγεννημένος, σωσμένος, βαπτισμένος με Πνεύμα Αγιο, έτοιμος να κάνει καλά έργα, Με αγάπη, με ειρήνη, με χαρά, τον ιλαρό δότη αγαπά ο Θεός. Αυτό είναι χάρις Θεού, είναι το αποτέλεσμα της σωτηρίας που έχει κάνει ο Χριστός στη ζωή μας. Τα έργα αυτά τα καλά τα προετοίμασε ο Θεός για να περπατήσουμε στην νέα ζωή μας. Και για κάθε έναν  ξεχωριστά ο Θεός έχει προετοιμάσει καλά έργα έτσι ώστε αυτά που μπορεί να κάνει ο ένας ίσως ο άλλος να μην μπορεί να τα κάνει, αλλά όλοι να είμαστε μέλη αλλήλων, μέλη του σώματος του Ιησού Χριστού  και έτσι οικοδομείται η εκκλησία του Θεού.
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 08 Δεκέμβριος 2011 22:54
 

Χριστιανικό Ραδιόφωνο

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

translate

Greek Albanian English Romanian

Ημέρες Συναθροίσεων

Κυριακή
     Προσευχή:10-11πμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:11-12πμ
Δευτέρα
     Προσευχή:7-8μμ
     Μάθημα  :8-9μμ
Τετάρτη
     Προσευχή:7-8μμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:8-9μμ
         Είσοδος Ελεύθερη
 

 

Προσευχή

 

"Κύριε, να τα χέρια μου. Ας μην αγγίξουν ποτέ κάτι που θα Σε ντρόπιαζε.
 
Να τα πόδια μου. Τα αφιερώνω σ' Εσένα. Ας μην πάνε ποτέ εκεί όπου Εσύ δεν θα πήγαινες.
 
 Κύριε, να τα μάτια μου. Ας μην κοιτάξουν ποτέ σε κάτι που θα λυπούσε το 'Αγιο Σου Πνεύμα.
 
 Τα αυτιά μου ας μην ακροαστούν ποτέ κάτι που θα ντρόπιαζε το Όνομά Σου.
 
Το στόμα μου ας μην ανοίξει ποτέ για να πει μια λέξη που δεν θα ήθελα ν' ακούσεις.
 
 Ο νους μου ας μην κρατήσει ποτέ ούτε μια σκέψη ή φαντασία που θα μείωνε την αίσθηση της παρουσίας Σου."
 
"Κύριε, κάνε με έναν άνθρωπο κατά την καρδιά Σου".

Συνδεμένοι Επισκέπτες

Έχουμε 40 επισκέπτες συνδεδεμένους
mod_vvisit_counterΣήμερα66
mod_vvisit_counterΕχθές133
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα1525
mod_vvisit_counterΠροηγούμενη εβδομάδα5153
mod_vvisit_counterΑυτό τον μήνα8489
mod_vvisit_counterΠροηγούμενος μήνας10224
mod_vvisit_counterΣυνολικές επισκέψεις992922

Μην ξεχνάς πως...

Η πίστη είναι το μέσον που μεταβάλλει

το όραμα σε πραγματικότητα,

την αποκάλυψη σε γεγονός,

την εμπιστοσύνη σε εκπλήρωση,

την επιθυμία σε πείρα

και το αόρατο σε ορατό.