• Εγγραφή

Home  //  Νέα  //  “Γεύθητε και ίδετε ότι αγαθός ο Κύριος”

 

“Γεύθητε και ίδετε ότι αγαθός ο Κύριος”
PDF
Εκτύπωση
E-mail
Κυριακή, 11 Δεκέμβριος 2011 09:10
alt
Ζούμε σε μια εποχή κατά τη οποία η διαφήμιση κυρίως, αλλά και οι υπερβολικές απαιτήσεις, φέρνουν ολοένα και περισσότερα καινούργια πράγματα στη ζωή μας. Καθημερινά εμφανίζονται νέα προϊόντα, νέες μορφές ψυχαγωγίας, νέοι τρόποι επένδυσης, νέες τάσεις συμπεριφοράς κι επικοινωνίας, καλώντας τους ανθρώπους να τα δοκιμάσουν. Έτσι οι άνθρωποι, εκτός απ’ όλα όσα τους απασχολούν δέχονται από παντού προτροπές συμβουλές και προτάσεις, οι οποίες έχουν σκοπό όχι πάντοτε να καλύψουν κάποιες ανάγκες αλλά πολύ συχνά να δημιουργήσουν καινούργιες.
            Πολλές οι προσφορές, οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που δίνονται, ώστε ο άνθρωπος να γευτεί, να αγοράσει και τελικά να εθιστεί σε οτιδήποτε εμφανίζεται ως διαφορετικό ή πρωτοποριακό. Οι περισσότεροι είναι πρόθυμοι να δοκιμάσουν κάτι καινούργιο, να συμμετάσχουν σε μια νέα δραστηριότητα, να δεχθούν μια νέα ιδέα, κάτι που θα αλλάξει έστω και λίγο τη ζωή τους ή την εικόνα που έχουν οι άλλοι γι’ αυτούς. Υπάρχουν περιπτώσεις κάποιοι να δοκιμάζουν πράγματα που δεν ωφελούν σε τίποτα ούτε είναι απαραίτητα στη ζωή τους, απλώς και μόνο από περιέργεια ή εγωισμό. Όλοι γνωρίζουν π.χ. ότι το κάπνισμα και τα ναρκωτικά έχουν καταστροφικές συνέπειες κι όμως πολλοί νέοι σπεύδουν να τα δοκιμάσουν. Κι όσο υπάρχει αυτή η τάση, τόσο αυξάνονται οι προτάσεις, πληθαίνουν οι φωνές που παροτρύνουν τους ανθρώπους να αγοράσουν, να αποκτήσουν για να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους. Όμως αυτή η βελτίωση είναι επιφανειακή αν δεν συνοδεύεται κι από ψυχική ηρεμία, εσωτερική γαλήνη και ανάπαυση.
            Μέσα στην Αγία Γραφή, τον γραπτό λόγο του Θεού, υπάρχει μια φωνή ξεχωριστή στην οποία αξίζει να δώσει ο καθένας μας όλη του την προσοχή. Μία πρόταση που πρέπει να σταθούμε και να την εξετάσουμε γιατί μας καλέι να δοκιμάσουμε κάτι πραγματικά διαφορετικό, κάτι που μπορεί να αλλάξει όχι προσωρινά αλλά για πάντα τη ζωή μας. Μας καλεί να γευτούμε κάτι ανώτερο, μια εμπειρία Θεϊκή, να γευτούμε τον ίδιο τον Θεό και μάλιστα όχι απλώς να τον γευτούμε για μία φορά αλλά να τον χορτάσουμε, να τον βάλουμε στην καρδιά μας και να τον απολαμβάνουμε καθημερινά.
            Είναι πολύ εύκολο να γευτούμε τον Χριστό. Από εμάς εξαρτάται. Ο Χριστός θέλει. Ο Ίδιος ανοίγει τον δρόμο: «Έλθετε προς μς πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι, και εγώ θέλω σας αναπαύσει» (Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο κεφ: ια εδάφ: 28). Ο Κύριος δεν βάζει προϋποθέσεις. Τους δέχεται όλους σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκονται. Τους αγαπάει όλους. Μας περιμένει. «Τον ερχόμενο προς εμέ δεν θέλω εκβάλει έξω» (Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο κεφ:ς εδάφ:37). Θέλει να μας δώσει όλα όσα χρειαζόμαστε μα πάνω απ’ όλα το σημαντικότερο αγαθό, αυτό που όλοι έχουμε ανάγκη και πρέπει να εξασφαλίζουμε, την σωτηρία της ψυχής μας. Θέλει να μας χαρίσει αιώνια ζωή. Αυτό το κάλεσμα, αυτή η μοναδική προσφορά απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο ή οικονομική κατάσταση.
            Ο Θεός μας καλεί να τον δοκιμάσουμε και όταν το κάνουμε θα καταλάβουμε ότι είναι αγαθός, θα καταλάβουμε ότι ο Θεός είναι αγάπη. Ενδιαφέρεται για τον άνθρωπο τον οποίο έπλασε «κατ’ εικόνα εαυτού» (Γένεσις κεφ:α εδάφ:27), τον έπλασε για να ζήσει αιώνια κοντά Του. Έστειλε τον ίδιο Του τον Υιό, τον Ιησού Χριστό, στη γη για να σηκώσει πάνω του όλες τις αμαρτίες όλων των ανθρώπων ώστε να έρθουν οι άνθρωποι σε συμφιλίωση με τον Θεό. Η μοναδική θυσία του Ιησού Χριστού επάνω στον σταυρό του Γολγοθά έφερε ειρήνη ανάμεσα στον Θεό και τον άνθρωπο που θα την αποδεχθεί. Έτσι ο καθένας μπορεί μέσω του Ιησού Χριστού, του μόνου μεσίτη, να πλησιάσει τον Θεό και Εκείνος να τον ακούσει και να τον δεχθεί με χαρά. «Δοκίμασε με» λέει ο Θεός. Είναι κρίμα να δοκιμάσουμε τα πάντα προκειμένου να βρούμε λίγη χαρά, λίγη αγάπη, λίγη παρηγοριά και να μην δοκιμάσουμε Εκείνον  που μπορεί και θέλει να μας δώσει άφθονα όλα αυτά. Είναι κρίμα να έχουμε μπροστά μας την πηγή με το δροσερό νερό και να καθόμαστε  στην άκρη διψασμένοι. Ο Κύριος δια του προφήτη Ησαία φωνάζει: «Ω πάντες οι διψώντες, έλθετε εις τα ύδατα…». Ας ανταποκριθούμε σε αυτό το κάλεσμα όσο είναι καιρός και ας τρέξουμε κοντά Του.
            Ο Θεός είναι Εκείνος ο οποίος αξίζει να τον γευτούμε, να τον πιστέψουμε και να τον βάλουμε στη ζωή μας. Αξίζει να τον αγαπήσουμε γιατί Αυτός μας αγάπησε πρώτος με αγάπη έμπρακτη και αιώνια.     
 
 

Χριστιανικό Ραδιόφωνο

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

translate

Greek Albanian English Romanian

Ημέρες Συναθροίσεων

Κυριακή
     Προσευχή:10-11πμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:11-12πμ
Δευτέρα
     Προσευχή:7-8μμ
     Μάθημα  :8-9μμ
Τετάρτη
     Προσευχή:7-8μμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:8-9μμ
         Είσοδος Ελεύθερη
 

 

Προσευχή

 

"Κύριε, να τα χέρια μου. Ας μην αγγίξουν ποτέ κάτι που θα Σε ντρόπιαζε.
 
Να τα πόδια μου. Τα αφιερώνω σ' Εσένα. Ας μην πάνε ποτέ εκεί όπου Εσύ δεν θα πήγαινες.
 
 Κύριε, να τα μάτια μου. Ας μην κοιτάξουν ποτέ σε κάτι που θα λυπούσε το 'Αγιο Σου Πνεύμα.
 
 Τα αυτιά μου ας μην ακροαστούν ποτέ κάτι που θα ντρόπιαζε το Όνομά Σου.
 
Το στόμα μου ας μην ανοίξει ποτέ για να πει μια λέξη που δεν θα ήθελα ν' ακούσεις.
 
 Ο νους μου ας μην κρατήσει ποτέ ούτε μια σκέψη ή φαντασία που θα μείωνε την αίσθηση της παρουσίας Σου."
 
"Κύριε, κάνε με έναν άνθρωπο κατά την καρδιά Σου".

Συνδεμένοι Επισκέπτες

Έχουμε 28 επισκέπτες συνδεδεμένους
mod_vvisit_counterΣήμερα57
mod_vvisit_counterΕχθές143
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα1383
mod_vvisit_counterΠροηγούμενη εβδομάδα5153
mod_vvisit_counterΑυτό τον μήνα8347
mod_vvisit_counterΠροηγούμενος μήνας10224
mod_vvisit_counterΣυνολικές επισκέψεις992780

Μην ξεχνάς πως...

Η πίστη είναι το μέσον που μεταβάλλει

το όραμα σε πραγματικότητα,

την αποκάλυψη σε γεγονός,

την εμπιστοσύνη σε εκπλήρωση,

την επιθυμία σε πείρα

και το αόρατο σε ορατό.