• Εγγραφή

Home  //  Νέα  //  Εμπιστοσύνη Στον Θεό

 

Εμπιστοσύνη Στον Θεό
PDF
Εκτύπωση
E-mail
Κυριακή, 18 Δεκέμβριος 2011 14:51

 

alt

Χωρίς δε πίστεως αδύνατον είναι να ευαρεστήσει τις εις αυτόν διότι ο προσερχόμενος εις τον Θεόν πρέπει να πιστεύση ότι είναι και γίνεται μισθαποδότης εις τους εκζητούντας αυτόν (Προς Εβραίους ια΄ 6).

Τα δια Πνεύματος Αγίου λόγια του αποστόλου Παύλου, μας φανερώνουν κάτι σημαντικό, ότι ο άνθρωπος αν δεν εμπιστευθεί την ζωή του στον τον Θεό δεν γίνεται να αρέσει στον Θεό. Πολλοί από μας γνωρίσαμε τον Θεό. Ο Θεός μας έσωσε, μας άλλαξε τη ζωή μας και μας φανέρωσε την αγάπη του δια της θυσίας του Ιησού Χριστού (Κατα Ιωάννη γ΄ 16). Όμως αυτό που καλούμαστε είναι να νοήσουμε ότι ο Θεός όχι μόνο μας έσωσε αλλά είναι αυτός που θα μας οδηγήσει και στηρίξει μέχρι την ώρα που θα έρθει να μας παραλάβει (Προς Φιλλιπησίους α΄ 6).

Ο Παύλος και ο Σίλας προσευχόμενοι ύμνουν τον Θεόν μέσα στη φυλακή (Πράξεις ις΄ 25). Είχαν εμπιστευθεί τον θεό μέσα στη ζωή τους, δεν έβλεπαν στο πρόβλημα και στην δυσκολία ούτε ακόμα και στην τυχόν καταδίκη τους. Η καρδιά τους ήταν πλημμυρισμένη από την ειρήνη του θεού και γεμάτη από εμπιστοσύνη στην έκβαση του θεού στην ζωή τους.

 Σε μια άλλη περίπτωση όταν ο Πέτρος βρέθηκε στην φυλακή υπό την επιτήρηση 16  στρατιωτών (Πράξεις ιβ΄ 4). Ο λόγος του θεού μας αναφέρει ότι κοιμόταν. Μα πως κατάφερνε να κοιμάται μέσα σε μια φυλακή σε τέτοιες συνθήκες; Η απάντηση είναι απλή. Εμπιστεύθηκε τον θεό στην ζωή του δεν κοίταξε στο πρόβλημα, η ησυχία και η ειρήνη του θεού είχε καλύψει την διάνοια του. Γνώριζε ότι ο θεός κρατάει την ζωή του στα χέρια του (Κατα Ιωάννη ι΄ 29). Ήταν σίγουρος ότι δεν είχε έρθει το τέλος του καθώς του είχε υποσχεθεί ο Χριστός (Κατα Ιωάννη κα΄ 18,19).

Ο προφήτης Ησαίας μας αναφέρει ότι στην  ησυχία και στην πεποίθηση ο άνθρωπος είναι δυνατός (λ΄ 15). Ο Άνθρωπος που εμπιστεύεται τον  Θεό παρουσιάζει αγαθούς καρπούς στη ζωή του όπως ησυχία, υπομονή (Προς Ρωμαίους ε΄ 4) ειρήνη όπως προαναφέραμε προσδοκία και εκζήτηση της ενέργειας του θεού στη ζωή του.

Επομένως πρέπει να εμπιστευθούμε τον Θεό σε όλα τα ζητήματα και προβλήματα της ζωής μας είτε αυτά είναι πνευματικής φύσεως είτε βιοποριστικής φύσεως (Κατα Ματθαίον ς΄ 25-34). Ο απόστολος Παύλος μας καλεί να μην μεριμνάμε για τίποτα άλλα αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι απλά να γνωρίζουμε και να φανερώνουμε τις ανάγκες μας στον Θεό μέσα από προσευχή και δέηση (Προς Φιλλιπησίους δ΄ 6). Ωραία και αν εφαρμόσω το παραπάνω τι θα ωφεληθώ; Μπορεί να αναρωτηθεί κανείς. Η απάντηση δίνεται στο επόμενο εδάφιο. Η ειρήνη του Θεού μας αναφέρει ο λόγος του Θεού θα φυλάξει την διάνοια και την καρδιά μας δια του Ιησού Χριστού.

Συμπερασματικά ο άνθρωπος που προσέρχεται στον Θεό με προσευχή αποκτά την ειρήνη του θεού κάτι απαραίτητο αν θέλουμε να ισχυριστούμε ότι εμπιστευόμαστε τον Θεό στη ζωή μας όπως πρέπει.

 

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 18 Δεκέμβριος 2011 17:57
 

Χριστιανικό Ραδιόφωνο

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

translate

Greek Albanian English Romanian

Ημέρες Συναθροίσεων

Κυριακή
     Προσευχή:10-11πμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:11-12πμ
Δευτέρα
     Προσευχή:7-8μμ
     Μάθημα  :8-9μμ
Τετάρτη
     Προσευχή:7-8μμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:8-9μμ
         Είσοδος Ελεύθερη
 

 

Προσευχή

 

"Κύριε, να τα χέρια μου. Ας μην αγγίξουν ποτέ κάτι που θα Σε ντρόπιαζε.
 
Να τα πόδια μου. Τα αφιερώνω σ' Εσένα. Ας μην πάνε ποτέ εκεί όπου Εσύ δεν θα πήγαινες.
 
 Κύριε, να τα μάτια μου. Ας μην κοιτάξουν ποτέ σε κάτι που θα λυπούσε το 'Αγιο Σου Πνεύμα.
 
 Τα αυτιά μου ας μην ακροαστούν ποτέ κάτι που θα ντρόπιαζε το Όνομά Σου.
 
Το στόμα μου ας μην ανοίξει ποτέ για να πει μια λέξη που δεν θα ήθελα ν' ακούσεις.
 
 Ο νους μου ας μην κρατήσει ποτέ ούτε μια σκέψη ή φαντασία που θα μείωνε την αίσθηση της παρουσίας Σου."
 
"Κύριε, κάνε με έναν άνθρωπο κατά την καρδιά Σου".

Συνδεμένοι Επισκέπτες

Έχουμε 44 επισκέπτες συνδεδεμένους
mod_vvisit_counterΣήμερα84
mod_vvisit_counterΕχθές133
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα1543
mod_vvisit_counterΠροηγούμενη εβδομάδα5153
mod_vvisit_counterΑυτό τον μήνα8507
mod_vvisit_counterΠροηγούμενος μήνας10224
mod_vvisit_counterΣυνολικές επισκέψεις992940

Μην ξεχνάς πως...

Η πίστη είναι το μέσον που μεταβάλλει

το όραμα σε πραγματικότητα,

την αποκάλυψη σε γεγονός,

την εμπιστοσύνη σε εκπλήρωση,

την επιθυμία σε πείρα

και το αόρατο σε ορατό.