• Εγγραφή

Home  //  Νέα  //  Φιλοξένησε για λίγο Τον Χριστό στο σπίτι σου, για να σε φιλοξενήσει και Αυτός για πάντα στο δικό Του

 

Φιλοξένησε για λίγο Τον Χριστό στο σπίτι σου, για να σε φιλοξενήσει και Αυτός για πάντα στο δικό Του
PDF
Εκτύπωση
E-mail
Δευτέρα, 19 Δεκέμβριος 2011 14:22

 

alt
 
Πλησιάζουν οι μέρες κατά τις οποίες ολόκληρος ο χριστιανικός κόσμος θα γιορτάσει την γέννηση του Κυρίου Ιησού Χριστού, με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ανεβασμένο θρησκευτικό συναίσθημα.
Γιατί όμως τόση χαρά, τόσος ενθουσιασμός η τόσα πολλά φώτα;  Ίσως γιατί είναι μία αφορμή για περισσότερη ανάπαυση, περισσότερα αγαθά και περισσότερη διασκέδαση, πράγματα που δίνουν προσωρινή χαρά, ικανοποίηση και ευφροσύνη στον άνθρωπο και μετά από αυτά;  Έχει παρατηρηθεί, πως μετά τις γιορτές, αυξάνονται οι άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη η μελαγχολία, ακριβώς επειδή οι φωτισμοί μπορεί να τυφλώνουν τα μάτια, αλλά αυτό το φως δεν μπορεί να φωτίσει την ψυχή, η οποία παραμένει σε πυκνά σκοτάδια, μπορεί τα διάφορα εδέσματα να χορταίνουν το στομάχι, αλλά καταδικάζουν την ψυχή σε ασιτία,  καθώς
«Είναι γεγραμμένον, Με άρτον μόνον δεν θέλει ζήσει ο άνθρωπος, αλλά με πάντα λόγον εξερχόμενον διά στόματος  Θεού» . Ματθαίος 4:4
Όμως ο Xριστός δεν γεννήθηκε για όλα αυτά.
 
Ο Χριστός δεν γεννήθηκε μία φορά και μετά να γιορτάζουμε τα γενέθλιά Του. Ο Χριστός γεννιέται και σήμερα μέσα σε κάθε καρδιά που θα του ανοίξει. «Ιδού, ίσταμαι εις την θύραν και κρούω· εάν τις ακούση της φωνής μου και ανοίξη την θύραν, θέλω εισέλθει προς αυτόν και θέλω δειπνήσει μετ’ αυτού και αυτός μετ’ εμού. . Αποκάλυψη 3:20 .
Όπως τότε πριν δύο χιλιάδες χρόνια,  όταν ο Χριστός γεννήθηκε και λίγοι άνθρωποι το αντιλήφθηκαν και κανένας δεν άνοιξε την πόρτα του να τον φιλοξενήσει, αλλά ολόκληρη η ανθρωπότητα υποδέχτηκε υποτιμητικά και με σκληρότητα τον ίδιο τον δημιουργό της, παραχωρώντας του μόνο μία μικρή γωνία σε ένα σταύλο μεταξύ των ζώων, σε ποιον; Σε Αυτόν που προϋπήρχε στη δόξα του Πατέρα,  μέσα στην απερίγραπτη λαμπρότητα των ουρανίων παλατιών, το ίδιο και σήμερα,  λίγοι άνθρωποι ανταποκρίνονται στο χτύπημα του Κυρίου,  που ζητάει να στεγαστεί σε κάποια καρδιά,  γιατί όπως λέει η γραφή «…Εγώ κατοικώ εν υψηλοίς και εν αγίω τόπω· και μετά του συντετριμμένου την καρδίαν και του ταπεινού το πνεύμα, διά να ζωοποιώ το πνεύμα των ταπεινών και να ζωοποιώ την καρδίαν των συντετριμμένων» Ησαΐας 57:15 .
Σήμερα λοιπόν ο Χριστός,  δεν γεννιέται σε σταύλο,  αλλά σε κάθε καρδιά που θα δεχθεί πρόθυμα και με πίστη να τον φιλοξενήσει και σαν μόνιμος ένοικος πλέον του ανθρώπου,  αρχίζει να τον ανακαινίζει και να μετατρέπει τον σταύλο (καρδιά) σε άγιο και καθαρό θυσιαστήριο που θα προσφέρει ευώδες πλέον θυμίαμα προς τον Θεό και περνώντας από την γέννηση του Χριστού, στην  ΑΝΑ-γέννηση  του ανθρώπου.
Τελικά αυτός είναι ο σκοπός της γέννησης του Χριστού: κατέβηκε Αυτός από τα άνω προς τα κάτω,  για να ανεβούμε εμείς από τα κάτω προς τα άνω, άφησε Αυτός τους ουρανούς για να αφήσουμε εμείς τη γη, έγινε Αυτός από άγιος αμαρτωλός, για να γίνουμε εμείς από αμαρτωλοί άγιοι. « διότι τον μη γνωρίσαντα αμαρτίαν έκαμεν υπέρ ημών αμαρτίαν, διά να γείνωμεν ημείς δικαιοσύνη του Θεού δι’ αυτού».
Β’ Κορινθίους 5:21 , έγινε Αυτός από Θεός άνθρωπος, «Και ο Λόγος έγεινε σάρξ και κατώκησε μεταξύ ημών, και είδομεν την δόξαν αυτού, δόξαν ως μονογενούς παρά του Πατρός, πλήρης χάριτος και αληθείας» Ιωάννης 1:14 . για να γίνουμε εμείς από άνθρωποι,  θεοί! «Εγώ είπα, θεοί είσθε σεις και υιοί Υψίστου πάντες» Ψαλμοί 82:6
Ο Χριστός δεν γεννήθηκε να μας διδάξει την ηθική και τους κανόνες της, τέτοια υπήρχαν και υπάρχουν. Ο Χριστός δεν γεννήθηκε να μας κάνει καλούς ανθρώπους, τέτοιοι δεν υπάρχουν «Πάντες εξέκλιναν, ομού εξηχρειώθησαν· δεν υπάρχει ο πράττων αγαθόν, δεν υπάρχει ουδέ εις». Ρωμαίους 3:12 . Ο Χριστός δεν γεννήθηκε για να βρίσκουμε αφορμή για ξεφαντώματα και για να εκπληρώσουμε κάθε επιθυμία μας. Ο Χριστός δεν γεννήθηκε για να σώσει τον κόσμο αλλά για να σώσει εσένα. Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται για να ζήσουν κι όμως πεθαίνουν, αλλά ο Χριστός γεννήθηκε για να πεθάνει και όμως ζει. Ο Χριστός είναι ο Θεός που ενανθρωπίστηκε, για να οδηγήσει τον άνθρωπο στη θέωση.
Πάνω από κανόνες  ηθικής, από διατάγματα, εντολές, πάνω από υποκριτικά πρέπει, δείχνει τον ένα και μοναδικό δρόμο προς τον Πατέρα: τον ίδιο του τον εαυτό. ΟΙ φιλοσοφικοί όροι:  αλήθεια, φως της ψυχής, αγάπη, δικαιοσύνη απέκτησαν πλέον υπόσταση. Έπαψαν να είναι ιδέες και συνοψίστηκαν σε ένα πρόσωπο. Ο Ιησούς Χριστός είπε: « Εγώ είμαι η οδός και η αλήθεια και η ζωή· ουδείς έρχεται προς τον Πατέρα, ειμή δι’ εμού». Ιωάννης 14:6 ,  « Εγώ είμαι το φως του κόσμου· όστις ακολουθεί εμέ δεν θέλει περιπατήσει εις το σκότος, αλλά θέλει έχει το φως της ζωής». Ιωάννης 8:12
Άνοιξε λοιπόν την καρδιά σου να γεννηθεί ο Χριστός και θα είναι για σένα κάθε μέρα Χριστούγεννα και αντί να περιμένεις να φωτιστείς από κάποιο εξωτερικό φως, εσύ ο ίδιος θα ακτινοβολείς το φως του Χριστού.
Αν εσύ ανοίξεις το σπίτι σου (την καρδιά σου) και φιλοξενήσεις το Χριστό για λίγο, εκείνος τότε θα σε φιλοξενήσει αιώνια,  όχι  σε μια  φάτνη, αλλά στο υπέρλαμπρο, ακτινοβόλο και ένδοξο παλάτι του,  ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ!
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 19 Δεκέμβριος 2011 15:10
 

Χριστιανικό Ραδιόφωνο

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

translate

Greek Albanian English Romanian

Ημέρες Συναθροίσεων

Κυριακή
     Προσευχή:10-11πμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:11-12πμ
Δευτέρα
     Προσευχή:7-8μμ
     Μάθημα  :8-9μμ
Τετάρτη
     Προσευχή:7-8μμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:8-9μμ
         Είσοδος Ελεύθερη
 

 

Προσευχή

 

"Κύριε, να τα χέρια μου. Ας μην αγγίξουν ποτέ κάτι που θα Σε ντρόπιαζε.
 
Να τα πόδια μου. Τα αφιερώνω σ' Εσένα. Ας μην πάνε ποτέ εκεί όπου Εσύ δεν θα πήγαινες.
 
 Κύριε, να τα μάτια μου. Ας μην κοιτάξουν ποτέ σε κάτι που θα λυπούσε το 'Αγιο Σου Πνεύμα.
 
 Τα αυτιά μου ας μην ακροαστούν ποτέ κάτι που θα ντρόπιαζε το Όνομά Σου.
 
Το στόμα μου ας μην ανοίξει ποτέ για να πει μια λέξη που δεν θα ήθελα ν' ακούσεις.
 
 Ο νους μου ας μην κρατήσει ποτέ ούτε μια σκέψη ή φαντασία που θα μείωνε την αίσθηση της παρουσίας Σου."
 
"Κύριε, κάνε με έναν άνθρωπο κατά την καρδιά Σου".

Συνδεμένοι Επισκέπτες

Έχουμε 16 επισκέπτες συνδεδεμένους
mod_vvisit_counterΣήμερα46
mod_vvisit_counterΕχθές143
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα1372
mod_vvisit_counterΠροηγούμενη εβδομάδα5153
mod_vvisit_counterΑυτό τον μήνα8336
mod_vvisit_counterΠροηγούμενος μήνας10224
mod_vvisit_counterΣυνολικές επισκέψεις992769

Μην ξεχνάς πως...

Η πίστη είναι το μέσον που μεταβάλλει

το όραμα σε πραγματικότητα,

την αποκάλυψη σε γεγονός,

την εμπιστοσύνη σε εκπλήρωση,

την επιθυμία σε πείρα

και το αόρατο σε ορατό.