• Εγγραφή

Home  //  Νέα  //  Ο Χριστός γεννήθηκε, σταυρώθηκε, αναστήθηκε

 

Ο Χριστός γεννήθηκε, σταυρώθηκε, αναστήθηκε
PDF
Εκτύπωση
E-mail
Πέμπτη, 22 Δεκέμβριος 2011 15:26

 

alt
Στην καρδιά σου γεννήθηκε;
Η γέννηση του Ιησού Χριστού είναι ένα παγκόσμιο γεγονός, πού συγκλόνισε όλη την γη και όλον τον ουράνιο κόσμο.
Αυτό συνέβη διότι ο Χριστός πριν έλθει στη γη «λαβών δούλου μορφήν», υπήρχε στον ουρανό «εν μορφή Θεού».
Το γεγονός αυτό ήταν αποφασισμένο «από καταβολής κόσμου» και προφητευμένο από τους προφήτες. «Ιδού, η παρθένος θέλει συλλάβει, και θέλει γεννήσει υιόν, και θέλουσι καλέσει το όνομα αυτού Εμμανουήλ, που σημαίνει «μεθ’ ημών ο Θεός», Ματθ. α:23, Ησαΐαςζ:14.
Το γεγονός αυτό λοιπόν ήταν αναμενόμενο και όλο το σύμπαν το περίμενε, αλλά δεν γνώριζε το πότε ακριβώς θα γινόταν.
Η γέννηση του Ιησού Χριστού ήταν ένα θαύμα. Ποτέ και σε καμία ήπειρο της γης δεν βρέθηκε γυναίκα παρθένος, να γεννήσει. Αν είχε συμβεί έστω και μία φορά και σε κάποιο τόπο, να έχει γεννήσει μια κοπέλα παρθένος, θα λέγαμε ότι και του Ιησού Χριστού η γέννηση, ήταν ένα δεύτερο περιστατικό. Δεν ήταν όμως. Ήταν μοναδικό γεγονός, όπως και η ανάστασή Του, είναι μοναδικό γεγονός. Πουθενά σε καμία ιστορία, σε κανένα έθνος στον κόσμο, σε οποιονδήποτε μύστη κάποιας θρησκείας, δεν αναφέρεται πουθενά ‘άδειος’ τάφος.
Η ανάσταση του Ιησού Χριστού άφησε τον τάφο Του κενό και έγινε μετά από προαγγελία προφητών, αλλά και του Ίδιου του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, που είπε: «Πρέπει ο Υιός του ανθρώπου να παραδοθεί εις χείρας των ανόμων, να σταυρωθή και την Τρίτη ημέρα να αναστηθή.»
Η αποστολή του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στη γη από τον Ουράνιο Πατέρα μας, ήταν σχεδιασμένη με μεγάλη αγάπη και επιμέλεια και απλοποίησε τη σωτηρία του κάθε αμαρτωλού ανθρώπου, με ένα βλέμμα πίστεως.
«Όστις πιστεύει εις τον Υιόν έχει ζωήν αιώνιον και πας όστις ζει δεν θέλει γευθή θάνατον εις τον αιώνα.»
Καταργήθηκαν όλες οι ζωοθυσίες, όλες οι προσφορές, όλες οι ανθρώπινες μεσολαβήσεις, όλα τα θυμιάματα και οποιαδήποτε ανθρώπινη προσπάθεια. «Όστις επικαλεσθή το όνομα του Κυρίου θέλει σωθή.» Πράξεις β:21. Οι Ιουδαίοι το θεώρησαν αυτό «σκάνδαλο και οι Έλληνες μωρία». Οι Ιουδαίοι το θεώρησαν σκάνδαλο, διότι κατήργησε όλες τις θυσίες τους και όλες τις προσφορές τους. Οι δε Έλληνες το θεώρησαν μωρία διότι, σαν φιλόσοφοι που ήταν, θεώρησαν ότι είναι πολύ απλό η απλή πίστη στον Ιησού Χριστό να σώζει έναν άνθρωπο, να τον καθιστά μέτοχο της αιωνίου βασιλείας και να του δίνει ζωή αιώνια, χωρίς κανένα αντάλλαγμα ή προσπάθεια. Όλοι οι άνθρωποι είχαν την εντύπωση ότι κάτι μεγάλο πρέπει να κάνουν για να λάβουν μέρος στην αιώνια βασιλεία.
Ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός όμως θέλησε με έναν απλό τρόπο να σώσει τον άνθρωπο, οσοδήποτε αμαρτωλός και αν είναι και σε όποια πλάνη και αν ευρίσκεται.
Κανείς δε μπορεί να κάνει τίποτα για την σωτηρία του, διότι κανείς δεν είναι αναμάρτητος ή δίκαιος. Τους πάντας συνέκλεισεν υπό την αμαρτίαν δια να σώσει κάθε ένα που θα τον πιστέψει και θα τον ακολουθήσει.
Την ημέρα που γεννήθηκε ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός έγινε γιορτή σε όλο τον κόσμο και σε όλο το σύμπαν.
Οι ποιμένες που έβοσκαν τα πρόβατά τους, τρόμαξαν όταν είδαν όλη την πεδιάδα να φωτίζεται και αμέσως ένας άγγελος τους φώναξε: «Μη φοβείσθε, διότι ιδού ευαγγελίζομαι εις εσάς χαράν μεγάλη, ήτις θέλει είσθαι εις πάντα τον λαόν, διότι σήμερον εγεννήθη εις εσάς εν πόλει Δαβίδ, Σωτήρ, όστις είναι Χριστός Κύριος. Και τούτο θέλει είσθαι το σημείον εις εσάς. Θέλετε ευρεί βρέφος εσπαργανωμένον κείμενον εν τη φάτνη.» Λουκ. α:10.
Αμέσως ξαφνικά φάνηκε μια στρατιά αγγέλων που υμνούσαν τον Θεό και έλεγαν: «Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη, εν ανθρώποις ευδοκία.» Λουκ. α:13
Το γεγονός της Σωτηρίας του ανθρώπου άρχισε. Ο Σωτήρας, ο μεγάλος Μεσσίας, ήλθε. Αμέσως άρχισε να κηρύττεται ο Ιησούς Χριστός.
Ο Ιωάννης ο πρόδρομος άρχισε να φωνάζει: «Μετανοείτε διότι επλησίασε η βασιλεία των ουρανών. Έρχεται μετά από εμένα, Εκείνος του οποίου δεν είμαι άξιος να βαστάσω τα υποδήματα. Αυτός θέλει σας βαπτίσει εν Πνεύματι Αγίω και πυρί.»
Έτσι λοιπόν και σήμερα, δύο χιλιάδες περίπου χρόνια μετά, ο Χριστός σου ζητά να του επιτρέψεις να έρθει στη ζωή σου και να γεννηθεί μέσα στη φάτνη της καρδιάς σου, φέρνοντας σου χαρά και ζωή αιώνια.
 

Χριστιανικό Ραδιόφωνο

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

translate

Greek Albanian English Romanian

Ημέρες Συναθροίσεων

Κυριακή
     Προσευχή:10-11πμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:11-12πμ
Δευτέρα
     Προσευχή:7-8μμ
     Μάθημα  :8-9μμ
Τετάρτη
     Προσευχή:7-8μμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:8-9μμ
         Είσοδος Ελεύθερη
 

 

Προσευχή

 

"Κύριε, να τα χέρια μου. Ας μην αγγίξουν ποτέ κάτι που θα Σε ντρόπιαζε.
 
Να τα πόδια μου. Τα αφιερώνω σ' Εσένα. Ας μην πάνε ποτέ εκεί όπου Εσύ δεν θα πήγαινες.
 
 Κύριε, να τα μάτια μου. Ας μην κοιτάξουν ποτέ σε κάτι που θα λυπούσε το 'Αγιο Σου Πνεύμα.
 
 Τα αυτιά μου ας μην ακροαστούν ποτέ κάτι που θα ντρόπιαζε το Όνομά Σου.
 
Το στόμα μου ας μην ανοίξει ποτέ για να πει μια λέξη που δεν θα ήθελα ν' ακούσεις.
 
 Ο νους μου ας μην κρατήσει ποτέ ούτε μια σκέψη ή φαντασία που θα μείωνε την αίσθηση της παρουσίας Σου."
 
"Κύριε, κάνε με έναν άνθρωπο κατά την καρδιά Σου".

Συνδεμένοι Επισκέπτες

Έχουμε 43 επισκέπτες συνδεδεμένους
mod_vvisit_counterΣήμερα73
mod_vvisit_counterΕχθές143
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα1399
mod_vvisit_counterΠροηγούμενη εβδομάδα5153
mod_vvisit_counterΑυτό τον μήνα8363
mod_vvisit_counterΠροηγούμενος μήνας10224
mod_vvisit_counterΣυνολικές επισκέψεις992796

Μην ξεχνάς πως...

Η πίστη είναι το μέσον που μεταβάλλει

το όραμα σε πραγματικότητα,

την αποκάλυψη σε γεγονός,

την εμπιστοσύνη σε εκπλήρωση,

την επιθυμία σε πείρα

και το αόρατο σε ορατό.