• Εγγραφή

Home  //  Νέα  //  2012: Ευκαιρία για νέο ξεκίνημα

 

2012: Ευκαιρία για νέο ξεκίνημα
PDF
Εκτύπωση
E-mail
Κυριακή, 01 Ιανουάριος 2012 02:20

 

 
Στο τέλος κάθε χρόνου,οι άνθρωποι συνηθίζουν να κάνουν έναν απολογισμό στους διάφορους τομείς των δραστηριοτήτων τους. Είναι μια ευκαιρία να δούν τα λάθη τις παραλείψεις και τις προοπτικές τους,και να επανασχεδιάσουν το μέλλον τους με την ελπίδα το καινούργιο έτος να είναι καλύτερο και πιο αποδοτικό από το προηγούμενο.
Τις μέρες αυτές βέβαια,επικρατεί ειδικά στη χώρα μας αλλά και παγκόσμια,μια ανησυχία για το μέλλον του κόσμου τόσο σε οικονομικό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο.
Διαφαίνεται οτι το λαικό ρητό “κάθε πέρυσι και καλύτερα” εχει για τα καλά βρει τόπο στη σκέψη και στις καρδιές των ανθρώπων.
Η αλήθεια είναι οτι αυτές τις ημέρες, δύσκολα θα μπορέσει κάποιος να κάνει ευχάριστες προβλέψεις αλλά και να αλλάξει το καθεστώς που επικρατεί γύρω του. Μπορεί όμως να κάνει μια ανασκόπηση στη δική του ζωή,στη δική του στάση, στις αποφάσεις του και στη ζωή του. Είναι ένας τομέας που εξαρτάται καθαρά από τον ίδιο τον άνθρωπο. Θα πει κανείς “μπορώ άραγε να αλλάξω τον εαυτό μου,τους τρόπους μου,τη ζωή μου?”.
Θέλουμε σήμερα να δώσουμε μια απάντηση: Οι ανθρώπινες προσπάθειες δεν μπορούν να αλλάξουν πολλά πράγματα. Και αυτό γιατί όλα εξαρτώνται από την στάση της ανθρώπινης καρδιάς απέναντι στο Θεό και στο Λόγο Του, ο οποίος μας πληροφορεί οτι κάθε κάθε κακη συμπεριφορά προέρχεται από την καρδιά και από την αμαρτία που μπορεί να υπάρχει μέσα σε αυτήν.
Πολλές φορές μάλιστα ο άνθρωπος φιλοξενει πράγματα μέσα του που ούτε ο ίδιος καταλαβαίνει οτι υπάρχουν,διότι η γραφή λέει “Η καρδία είναι απατηλή υπέρ πάντα και σφόδρα διεφθαρμένη· τις δύναται να γνωρίση αυτήν; Εγώ ο Κύριος εξετάζω την καρδίαν, δοκιμάζω τους νεφρούς, διά να δώσω εις έκαστον κατά τας οδούς αυτού, κατά τον καρπόν των έργων αυτού.” Ιερεμίας 17:9-10
Γι'αυτό αγαπητέ φίλε, σε προσκαλούμε αυτή τη νέα χρονιά να κάνεις ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή σου.
Η ανασκόπηση της μέχρι τώρα ζωής σου μπορεί τώρα να γίνει με βάση το λόγο του Θεού, ο οποίος μπορεί να σου φανερώσει πρώτα απ'όλα την κατάστασή σου και να σου δώση την κατεύθυνση για ένα νέο περπάτημα,όχι με τις δικές σου δυνάμεις πλέον,αλλά με τη δύναμη και την αγάπη του Ιησού Χριστού.
Μέσα σε αυτόν τον κόσμο στον οποίο η διαβίωση θα γίνεται όλο και πιο δύσκολη, αν εσύ εναποθέσεις τις ελπίδες σου στον Χριστό,μέσα σου θα κατοικεί πλέον η ειρήνη και η χαρά του Θεού,έστω και αν εξωτερικά υπάρχει ανησυχία και φόβος.
Πολύ δε περισσότερο θα γίνεις πλέον ένα φως μέσα στον κόσμο που θα μεταδίδεις αισιοδοξία στους γύρω σου,πρεσβεύοντας την αγάπη του Θεού και την προσδοκία της απολύτρωσης από τα δεινά που έρχονται.
Κάνε λοιπόν ένα νέο ξεκίνημα το 2012 για τον εαυτό σου αλλά και για τους γύρω σου μαζί με τον Ιησού Χριστό. Η προσωπική αυτή απόφασή σου, δεν θα σε ωφελήσει μόνο σε τούτη την πρόσκαιρη ζωή, αλλά θα σε οδηγήσει στην αιώνια σωτηρία που έχει εξασφαλίσει για σένα ο Χριστός με την θυσία Του επάνω στο σταυρό.
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 01 Ιανουάριος 2012 02:48
 

Χριστιανικό Ραδιόφωνο

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

translate

Greek Albanian English Romanian

Ημέρες Συναθροίσεων

Κυριακή
     Προσευχή:10-11πμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:11-12πμ
Δευτέρα
     Προσευχή:7-8μμ
     Μάθημα  :8-9μμ
Τετάρτη
     Προσευχή:7-8μμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:8-9μμ
         Είσοδος Ελεύθερη
 

 

Προσευχή

 

"Κύριε, να τα χέρια μου. Ας μην αγγίξουν ποτέ κάτι που θα Σε ντρόπιαζε.
 
Να τα πόδια μου. Τα αφιερώνω σ' Εσένα. Ας μην πάνε ποτέ εκεί όπου Εσύ δεν θα πήγαινες.
 
 Κύριε, να τα μάτια μου. Ας μην κοιτάξουν ποτέ σε κάτι που θα λυπούσε το 'Αγιο Σου Πνεύμα.
 
 Τα αυτιά μου ας μην ακροαστούν ποτέ κάτι που θα ντρόπιαζε το Όνομά Σου.
 
Το στόμα μου ας μην ανοίξει ποτέ για να πει μια λέξη που δεν θα ήθελα ν' ακούσεις.
 
 Ο νους μου ας μην κρατήσει ποτέ ούτε μια σκέψη ή φαντασία που θα μείωνε την αίσθηση της παρουσίας Σου."
 
"Κύριε, κάνε με έναν άνθρωπο κατά την καρδιά Σου".

Συνδεμένοι Επισκέπτες

Έχουμε 54 επισκέπτες συνδεδεμένους
mod_vvisit_counterΣήμερα85
mod_vvisit_counterΕχθές143
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα1411
mod_vvisit_counterΠροηγούμενη εβδομάδα5153
mod_vvisit_counterΑυτό τον μήνα8375
mod_vvisit_counterΠροηγούμενος μήνας10224
mod_vvisit_counterΣυνολικές επισκέψεις992808

Μην ξεχνάς πως...

Η πίστη είναι το μέσον που μεταβάλλει

το όραμα σε πραγματικότητα,

την αποκάλυψη σε γεγονός,

την εμπιστοσύνη σε εκπλήρωση,

την επιθυμία σε πείρα

και το αόρατο σε ορατό.