• Εγγραφή

Home  //  Νέα  //  Ένας "αγανακτισμένος" Θεός

 

Ένας "αγανακτισμένος" Θεός
PDF
Εκτύπωση
E-mail
Τετάρτη, 11 Ιανουάριος 2012 23:56

 

Σε ένα κόσμο -που δικαίως κατά την άποψή μου- αγανακτεί καθημερινώς, εξ' αιτίας των καθημερινών προβλημάτων διαβίωσης, εργασίας, υγείας, παιδείας, αλλά και τόσων άλλων, που πηγάζουν από την κοινωνική αδικία, την διαφθορά των Πολιτικών αλλά και άλλων Δημόσιων Λειτουργών,  που μπροστά στο χρήμα και την κοινωνική καταξίωση, ισοπεδώνουν τα πάντα γύρω τους, με αποτέλεσμα την κρίση Θεσμών και αξιών, την ανεπάρκεια του νομοθετικού, δικαστικού αλλά και εκτελεστικού έργου, με το αναμενόμενο -εδώ και καιρό- αποτέλεσμα να κατέβουν οι πολίτες της Χώρας στις πλατείες αυτής, διαμαρτυρόμενοι για τα όσα παραπάνω αναφέραμε, καθώς και άλλα τόσα που αναρτούν σε πανό οι διαδηλωτές καθημερινώς και παρακολουθούμε τα διάφορα έκτροπα που κάθε λίγο και λιγάκι συμβαίνουν δημιουργώντας ένα μίνι χάος στις πόλεις της Ελλάδας, αλλά και στην Πρωτεύουσα που θυμίζει πλέον μια απ' τις πόλεις της τριτοκοσμικής Αφρικής.
 
Όμως εάν σταθούμε μπροστά στον Λόγο του Θεού που καθημερινώς φωτίζει τον δρόμο και την σκέψη μας θα κάνουμε μία μεγάλη διαπίστωση :  Αυτός ο Θεός που είναι αγάπη, χαρά, ειρήνη και τόσα άλλα ακόμα, είναι και ο Ίδιος "Αγανακτισμένος" για τα όσα συμβαίνουν στην γη και μπορούμε κάλλιστα να σταθούμε σε μερικά σημεία που αποδεικνύουν περίτρανα αυτό που υποδηλώνει ο τίτλος του σημερινού θέματός μας και να διαπιστώσουμε ότι πράγματι αυτό φαίνεται μέσα από τα Ιερά Γράμματα που μας άφησε -αγία παρακαταθήκη- για να μελετούμε και να πορευόμεθα αναλόγως.
 
Η πρώτη στάση μας θα είναι στο ιγ' κεφάλαιο του βιβλίου του Προφήτη Ησαΐα και στο 5 εδάφιο, όπου επί λέξει αναφέρει: "Έρχονται από γης μακράς, εκ των περάτων του ουρανού, ο Κύριος και τα όπλα της αγανακτήσεως αυτού, διά να αφανίσωσιν πάσαν την γην". Για ποιό ή μάλλον για ποιούς λόγους ο Θεός φτάνει την αγανάκτησή του σε σημείο αφανισμού;
Οι απαντήσεις και πάλι έρχονται μέσα από τον Άγιο Λόγο του, στις οποίες θα σταθούμε -σε μερικά μόνο σημεία- και ο αναγνώστης από ίδιον ενδιαφέρον ας αναζητήσει και θα βρει πλήθος εξ' αυτών διάσπαρτων εν τη Βίβλο.
 
Στο 11 εδάφιο του ίδιου κεφαλαίου αναφέρει: "Και θέλω παιδεύσει τον κόσμον δια την κακίαν αυτού, και τους ασεβείς δια την ανομίαν αυτών και θέλω παύσει την μεγαλαυχίαν των υπερηφάνων, και ταπεινώσει την υψηλοφροσύνην των φοβερών".  Άρα συμπεραίνουμε εκ πρώτης όψεως ότι η κακία του κόσμου,η ασέβεια και η υπερηφάνεια αυτού είναι τα πρώτα στοιχεία που κάνουν τον Κύριο να αγανακτεί.
 
Ας προχωρήσουμε ακριβέστερα εις τα αμαρτήματα αυτά με μια δεύτερη στάση στην Επιστολή προς Ρωμαίους, Α' κεφάλαιο και 18 εδάφιο όπου χαρακτηριστικά αναφέρει: "Διότι οργή Θεού αποκαλύπτεται απ' ουρανού επί πάσαν ασέβειαν και αδικίαν ανθρώπων, οίτινες κατακρατούσι την αλήθειαν εν αδίκια" και στο 20 βλέπουμε ότι "η Κτίσις του κόσμου φανερώνει την Δύναμη και Θεότητα του Δημιουργού όστις και εποίησεν πάντα".
 
Πράγματι μέσα στο αχανές σύμπαν ο μόνος κατοικήσιμος πλανήτης είναι η γη και αυτό και μόνο φανερώνει ότι κάποιος ανώτερος νους την εποίησεν καθόσον δεν βρέθηκε ούτε θα βρεθεί όμοιος πλανήτης με αυτήν όσο και να εξερευνούν το διάστημα τα  - αποτυχημένα κατά γενική ομολογία - κατασκευάσματα της ΝΑΣΑ, διότι αρκετά εξ' αυτών έχουν καταστραφεί στην απογείωση -επανδρωμένα κιόλας- και πολλά άλλα έχουν χαθεί ακυβέρνητα μέσα στο απέραντο Σύμπαν.
Για να μην πούμε το κορυφαίο και αληθινό επιχείρημα σκεπτόμενων ανθρώπων, Χριστιανών και μη, ότι για την ανθρώπινη φαντασία -κοινώς ουτοπία - ανεύρεσης εξωγήινης ζωής σπαταλήθηκαν  δις και τρις τα οποία θα έφθαναν για να εξαλείψουν το φαινόμενο της πείνας από τον δικό μας Πλανήτη.
 
Η αγανάκτηση του Κυρίου φαίνεται και στο 23 εδάφιο του ιδίου Κεφαλαίου όπου αναφέρεται ότι οι άνθρωποι -δημιούργημα δικό του και μόνο- "εσεβάσθησαν και ελάτρευσαν την κτίσιν μάλλον παρά τον κτίσαντα, όστις είναι ευλογητός εις τους αιώνας" μέχρι δε το τέλος του παρόντος κεφαλαίου υπάρχουν ένα σωρό αιτίες ακόμα που κάνουν τον Θεό να αγανακτεί και καλό είναι να τις εξετάσει ο αναγνώστης κατ' ιδίαν και να συμπεράνει ότι θέλει.
 
Θέλοντας να κλείσω το θέμα αυτό -αν και υπάρχουν πάμπολλα παρόμοια εδάφια- κάνω μιά τελευταία στάση στο γ' Κεφάλαιο της Β' προς Τιμόθεον Επιστολής από το 1 έως το 5 που αναφέρει τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων των τελευταίων ημερών, ενδεικτικά δε: "φίλαυτοι, φιλάργυροι, αλαζόνες, υπερήφανοι, βλάσφημοι, απειθείς εις τους γονείς" και ένα σωρό ακόμα τα οποία τα βλέπουμε εμείς -τα αναγεννημένα παιδιά του Θεού - και αγανακτούμε που είμεθα άνθρωποι, πολλώ μάλλον ο Άγιος Πατέρας που αναφέρει στον Προφήτη Μαλαχία ( Κεφάλαιο δ' 5): "Ιδού εγώ θέλω αποστείλλει προς εσάς Ηλίαν τον Προφήτην . . . διά να επιστρέψει την καρδίαν των τέκνων προς τους πατέρας αυτών, μήποτε έλθω και πατάξω την γήν με ανάθεμα". Η αγανάκτηση Του στο αποκορύφωμά της. (Ομοίως βλέπε και Σοφονία α΄ Κεφ)
 
Ο Κύριος των Δυνάμεων είναι ο πλέον και ο Μόνος δικαιολογημένος να αγανακτεί για χίλιους δύο λόγους, αλλά επειδή μας αγαπάει, μακροθυμεί  αναμένοντας τους καρπούς της μετανοίας των ανθρώπων και μάλιστα των Πιστών.
 

Χριστιανικό Ραδιόφωνο

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

translate

Greek Albanian English Romanian

Ημέρες Συναθροίσεων

Κυριακή
     Προσευχή:10-11πμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:11-12πμ
Δευτέρα
     Προσευχή:7-8μμ
     Μάθημα  :8-9μμ
Τετάρτη
     Προσευχή:7-8μμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:8-9μμ
         Είσοδος Ελεύθερη
 

 

Προσευχή

 

"Κύριε, να τα χέρια μου. Ας μην αγγίξουν ποτέ κάτι που θα Σε ντρόπιαζε.
 
Να τα πόδια μου. Τα αφιερώνω σ' Εσένα. Ας μην πάνε ποτέ εκεί όπου Εσύ δεν θα πήγαινες.
 
 Κύριε, να τα μάτια μου. Ας μην κοιτάξουν ποτέ σε κάτι που θα λυπούσε το 'Αγιο Σου Πνεύμα.
 
 Τα αυτιά μου ας μην ακροαστούν ποτέ κάτι που θα ντρόπιαζε το Όνομά Σου.
 
Το στόμα μου ας μην ανοίξει ποτέ για να πει μια λέξη που δεν θα ήθελα ν' ακούσεις.
 
 Ο νους μου ας μην κρατήσει ποτέ ούτε μια σκέψη ή φαντασία που θα μείωνε την αίσθηση της παρουσίας Σου."
 
"Κύριε, κάνε με έναν άνθρωπο κατά την καρδιά Σου".

Συνδεμένοι Επισκέπτες

Έχουμε 44 επισκέπτες συνδεδεμένους
mod_vvisit_counterΣήμερα74
mod_vvisit_counterΕχθές143
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα1400
mod_vvisit_counterΠροηγούμενη εβδομάδα5153
mod_vvisit_counterΑυτό τον μήνα8364
mod_vvisit_counterΠροηγούμενος μήνας10224
mod_vvisit_counterΣυνολικές επισκέψεις992797

Μην ξεχνάς πως...

Η πίστη είναι το μέσον που μεταβάλλει

το όραμα σε πραγματικότητα,

την αποκάλυψη σε γεγονός,

την εμπιστοσύνη σε εκπλήρωση,

την επιθυμία σε πείρα

και το αόρατο σε ορατό.