• Εγγραφή

Home  //  Νέα  //  «Έλθετε προς Με»

 

«Έλθετε προς Με»
PDF
Εκτύπωση
E-mail
Κυριακή, 15 Ιανουάριος 2012 09:33

Μια ματιά γύρω μας αρκεί, για να διαπιστώσουμε τα μεγάλα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους ανθρώπους και τους οδηγούν σε απόγνωση. Προβλήματα όπως οι αρρώστιες, η ανεργία, η οικονομική δυσπραγία, η αβεβαιότητα για το μέλλον, κοινωνικές αναταραχές και φυσικά φαινόμενα, αναδεικνύουν καθημερινά την αδυναμία του ανθρώπου και καταρρακώνουν το ηθικό του. 
Τελικά είναι καθημερινή διαπίστωση ότι, κανείς στην πραγματικότητα, όσο συνετός ή μεθοδικός και αν είναι, δεν μπορεί να προβλέψει ή να προγραμματίσει τα πάντα, αλλά και αν ακόμη το καταφέρει, δεν είναι σε θέση να τα αντιμετωπίσει με επιτυχία. Και έτσι, απ’ αρχής ανέκυψε η ανάγκη, ο άνθρωπος να ψάχνει στήριγμα και σημείο σταθερό για να ακουμπήσει και να στηρίξει τη ζωή του.
Ανακάλυψε ιδέες και φιλοσοφίες που θεωρεί ότι τον εκφράζουν, συστήματα πολιτικά που νομίζει ότι ικανοποιούν τις προσδοκίες του, ακόμη και θρησκείες που πιστεύει ότι καλύπτουν τις πνευματικές του αναζητήσεις.
Όμως, αργά ή γρήγορα έρχεται η απογοήτευση γιατί διαπιστώνει ότι οι ιδέες που ακολούθησε και τις διακήρυξε με πάθος, ξεπεράσθηκαν και αντικαταστάθηκαν από νεότερες.

Το πολιτικό σύστημα και οι αρχές που αυτό υπηρετούσε, στην πράξη αποδείχθηκαν φρούδες ελπίδες, κατώτερες των προσδοκιών του, λόγια κενά, χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα. Και ακόμη χειρότερα, οι θρησκείες, στις οποίες εμπιστεύθηκε την ψυχή του, τον απογοήτευσαν, καθώς διαπίστωσε ανακολουθία λόγων και έργων.
Δεν είναι άραγε, ύστερα από αυτά τα παθήματα, δικαιολογημένη η συσσωρευμένη οργή και αγανάκτηση, αλλά και η αμηχανία των ανθρώπων, καθώς όλοι αναρωτιούνται: Ποιόν τελικά να εμπιστευθείς; Ποιόν να πιστέψεις; Υπάρχει κανείς που διαφέρει, που αξίζει να τον ακολουθήσεις, που ποτέ δεν θα αποδειχθεί κατώτερος των προσδοκιών σου; 
Και όμως, ΥΠΑΡΧΕΙ! Έχεις ακούσει και εσύ γι’ Αυτόν. Μέχρι τώρα βέβαια, δεν του έδωσες σημασία, παρ’ όλο που αυτός, πολλές φορές, σε πλησίασε και προσπάθησε να σε πείσει ότι σε αγαπάει. 
Όταν είχες ανάγκη, ήταν δίπλα σου, ήλθε για να σε βοηθήσει, αλλά εσύ τον αγνόησες, γιατί είχες θάρρος στα χρήματά σου, στη σοφία και τη δύναμή σου, αισθανόσουν εύρωστος. Όταν πάλι τα κατάφερες, το απέδωσες στην καλή σου τύχη και στις ευνοϊκές συγκυρίες ενώ, στην πραγματικότητα, ήταν αυτός που σε βοήθησε, χωρίς εσύ να το ξέρεις.

Κάποιες φορές τον περιφρόνησες και υποτίμησες την αξία του, αλλά αυτός δεν σε παρεξήγησε, ούτε σου κράτησε κακία, γιατί σε αγαπάει. Ίσως τον έβρισες αλλά δεν σου το ανταπέδωσε ούτε σε εκδικήθηκε, γιατί σε αγαπάει. Σε δικαιολόγησε γιατί δεν ήξερες ποιος πραγματικά είναι και ότι τον έχεις ανάγκη. 
Οπωσδήποτε κατάλαβες ότι, αυτός δεν είναι ένας σαν όλους τους άλλους ιδεολόγους, πολιτικούς ή ανθρώπους της θρησκείας. Είναι ο Ιησούς Χριστός, ο Υιός και Λόγος του Θεού. Αυτός που μας αγάπησε όλους ανεξαιρέτως όταν ακόμη είμαστε αμαρτωλοί και εχθροί προς Αυτόν κατά τη διάνοια με τα έργα τα πονηρά. Και μας αγάπησε με μιαν αγάπη που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Ανιδιοτελή, έμπρακτη και θυσιαστική!
Αυτός λοιπόν ο Χριστός, άλλη μια φορά σήμερα απευθύνεται σε σένα προσωπικά και θέλει να σε προσεγγίσει. Γνωρίζει την ταλαιπωρία σου την απογοήτευσή σου. Τώρα που κουράστηκες, που απόκαμες και αισθάνεσαι προδομένος από τους άλλους, αλλά και τον εαυτό σου, τώρα λοιπόν είναι η δική σου η ώρα.

Ήλθε επιτέλους η ευκαιρία να κάνεις την πιο σημαντική γνωριμία της ζωής σου. Να γνωρίσεις Αυτόν που τόσα χρόνια σε περιμένει. «Ιδού ίσταμαι εις την θύρα και κρούω. εάν τις ακούσει της φωνής μου και ανοίξει την θύρα θέλω εισέλθει προς αυτόν και θέλω δειπνήσει μετ’ αυτού και αυτός μετ’ εμού».
Καθώς βλέπει την απόγνωση όλων μας, μας καλεί: «΄Ελθετε προς με πάντες οι κοπιώντες και οι πεφορτισμένοι και εγώ θέλω σας αναπαύσει. Άρατε τον ζυγόν μου εφ’ υμάς και μάθετε απ’ εμού διότι πράος είμαι και ταπεινός την καρδία και θέλετε ευρεί ανάπαυσιν εν ταις ψυχαίς υμών». 
Αν τόσα χρόνια πάγωσες, από το ψύχος του κόσμου, ήλθε η ώρα να ξαποστάσεις μέσα στην αγκαλιά του Χριστού. Να ζεσταθεί η καρδιά σου. Να πάρεις θάρρος και να συνεχίσεις τη ζωή με νέο ενδιαφέρον. Έχοντας πλέον έναν αληθινό ηγέτη, ο οποίος έβαλλε την ψυχή του για σένα και ήλθε, μεταξύ των άλλων, «για να ιατρεύσει τους συντετριμμένους την καρδίαν και να αποστείλει τους συντεθλασμένους εν ελευθερία». 
Κάνε τη μεγάλη επιλογή και την πραγματική αλλαγή στη ζωή σου και θα μπορείς στο εξής και εσύ σαν το Δαβίδ με θάρρος και εμπιστοσύνη, μαζί με άλλους, να λές: «Επι τον Θεόν βεβαίως αναπαύεται η ψυχή μου, εξ’ Αυτού πηγάζει η σωτηρία μου».

«Ο Κύριος είναι ο ποιμήν μου δεν θέλω στερηθεί ουδενός», «Ο Κύριος είναι φώς μου και σωτηρία μου από τίνος θέλω φοβηθεί»; «Αυτός βεβαίως είναι πέτρα μου και σωτηρία μου, προπύργιό μου, δεν θέλω σαλευθή».
Πολλά προβλήματα, φαίνονται σε μας άλυτα και καταβαρύνουν την ψυχή μας. Ο Θεός όμως, για όλα έχει λύσεις. Αρκεί μόνον ο άνθρωπος, οι εκκλησίες ή και τα έθνη ακόμη, όταν βρίσκονται σε αδιέξοδα, να τον επικαλεστούν. Ο λόγος του Θεού μας διαβεβαιώνει ότι, «δεν είναι μακράν από ενός εκάστου ημών, διότι εν αυτώ ζώμεν κινούμεθα και υπάρχομεν», καθώς επίσης και ότι «είναι αγαθός ο Κύριος προς πάντας και οι οικτιρμοί αυτού επί πάντα τα ποιήματα αυτού». 
Η αποτροπή του κακού στην αρχαία Νινευή, επιτεύχθηκε γιατί οι κάτοικοί της πήραν στα σοβαρά το αυστηρό μήνυμα του Θεού, παρ’ όλο που δεν τον γνώριζαν. Ταπεινώθηκαν, μετανόησαν από μικρού έως μεγάλου και ο Θεός μετεμελήθη περί του κακού που είχε αποφασίσει να επιφέρει λόγω της ανομίας τους.
Είναι πόνος βαρύς, για όλους εμάς τους Έλληνες, να βλέπουμε την ένδοξη και τιμημένη πατρίδα μας, μία κοιτίδα του παγκόσμιου πολιτισμού, να χλευάζεται στις μέρες μας και τον φιλότιμο και εργατικό λαό μας να οδηγείται σε αδιέξοδα. Όμως, πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι, σαν έθνος Χριστιανικό, έχουμε την ικανότητα και έναν τρόπο μοναδικό για να αναταχθούμε και να ορθοποδήσουμε. 
Ας ενώσουμε λοιπόν τις καρδιές μας, ας επιστρέψουμε στον Κύριο και ας αναθέσουμε τα πάντα σ’ Αυτόν, διότι, «η βοήθειά μας έρχεται από του Κυρίου των δυνάμεων, του ποιήσαντος τον ουρανόν και την γην» και, ας πάψουμε επιτέλους να στηριζόμαστε ή να ελπίζουμε σε ανθρώπους, επειδή «είναι ματαία η παρά των ανθρώπων σωτηρία».

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 16 Ιανουάριος 2012 23:44
 

Χριστιανικό Ραδιόφωνο

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

translate

Greek Albanian English Romanian

Ημέρες Συναθροίσεων

Κυριακή
     Προσευχή:10-11πμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:11-12πμ
Δευτέρα
     Προσευχή:7-8μμ
     Μάθημα  :8-9μμ
Τετάρτη
     Προσευχή:7-8μμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:8-9μμ
         Είσοδος Ελεύθερη
 

 

Προσευχή

 

"Κύριε, να τα χέρια μου. Ας μην αγγίξουν ποτέ κάτι που θα Σε ντρόπιαζε.
 
Να τα πόδια μου. Τα αφιερώνω σ' Εσένα. Ας μην πάνε ποτέ εκεί όπου Εσύ δεν θα πήγαινες.
 
 Κύριε, να τα μάτια μου. Ας μην κοιτάξουν ποτέ σε κάτι που θα λυπούσε το 'Αγιο Σου Πνεύμα.
 
 Τα αυτιά μου ας μην ακροαστούν ποτέ κάτι που θα ντρόπιαζε το Όνομά Σου.
 
Το στόμα μου ας μην ανοίξει ποτέ για να πει μια λέξη που δεν θα ήθελα ν' ακούσεις.
 
 Ο νους μου ας μην κρατήσει ποτέ ούτε μια σκέψη ή φαντασία που θα μείωνε την αίσθηση της παρουσίας Σου."
 
"Κύριε, κάνε με έναν άνθρωπο κατά την καρδιά Σου".

Συνδεμένοι Επισκέπτες

Έχουμε 35 επισκέπτες συνδεδεμένους
mod_vvisit_counterΣήμερα65
mod_vvisit_counterΕχθές143
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα1391
mod_vvisit_counterΠροηγούμενη εβδομάδα5153
mod_vvisit_counterΑυτό τον μήνα8355
mod_vvisit_counterΠροηγούμενος μήνας10224
mod_vvisit_counterΣυνολικές επισκέψεις992788

Μην ξεχνάς πως...

Η πίστη είναι το μέσον που μεταβάλλει

το όραμα σε πραγματικότητα,

την αποκάλυψη σε γεγονός,

την εμπιστοσύνη σε εκπλήρωση,

την επιθυμία σε πείρα

και το αόρατο σε ορατό.