• Εγγραφή

Home  //  Νέα  //  ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ

 

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ
PDF
Εκτύπωση
E-mail
Τετάρτη, 29 Φεβρουάριος 2012 15:30

Οι χριστιανοί πάντοτε περίμεναν τον Ιησού Χριστό να έλθει πάλι στη γη για να τους παραλάβει. 
Ο Κύριος τους είπε: «Υπάγω να σας ετοιμάσω τόπον και πάλι έρχομαι και θέλω σας παραλάβει προς Εμαυτόν, δια να είσθε και σεις όπου είμαι εγώ». Ιωάννης ιδ:2-4 


Η μακαρία ελπίδα των πιστών χριστιανών είναι ο ερχομός του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και η αρπαγή της εκκλησίας, δηλαδή η αναχώρηση των πιστών χριστιανών που είναι έτοιμοι για τη μεγάλη ημέρα και το κοσμοϊστορικό αυτό γεγονός. 


Ο απόστολος Παύλος γράφει στους Θεσσαλονικείς: «Δια τούτο σας λέγομεν δια του Λόγου του Κυρίου, ότι ημείς οι ζώντες όσοι απομένομεν εις την παρουσίαν του Κυρίου δεν θέλομεν προλάβει τους κοιμηθέντας, επειδή αυτός ο Κύριος θέλει καταβή απ’ ουρανού με κέλευσμα με φωνήν αρχαγγέλου και με σάλπιγγα Θεού και οι αποθανόντες εν Χριστώ θέλουσιν αναστηθή πρώτον, έπειτα ημείς οι ζώντες όσοι απομένομεν, θέλομεν αρπαχθή μετ’ αυτών εν νεφέλαις εις απάντησιν του Κυρίου εις τον αέρα και ούτω θέλομεν είσθαι πάντοτε μετά του Κυρίου». Α’ Θεσσαλονικείς δ:15-17 


Μερικοί εμπαίκτες είπαν: «Βλέπετε τι έπαθε ο απόστολος Παύλος; Είπε ότι θα είναι και αυτός στην αρπαγή της εκκλησίας και έλεγε, «ημείς οι ζώντες». 
Ο Παύλος δεν έπαθε τίποτε, διότι ο Κύριος ο Ιησούς Χριστός είχε πει: «Όταν δε ταύτα αρχίσωσι να γίνωνται, ανακύψατε και σηκώσατε τας κεφαλάς σας, διότι πλησιάζει η απολύτρωσίς σας». Λουκάς κα:28 


Ο αληθινός και ζωντανός χριστιανός περιμένει το Χριστό από στιγμή σε στιγμή. «Καθ’ ην ώρα δε στοχάζεσθε». 
Ένας νεκρός χριστιανός και μια νεκρή εκκλησία δεν περιμένει τίποτα και πέφτει μέσα στον κόσμο να απολαύσει τον κόσμο. «Την επιθυμία της σαρκός, την επιθυμία των οφθαλμών και την αλαζονεία του βίου». Α’ Ιωάννου β’:16. 


Ο χριστιανός ο οποίος είναι έτοιμος, περιμένει το Χριστό να έλθει να τον παραλάβει και μοιάζει με τον άνθρωπο που έχει βγάλει εισιτήριο και περιμένει το καράβι να έλθει. Ρωτάει λοιπόν συνέχεια: «Πότε έρχεται το καράβι;» Άλλοι λένε θα αργήσει, άλλοι ότι σε δύο ώρες θα είναι στο λιμάνι και άλλοι λένε ότι όπου να ’ναι θα φανεί. 


Οι χριστιανοί υπολογίζουν, διότι είναι έτοιμοι και βιάζονται να φύγουν. 
Ο απόστολος Παύλος ήταν ένας από τους έτοιμους χριστιανούς και όταν έλεγε για την αρπαγή της εκκλησίας, έβαζε και τον εαυτό του μέσα. 


Η αναχώρηση της εκκλησίας δεν έγινε επί των ημερών του αποστόλου Παύλου και δε σημαίνει ότι ο απόστολος Παύλος ήταν ένας ψευδοπροφήτης, αλλά σημαίνει ότι ήταν έτοιμος και περίμενε το Χριστό κάθε ώρα και κάθε στιγμή, κάθε χρόνο και κάθε δεκαετία. 


Είναι φυσικό οι άνθρωποι οι οποίοι είναι θρησκευόμενοι, μισαλλόδοξοι και φανατικοί να μην περιμένουν την παρουσία του Χριστού, πρώτον διότι έχουν άγνοια του Ευαγγελίου και δεύτερον διότι δεν είναι έτοιμοι για να τους παραλάβει ο μέγας Σωτήρας και Θεός μας Ιησούς Χριστός. 


Εμείς περιμένουμε τον Ιησού Χριστό στις έσχατες αυτές ημέρες. Όλοι οι χριστιανοί της Πεντηκοστής, αλλά και οι Ευαγγελικοί, εκατοντάδες εκατομμύρια σε όλα τα έθνη, περιμένουν την ημέρα της αρπαγής και αναχωρήσεως της εκκλησίας. Όλοι ετοιμάζονται και ομολογούν παντού το μεγάλο αυτό γεγονός. 


Δεν περιμένουμε τον αντίχριστο, ούτε την καταστροφή του Αρμαγεδδώνος, περιμένουμε πρώτα την απολύτρωσή μας, όπως μας είχε πει ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, όταν Εκείνος «θα καταβή απ’ ουρανού με κέλευσμα με φωνήν αρχαγγέλου και με σάλπιγγα Θεού». 


Την ημέρα και την ώρα όμως κανείς δεν την γνωρίζει, όπως ο Κύριος επεσήμανε: «Περί δε της ημέρας εκείνης και της ώρας ουδείς γιγνώσκει, ουδέ οι άγγελοι των ουρανών, ειμή ο Πατήρ μου μόνος». Ματθαίος κδ:36 
Στηριζόμενοι σ’ αυτήν την προειδοποίηση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, η εκκλησία του Χριστού της Πεντηκοστής ουδέποτε όρισε ημέρα ή ώρα που θα έλθει ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός. 


Προσβλέπει στα σημεία των εσχάτων ημερών που παρέθεσε ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός και ετοιμάζεται με το Λόγο του Θεού και τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος να συναντήσει τον Κύριό της. 
Ο Ίδιος ο Κύριος πολλές φορές το φώναξε: «Αγρυπνείτε, διότι δεν εξεύρετε ποία ώρα έρχεται ο Κύριος υμών». Ματθαίος κδ:42 


«Δια τούτο και σεις γίνεσθε έτοιμοι, διότι καθ’ ην ώρα δεν στοχάζεσθε, έρχεται ο Υιός του ανθρώπου». Ματθαίος κδ:44 
Όλος ο ουρανός και η γη περιμένουν το Χριστό να έλθει για να αποκαταστήσει τα πάντα. «Και το Πνεύμα και η νύμφη λέγουσι, Ελθέ και όστις ακούει ας είπη, Ελθέ και όστις διψά, ας έλθη και όστις θέλει, ας λαμβάνη δωρεάν το ύδωρ της ζωής». Αποκάλυψη κβ:17

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 29 Φεβρουάριος 2012 15:40
 

Χριστιανικό Ραδιόφωνο

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

translate

Greek Albanian English Romanian

Ημέρες Συναθροίσεων

Κυριακή
     Προσευχή:10-11πμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:11-12πμ
Δευτέρα
     Προσευχή:7-8μμ
     Μάθημα  :8-9μμ
Τετάρτη
     Προσευχή:7-8μμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:8-9μμ
         Είσοδος Ελεύθερη
 

 

Προσευχή

 

"Κύριε, να τα χέρια μου. Ας μην αγγίξουν ποτέ κάτι που θα Σε ντρόπιαζε.
 
Να τα πόδια μου. Τα αφιερώνω σ' Εσένα. Ας μην πάνε ποτέ εκεί όπου Εσύ δεν θα πήγαινες.
 
 Κύριε, να τα μάτια μου. Ας μην κοιτάξουν ποτέ σε κάτι που θα λυπούσε το 'Αγιο Σου Πνεύμα.
 
 Τα αυτιά μου ας μην ακροαστούν ποτέ κάτι που θα ντρόπιαζε το Όνομά Σου.
 
Το στόμα μου ας μην ανοίξει ποτέ για να πει μια λέξη που δεν θα ήθελα ν' ακούσεις.
 
 Ο νους μου ας μην κρατήσει ποτέ ούτε μια σκέψη ή φαντασία που θα μείωνε την αίσθηση της παρουσίας Σου."
 
"Κύριε, κάνε με έναν άνθρωπο κατά την καρδιά Σου".

Συνδεμένοι Επισκέπτες

Έχουμε 43 επισκέπτες συνδεδεμένους
mod_vvisit_counterΣήμερα78
mod_vvisit_counterΕχθές133
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα1537
mod_vvisit_counterΠροηγούμενη εβδομάδα5153
mod_vvisit_counterΑυτό τον μήνα8501
mod_vvisit_counterΠροηγούμενος μήνας10224
mod_vvisit_counterΣυνολικές επισκέψεις992934

Μην ξεχνάς πως...

Η πίστη είναι το μέσον που μεταβάλλει

το όραμα σε πραγματικότητα,

την αποκάλυψη σε γεγονός,

την εμπιστοσύνη σε εκπλήρωση,

την επιθυμία σε πείρα

και το αόρατο σε ορατό.