• Εγγραφή

Home  //  Νέα  //  “Μόνον του Ευαγγελίου η διδαχή εμπορεί να σώση την αυτονομίαν του Γένους“ Αδαμάντιος Κοραής

 

“Μόνον του Ευαγγελίου η διδαχή εμπορεί να σώση την αυτονομίαν του Γένους“ Αδαμάντιος Κοραής
PDF
Εκτύπωση
E-mail
Σάββατο, 03 Μάρτιος 2012 23:57

 

Ο Ιησούς Χριστός δεν ήλθε στον κόσμο μόνο για να σταυρωθεί και να αναστηθεί για τις αμαρτίες μας, αλλά ήλθε να μας φέρει επίσης την τέλεια διδασκαλία που δεν την βρίσκει κανείς πουθενά παρά μόνο στο Ευαγγέλιο και την επιβεβαίωσε με τη ζωή Του.
 
Κάποτε με ξύπνησε ένας νεαρός μουσουλμάνος όταν μου είπε: «Το ξέρεις ότι ο Ιησούς Χριστός δεν έκανε ποτέ κακό σε κανέναν άνθρωπο;» Έμεινα άναυδος με την απλή αλλά τόσο σημαντική αποκάλυψη που είχε αυτός ο άνθρωπος.
Ο Κύριος μας στην επί του όρους ομιλία Του δίδαξε την αγάπη.
 
«Αγαπάτε τους εχθρούς σας, ευλογείτε εκείνους οίτινες σας καταρώνται, ευεργετείτε εκείνους οίτινες σας μισούσι, και προσεύχεσθε υπέρ εκείνων οίτινες σας βλάπτουσι και σας κατατρέχουσι δια να γείνητε υιοί του Πατρός σας του εν τοις ουρανοίς.» Ματθ. ε: 44, 45 την οποία αγάπη εφάρμοσε στη ζωή Του αφήνοντας παράδειγμα σε μας. Ο απόστολος Πέτρος γράφει στην επιστολή του, όταν μιλάει για την αγάπη του Χριστού.
 
«Όστις λοιδορούμενος δεν αντελοιδόρει, πάσχων δεν ηπείλει, αλλά παρέδιδεν εαυτόν εις τον κρίνοντα δικαίως» Α΄Πέτρου, β: 23. Αυτή η αγάπη δεν ακούσθηκε ποτέ σε καμία διδασκαλία. Αν έχεις εχθρούς, το πιο φυσιολογικό είναι να τους μισείς και να τους κάνεις όσο μπορείς κακό. Το να προσεύχεσαι για τους σταυρωτές σου και να λες «Πάτερ συγχώρεσέ τους διότι δεν ξέρουν τι κάνουν,» αυτό είναι η αγάπη του Ευαγγελίου που έφερε ο Ιησούς Χριστός από τον ουρανό. Και το θαυμαστό είναι ότι το Ευαγγέλιο γράφτηκε Ελληνικά και είμαστε πολύ τυχεροί που γράφτηκε στη γλώσσα μας.
 
Δυστυχώς όμως στην πατρίδα μας έχει επικρατήσει ένα πνεύμα διαφθοράς και κακίας. Δεν ενδιαφέρεται κανείς για κανένα. Όλοι ενδιαφέρονται για το δικό τους καλό και για την οικογένειά τους. Δυστυχώς αυτό έχει εισχωρήσει στους πιο πολλούς Έλληνες και κανένας δεν ενδιαφέρεται για τον άλλον, μέχρις ότου πρώτα βολιδοσκοπήσει τι μπορεί να κερδίσει.
 
Για παράδειγμα ας πούμε για κάποιους κλητήρες. Εάν έχουμε το τάληρο σπεύδουν να μας εξυπηρετήσουν. Μας παίρνουν το βιβλιάριο και μας το φέρνουν αμέσως έτοιμο. Αν διαπιστώσουν ότι δεν έχουμε τίποτα να τους δώσουμε, μας κοιτάζουν σαν «τίμιοι» κλητήρες: «Στην ουρά παρακαλώ». Όταν μπούμε στην ουρά, παίρνουμε το βιβλιάριο μετά από μία ή ακόμη και δύο ώρες, θεωρημένο και τακτοποιημένο.
 
Το παράδειγμα αυτό ακολουθούν όλες οι υπηρεσίες, που έχουν εξουσίες και δικαιώματα. Όλη η Ελλάδα έχει πέσει σ’αυτή τη διαφθορά. Γνωστά είναι τα κέντρα των διαφόρων υπουργείων τα οποία λειτουργούν με αυτό τον τρόπο. Η άδεια π.χ. οδηγού αυτοκινήτου μπορεί να έλθει σπίτι σου χωρίς καμία άσκηση ή μαθήματα στο δάσκαλο όπως απαιτεί ο νόμος: Αρκεί να πληρώσεις. Αυτό λέγεται διαφθορά. Αν αυτό γίνεται σε όλους τους τομείς, καταλαβαίνετε γιατί έχουμε αυτά τα αποτελέσματα στην παρτίδα μας.
 
Χρειαζόμαστε μαθήματα Ευαγγελίου. Χρειαζόμαστε το Χριστό στη ζωή μας για να αποκτήσουμε τη συνείδηση της αμαρτίας και της αγιότητας. Να μάθουμε ότι ο Ιησούς Χριστός ήλθε στον κόσμο να σώσει τους αμαρτωλούς, «εκ των οποίων πρώτος είμαι εγώ», γράφει ο απόστολος Παύλος στον Τιμόθεο, «....αλλά δια τούτο ηλεήθην διά να δείξη εις εμέ πρώτον την πάσαν μακροθυμίαν, εις παράδειγμα των μελλόντων να πιστεύσωσι εις Αυτόν εις ζωήν αιώνιον» Α΄Τιμ. α: 15-17.
Ο Κύριος συγχωρεί τον αμαρτωλό όχι για να συνεχίσει την αμαρτία, αλλά για να σταματήσει την αμαρτία.
Στη γυναίκα που συνελήφθη «επ’αυτοφόρω μοιχευομένη», ο Κύριος έδωσε χάρη. Την συγχώρεσε και την ελευθέρωσε, αλλά την ρώτησε: «Γύναι, πού είναι εκείνοι οι κατήγοροί σου; Δεν σε κατεδίκασεν ουδείς;». Καί εκείνη είπε, «Ουδείς Κύριε.» Και ο Ιησούς της είπε: «Ουδέ εγώ σε καταδικάζω, ύπαγε και εις το εξής μή αμάρτανε.» Ιωάνν. η:2-12
 
Η γυναίκα αυτή σώθηκε, αφού κατάλαβε ότι αυτό που έκανε, ήταν αμαρτία, και αν δεν μεσολαβούσε ο Χριστός, θα την λιθοβολούσαν.
Αν ο άνθρωπος δεν καταλάβει τι είναι αμαρτία και τι δεν είναι, δεν μπορεί να κάνει το σωστό, διότι δε φοβάται κανέναν. Φοβάται μόνο το νόμο, αλλά όταν καταλάβει ότι ο νόμος δεν τον πιάνει, δε διστάζει να κάνει τα πάντα.
 
Ο λόγος του Θεού στηρίζεται στην αγάπη του Θεού, που τα ξέρει όλα, τα συγχωρεί όλα, αλλά οδηγεί τον άνθρωπο στον άγιο και ευλαβή φόβο του Θεού και όχι στο φόβο των ανθρώπων.
«Μακάριος ο άνθρωπος ο φοβούμενος τον Θεόν». Όποιος φοβάται το Θεό, δε φοβάται τίποτα, και όποιος δε φοβάται το Θεό, φοβάται τα πάντα.
 
Μόνο το Ευαγγέλιο θα δώσει σε όλους να καταλάβουν ότι ο Θεός τα βλέπει όλα τα ξέρει όλα και μπορεί να τα διορθώσει όλα.
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 03 Μάρτιος 2012 23:59
 

Χριστιανικό Ραδιόφωνο

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

translate

Greek Albanian English Romanian

Ημέρες Συναθροίσεων

Κυριακή
     Προσευχή:10-11πμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:11-12πμ
Δευτέρα
     Προσευχή:7-8μμ
     Μάθημα  :8-9μμ
Τετάρτη
     Προσευχή:7-8μμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:8-9μμ
         Είσοδος Ελεύθερη
 

 

Προσευχή

 

"Κύριε, να τα χέρια μου. Ας μην αγγίξουν ποτέ κάτι που θα Σε ντρόπιαζε.
 
Να τα πόδια μου. Τα αφιερώνω σ' Εσένα. Ας μην πάνε ποτέ εκεί όπου Εσύ δεν θα πήγαινες.
 
 Κύριε, να τα μάτια μου. Ας μην κοιτάξουν ποτέ σε κάτι που θα λυπούσε το 'Αγιο Σου Πνεύμα.
 
 Τα αυτιά μου ας μην ακροαστούν ποτέ κάτι που θα ντρόπιαζε το Όνομά Σου.
 
Το στόμα μου ας μην ανοίξει ποτέ για να πει μια λέξη που δεν θα ήθελα ν' ακούσεις.
 
 Ο νους μου ας μην κρατήσει ποτέ ούτε μια σκέψη ή φαντασία που θα μείωνε την αίσθηση της παρουσίας Σου."
 
"Κύριε, κάνε με έναν άνθρωπο κατά την καρδιά Σου".

Συνδεμένοι Επισκέπτες

Έχουμε 11 επισκέπτες συνδεδεμένους
mod_vvisit_counterΣήμερα41
mod_vvisit_counterΕχθές143
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα1367
mod_vvisit_counterΠροηγούμενη εβδομάδα5153
mod_vvisit_counterΑυτό τον μήνα8331
mod_vvisit_counterΠροηγούμενος μήνας10224
mod_vvisit_counterΣυνολικές επισκέψεις992764

Μην ξεχνάς πως...

Η πίστη είναι το μέσον που μεταβάλλει

το όραμα σε πραγματικότητα,

την αποκάλυψη σε γεγονός,

την εμπιστοσύνη σε εκπλήρωση,

την επιθυμία σε πείρα

και το αόρατο σε ορατό.