• Εγγραφή

Home  //  Νέα  //  Τι δε λέει ο Λόγος του Θεού: ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΣΕΚΤΑ ΕΤΗ

 

Τι δε λέει ο Λόγος του Θεού: ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΣΕΚΤΑ ΕΤΗ
PDF
Εκτύπωση
E-mail
Κυριακή, 04 Μάρτιος 2012 23:22

 

Ο Λόγος του Θεού δε διακρίνει μέρες, μήνες, χρόνια σε καλά και κακά, σε τυχερά και γρουσούζικα. Όλα τα χρόνια για το Θεό είναι ίδια και όλοι οι μήνες και οι μέρες ίδιες. Μόνο τα ονόματά τους αλλάζουν για να τα διακρίνουμε εμείς οι άνθρωποι. 


Ο απόστολος Παύλος γράφει στους Γαλάτας: "Ημέρας παρατηρείτε και μήνας και καιρούς και ενιαυτούς. Φοβούμαι δια σας, μήπως ματαίως εκοπίασα εις εσάς." Γαλάτας δ:10. 
Ελέγχει δηλαδή ο απόστολος Παύλος τους Γαλάτας, διότι είχαν αρχίσει να παρατηρούν έτη, μήνες και καιρούς και να λένε ότι μερικές ημέρες ή μήνες ή έτη είναι πιο τυχερές ενώ άλλες είναι γρουσούζικες. 


Στην πατρίδα μας επεκράτησε στους αφελείς και απλοϊκούς ανθρώπους να ονομάζουν, το έτος που ο Φεβρουάριος έχει 29 ημέρες, δίσεκτο και μερικοί ερμήνευσαν αυτή την ονομασία ως γρουσούζικο από παρανόηση. 
Κάθε τέσσερα χρόνια προκύπτει μία ημέρα πάρα πάνω και την προσθέτουν οι αστρονόμοι στο Φεβρουάριο. Έτσι αντί να έχει ο Φεβρουάριος 28 ημέρες, κάθε τέσσερα χρόνια έχει 29. 


Πώς ανακάλυψαν μερικοί προληπτικοί και δεισιδαίμονες, ότι αυτό το έτος είναι γρουσούζικο και δίδαξαν το λαό να αποφεύγει να κάνει οποιαδήποτε επιχείρηση σ' αυτά τα έτη, αλλά το χειρότερο να αποφεύγουν το γάμο. 


Πολλά ζευγάρια προβληματίσθηκαν, διότι ενώ ήταν έτοιμα να τελέσουν το γάμο τους και να αρχίσουν μια νέα οικογένεια που ο Θεός θέλει, παραδέχεται και ευλογεί δίστασαν να παντρευτούν, διότι όπως τους είπαν το έτος είναι δίσεκτο και ο γάμος δεν θα πάει καλά. Αυτό το λένε βέβαια άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν επίγνωση του Λόγου του Θεού και ασχολούνται πολύ με τυχερά παιχνίδια και με οιωνούς.

 

"Καφετζούδες", "χαρτορίχτρες" και ψευτομάγοι, που τα προβλέπουν όλα και τα λένε όλα, προτρέπουν τους ανθρώπους να πιστεύουν σε τυχερές και άτυχες ημέρες και σε τυχερά και γρουσούζικα έτη. 
Από το είδος της ημέρας εξαρτάται η ζωή μας; Δεν εξαρτάται από το Θεό; Δε μπορεί να σε ευλογήσει ο Θεός όταν η ημέρα είναι "αποφράς", όπως αποκαλούν οι άνθρωποι την Τρίτη ή το δίσεκτο έτος; 


Δε μπορεί ο Θεός να απαντήσει στις προσευχές σου ορισμένες ημέρες και έτη, διότι είναι δίσεκτα; 
Ερχόμενος από το Μόντρεαλ του Καναδά το έτος 1962, είχα βγάλει εισιτήριο για Αθήνα. Η ημέρα της αναχωρήσεως ήταν Τρίτη και η ημερομηνία 13. Μόλις το άκουσαν οι συγγενείς, κατατρόμαξαν και με παρακαλούσαν να αναβάλω το ταξίδι για άλλη ημερομηνία, διότι η Τρίτη είναι γρουσούζικη ημέρα και το 13 γρουσούζικος αριθμός. 


Εγώ βέβαια αρνήθηκα κατηγορηματικά αυτά τα επιχειρήματα και δεν άλλαξα την ημερομηνία της αναχωρήσεώς μου για να τιμήσω το Λόγο του Θεού, ο Οποίος μας διδάσκει ότι όλες οι ημέρες είναι ίδιες, όταν μαζί μας είναι ο Κύριος. 
Τι να πούμε στο Θεό; "Κύριε, γνωρίζω ότι σήμερα δε μπορείς να με βοηθήσεις, διότι είναι ημέρα Τρίτη και ο μήνας έχει δεκατρείς;" 


Να του πούμε ότι δεν κάνουμε το γάμο μας, να νομιμοποιήσουμε τις σχέσεις και να αρχίσουμε μια νέα οικογένεια, διότι ο χρόνος είναι δίσεκτος; 
Ο Θεός δεν μπορεί να μας φυλάξει και να μας ευλογήσει σ' αυτές τις ημέρες και τα έτη; Δυσκολεύεται; 


Αγαπητοί, "μην πιστεύετε εις παν πνεύμα, αλλά δοκιμάζετε τα πνεύματα αν είναι εκ του Θεού". 
Ο άνθρωπος που έχει δεχθεί τον Ιησού Χριστό ως Σωτήρα Του και πιστεύει στη Διαθήκη Του, στο Ευαγγέλιό Του, τέτοια πράγματα τα περιφρονεί και τα ποδοπατεί και ελευθερώνεται από κάθε είδος προκατάληψη και δεισιδαιμονία.
Δεν ενδιαφέρεται, αν είδε μαύρη γάτο το πρωί, αν βγήκε από την ίδια πόρτα που μπήκε, αν του χύθηκε το κρασί και οποιοδήποτε "αν". 


Πιστεύει στον Ουράνιο Πατέρα και ζητάει εν τω ονόματι του Ιησού Χριστού ό,τι θέλει και όποτε το χρειάζεται και ο Ουράνιος Πατέρας, τον ευλογεί. 
"Ιδού, Εγώ θέλω είσθαι μεθ' υμών πάσας τας ημέρας της ζωής σας".

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 04 Μάρτιος 2012 23:55
 

Χριστιανικό Ραδιόφωνο

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

translate

Greek Albanian English Romanian

Ημέρες Συναθροίσεων

Κυριακή
     Προσευχή:10-11πμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:11-12πμ
Δευτέρα
     Προσευχή:7-8μμ
     Μάθημα  :8-9μμ
Τετάρτη
     Προσευχή:7-8μμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:8-9μμ
         Είσοδος Ελεύθερη
 

 

Προσευχή

 

"Κύριε, να τα χέρια μου. Ας μην αγγίξουν ποτέ κάτι που θα Σε ντρόπιαζε.
 
Να τα πόδια μου. Τα αφιερώνω σ' Εσένα. Ας μην πάνε ποτέ εκεί όπου Εσύ δεν θα πήγαινες.
 
 Κύριε, να τα μάτια μου. Ας μην κοιτάξουν ποτέ σε κάτι που θα λυπούσε το 'Αγιο Σου Πνεύμα.
 
 Τα αυτιά μου ας μην ακροαστούν ποτέ κάτι που θα ντρόπιαζε το Όνομά Σου.
 
Το στόμα μου ας μην ανοίξει ποτέ για να πει μια λέξη που δεν θα ήθελα ν' ακούσεις.
 
 Ο νους μου ας μην κρατήσει ποτέ ούτε μια σκέψη ή φαντασία που θα μείωνε την αίσθηση της παρουσίας Σου."
 
"Κύριε, κάνε με έναν άνθρωπο κατά την καρδιά Σου".

Συνδεμένοι Επισκέπτες

Έχουμε 5 επισκέπτες συνδεδεμένους
mod_vvisit_counterΣήμερα35
mod_vvisit_counterΕχθές143
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα1361
mod_vvisit_counterΠροηγούμενη εβδομάδα5153
mod_vvisit_counterΑυτό τον μήνα8325
mod_vvisit_counterΠροηγούμενος μήνας10224
mod_vvisit_counterΣυνολικές επισκέψεις992758

Μην ξεχνάς πως...

Η πίστη είναι το μέσον που μεταβάλλει

το όραμα σε πραγματικότητα,

την αποκάλυψη σε γεγονός,

την εμπιστοσύνη σε εκπλήρωση,

την επιθυμία σε πείρα

και το αόρατο σε ορατό.