• Εγγραφή

Home  //  Νέα  //  Χριστιανισμός και Επιστήμη - Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

 

Χριστιανισμός και Επιστήμη - Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
PDF
Εκτύπωση
E-mail
Παρασκευή, 09 Μάρτιος 2012 00:20

 

“ Γίνωσκε δε τούτο, ότι εν ταις εσχάταις ημέραις θέλουσιν ελθεί καιροί κακοί, διότι θέλουσιν είσθαι οι άνθρωποι φίλαυτοι, φιλάργυροι, αλαζόνες, υπερήφανοι, βλάσφημοι, απειθείς εις τους γονείς, αχάριστοι, ανόσιοι, άσπλαχνοι, αδιάλλακτοι, συκοφάνται, ακρατείς, ανήμεροι, αφιλάγαθοι, προδόται, προπετείς, τετυφωμένοι, φιλήδονοι μάλλον παρά φιλόθεοι..” (Β Τιμόθεον 3: 1-4). 


  Ο προφητικός Λόγος του Θεού μας ενημερώνει, ότι στις έσχατες ημέρες θα έλθουνε καιροί κακοί, όχι διότι οι άνθρωποι θα έχουν λίγη γνώση και επιστήμη, μάλιστα στον προφήτη Δανιήλ διαβάζουμε ότι η “ γνώσις θέλει πληθυνθεί” (Δανιήλ 12:4), αλλά διότι η καρδιά των ανθρώπων θα είναι μακριά από το θέλημα και το φρόνημα του Θεού. 


  Μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001 ο κόσμος έχει εισέλθει σε μία σπειροειδή τροχιά μίσους και καταστροφών που κανείς δε μπορούσε ποτέ να φανταστεί. Τα γεγονότα διαδέχονται το ένα το άλλο με ασθμαίνουσα ταχύτητα και η ανθρωπότητα κυριολεκτικά βομβαρδίζεται από κακές ειδήσεις.

 

Νέες ορολογίες έχουν μπει στο καθημερινό μας λεξιλόγιο, όπως βιοτρόμος, κυβερνοτρόμος, οικολογική απειλή, ενώ η ψευδής ανθρώπινη γλώσσα ονομάζει τις εκατέρωθεν σφαγές αμάχων πολιτών σαν “παράπλευρες απώλειες”. Τα ίδια τα επιστημονικά επιτεύγματα, των οποίων η πρωτογενής σύλληψη, κυοφορία και γέννηση αποσκοπούσαν στην ανακούφιση του πόνου και στην ευημερία του ανθρώπου, μετατρέπονται σε εφιαλτικά όργανα τρόμου και καταστροφής. 


  Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Ποια είναι η αιτία; Στα τέλη του 19ου αιώνα άνθισε ο “ανθρωπισμός”, ή “ουμανισμός”, όπως έγινε ευρύτερα γνωστός. Ήταν συνέπεια και συνέχεια των “κινημάτων διαφώτισης” του 17ου αιώνα. Κατ ’αυτόν ο άνθρωπος “ενημερώθηκε” ότι κατά βάση είναι καλός και αγαθός και το μόνο που χρειάζεται για την ευημερία του είναι οι “σωστές” συνθήκες και η εκπαίδευση, τις οποίες αυτός ο ίδιος θα προσδιορίσει και θα ακολουθήσει.


  Ο πρώτος Παγκόσμιος πόλεμος ήταν ένα χαστούκι στην υπερηφάνεια του ανθρώπου, ένα πλήγμα που ο ίδιος προκάλεσε, αλλά που παρά τα εκατομμύρια νεκρών δεν κατάφερε να τον αφυπνίσει. Τον ονόμασαν το “τέλος όλων των πολέμων” και συνέχισαν τον ίδιο δρόμο. Λίγα χρόνια μετά έπεσαν στη φωτιά του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου.

 

Στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά τα αεροπλάνα σαν μέσο καταστροφής όπως και τα τοξικά αέρια. Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος τελείωσε με το μανιτάρι της ατομικής βόμβας να σκιάζει την εύθραυστη ειρήνη. Πριν από λίγες ημέρες άκουσα τον Υπουργό Εξωτερικών μεγάλης χώρας να λέει ότι έχουμε εισέλθει σε μία περίοδο “διατεταραγμένης ειρήνης” και θυμήθηκα τον Λόγο του Θεού: “..όταν λέγωσιν, ειρήνη και ασφάλεια, τότε επέρχεται επ’αυτούς αιφνίδιος όλεθρος, καθώς αι ωδίνες εις την εγκυμονούσαν, και δεν θέλουσιν εκφύγει” (Α Θεσσαλονικείς 5:3). 


  H ανθρώπινη ιστορία λοιπόν μας διδάσκει ότι αιτία της κακοδαιμονίας και δυστυχίας του ανθρώπου δεν είναι η έλλειψη επιστημονικής γνώσης και δύναμις, αλλά η ρίζα βρίσκεται στην καρδιά του ανθρώπου, που παρά τα αντίθετα κηρύγματα του ουμανισμού, παραμένει “απατηλή υπέρ πάντα και σφόδρα διεφθαρμένη” (Ιερεμίας 17:9). 


  Την καρδιά του ανθρώπου δε μπορεί να τη μεταβάλλει η ανθρώπινη γνώση και επιστήμη, μάλιστα την κάνει περισσότερο υπερήφανη και σκληρή. Από την καρδιά προέρχονται όλες οι εκβάσεις της ζωής. Αυτήν την καρδιά βλέπει ο Θεός ότι παραμένει η ίδια, όπως η καρδιά των ανθρώπων πριν τον κατακλυσμό.

 

“Και είδεν ο Θεός ότι επληθύνετο η κακία του ανθρώπου επί της γης, και οι σκοποί των διαλογισμών της καρδίας αυτού ήσαν κακία πάσας τας ημέρας” (Γένεσις 6:5). Αιώνες επιστήμης και πολιτισμού δεν μπόρεσαν να μεταβάλλουν καθόλου την καρδιά του ανθρώπου. Είναι σαν τη λεπτή επίστρωση πάνω από ένα βούρκο, σαν το ανίσχυρο υμένιο πάνω από ένα ηφαίστειο.

 

Μία ελάχιστη αφορμή ξασχίζει το προκάλυμμα και φανερώνει την υποκρυπτόμενη δυσωδία και βία. Την καρδιά του ανθρώπου μπορεί να την αλλάξει εντελώς μόνο το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού. Ήδη από την Παλαιά Διαθήκη ήταν προφητευμένο: “Και θέλω δώσει εις αυτούς καρδίαν μίαν, και πνεύμα νέον θέλω βάλει εν υμίν. Και αποσπάσας την λιθίνην καρδίαν από της σαρκός αυτών θέλω δώσει εις αυτούς καρδίαν σαρκίνην..” (Ιεζεκιήλ 11:19)

 

Ο Κύριος Ιησούς Χριστός μας έφερε το Λόγο από τον ουρανό, περπάτησε επί της γης και μας έδειξε το δρόμο της πραγματικής αγάπης. Επάνω στο σταυρό του Γολγοθά προσευχήθηκε στον Πατέρα για να συγχωρέσει αυτούς πού Τον σταύρωσαν. Παραδόθηκε για τις αμαρτίες μας και αναστήθηκε για τη δικαίωσή μας. Τώρα μεσιτεύει υπέρ ημών στα δεξιά του Πατρός και θα έλθει να παραλάβει την εκκλησία Του, όλους αυτούς που αναγνώρισαν την αμαρτωλή τους φύση και δέχθηκαν το δώρο της Θείας συγχώρεσης, δια της πίστεως στο έργο Του επάνω στο Σταυρό.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 09 Μάρτιος 2012 00:40
 

Χριστιανικό Ραδιόφωνο

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

translate

Greek Albanian English Romanian

Ημέρες Συναθροίσεων

Κυριακή
     Προσευχή:10-11πμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:11-12πμ
Δευτέρα
     Προσευχή:7-8μμ
     Μάθημα  :8-9μμ
Τετάρτη
     Προσευχή:7-8μμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:8-9μμ
         Είσοδος Ελεύθερη
 

 

Προσευχή

 

"Κύριε, να τα χέρια μου. Ας μην αγγίξουν ποτέ κάτι που θα Σε ντρόπιαζε.
 
Να τα πόδια μου. Τα αφιερώνω σ' Εσένα. Ας μην πάνε ποτέ εκεί όπου Εσύ δεν θα πήγαινες.
 
 Κύριε, να τα μάτια μου. Ας μην κοιτάξουν ποτέ σε κάτι που θα λυπούσε το 'Αγιο Σου Πνεύμα.
 
 Τα αυτιά μου ας μην ακροαστούν ποτέ κάτι που θα ντρόπιαζε το Όνομά Σου.
 
Το στόμα μου ας μην ανοίξει ποτέ για να πει μια λέξη που δεν θα ήθελα ν' ακούσεις.
 
 Ο νους μου ας μην κρατήσει ποτέ ούτε μια σκέψη ή φαντασία που θα μείωνε την αίσθηση της παρουσίας Σου."
 
"Κύριε, κάνε με έναν άνθρωπο κατά την καρδιά Σου".

Συνδεμένοι Επισκέπτες

Έχουμε 31 επισκέπτες συνδεδεμένους
mod_vvisit_counterΣήμερα61
mod_vvisit_counterΕχθές143
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα1387
mod_vvisit_counterΠροηγούμενη εβδομάδα5153
mod_vvisit_counterΑυτό τον μήνα8351
mod_vvisit_counterΠροηγούμενος μήνας10224
mod_vvisit_counterΣυνολικές επισκέψεις992784

Μην ξεχνάς πως...

Η πίστη είναι το μέσον που μεταβάλλει

το όραμα σε πραγματικότητα,

την αποκάλυψη σε γεγονός,

την εμπιστοσύνη σε εκπλήρωση,

την επιθυμία σε πείρα

και το αόρατο σε ορατό.