• Εγγραφή

Home  //  Νέα  //  ...ώστε να πάρετε το βραβείο

 

...ώστε να πάρετε το βραβείο
PDF
Εκτύπωση
E-mail
Δευτέρα, 12 Μάρτιος 2012 15:28

«Δεν ξέρετε ότι, αυτοί που τρέχουν μέσα στο στάδιο, όλοι μεν τρέχουν, ένας όμως παίρνει το βραβείο; Έτσι να τρέχετε, ώστε να το πάρετε.» (Β΄ Κορινθίους 9:24) 

Στην Καινή διαθήκη και ιδιαίτερα στις επιστολές του Απ. Παύλου, συχνά η ζωή του Χριστιανού παρομοιάζεται με έναν αγώνα δρόμου που γίνεται σε ένα στάδιο με σκοπό να τερματίσει και να λάβει το βραβείο, που είναι ένα στεφάνι. 
Ο Θεός έχει υποσχεθεί άφθαρτα στεφάνια και βραβεία σε όσους αγωνιστούν και τελειώσουν το δρόμο της ζωής σύμφωνα με το θέλημά Του (Φιλιππησίους 3:1, Β' Τιμοθέου 4:8, Ιακώβου 1:12, Α' Πέτρου 5:4, Αποκάλυψη 2:10) ενώ παράλληλα στο Λόγο Του δίνει τις απαραίτητες οδηγίες ώστε ο άνθρωπος να μπορέσει να επιτύχει το στόχο αυτό. Μερικές από τις οδηγίες που διαβάζουμε, είναι: 

(α) Το «κεντρικό θέμα»: πάντοτε η αγάπη 
Τίποτα δε βοηθάει περισσότερο τον άνθρωπο στον πνευματικό του αγώνα από το να θυμάται την «πολύ υπερέχουσα οδό» της αγάπης (Α' Κορινθίους 12:31, 13:1-13) προς το Θεό και προς τον πλησίον του. 
Ο Ιησούς Χριστός είπε ότι το σημαντικότερο θέμα στη ζωή του ανθρώπου είναι το να αναγνωρίζει, να πιστεύει και να αγαπάει το Θεό με όλη την καρδιά, τη ψυχή, τη διάνοια και τη δύναμή του, και ταυτόχρονα τον πλησίον του σαν τον εαυτό του. (Μάρκος 12:29-31) 

(β) Σωστή προετοιμασία: εγκράτεια 
Η εγκράτεια και η άρνηση του εαυτού του, είναι απαραίτητα στοιχεία για κάποιον που έχει αξιώσεις να λάβει το βραβείο σε ένα αγώνα. Ο Απ. Παύλος λέει ότι αν κάποιος αγωνιζόμενος εγκρατεύεται σε ό,τι χρειάζεται για να λάβει ένα φθαρτό στεφάνι, πόσο σοβαρότερα πρέπει να προετοιμάζεται κάποιος Χριστιανός με σκοπό να πάρει το άφθαρτο; (Α' Κορινθίους 9:25 & 27, Β' Τιμοθέου 2:5) 

(γ) Προσήλωση στο στόχο και οικονομία δυνάμεων 
Μεγάλη σημασία έχει για τον πνευματικό αγώνα του Χριστιανού, το να μην αναλώνει τις δυνάμεις του σε άσκοπες και επιπόλαιες ενέργειες εντυπωσιασμού, αλλά να αγωνίζεται έχοντας πάντα ενώπιον του το στόχο του. Ο Απ. Παύλος δεν έτρεχε με αβεβαιότητα, ούτε πυγμαχούσε κτυπώντας τον αέρα, αλλά δάμαζε και δουλαγωγούσε το σώμα του ώστε τελικά να φανεί δόκιμος. (Α' Κορινθίους 9:26-27) 

(δ) Απαλλαγή από περιττά βάρη: απόρριψη της αμαρτίας 
Δεδομένου ότι στον πνευματικό αγώνα αυτό που βαραίνει όσο τίποτα άλλο είναι η αμαρτία, η Γραφή μας προτρέπει λέγοντας «...ας αποθέσουμε κάθε βάρος και την αμαρτία που εύκολα μας περιπλέκει, και ας τρέχουμε...» (Εβραίους 12:1β) 

(ε) Υπομονή: είναι αναγκαία 
Επειδή κανένας αγώνας, και πολύ περισσότερο ο πνευματικός αγώνας της ζωής, δεν μπορεί να κερδηθεί χωρίς υπομονή, η Γραφή μας λέει «...και ας τρέχουμε με υπομονή στον αγώνα που βρίσκεται μπροστά μας...» (Εβραίους 12:1γ). Ο Απ. Παύλος λέει ότι έχουμε ανάγκη την υπομονή, για να κάνουμε το θέλημα του Θεού και να λάβουμε την επαγγελία Του. (Εβραίους 10:36) 

(στ) Κούραση: δεν πρέπει να αποθαρρύνει! 
Αν η κούραση αποθαρρύνει κάποιον, ας θυμάται πάντα ότι ο Λόγος του Θεού τον ενθαρρύνει λέγοντας ότι, αν και ο εξωτερικός άνθρωπος φθείρεται, ο εσωτερικός άνθρωπος ανανεώνεται καθημερινά (Β' Κορινθίους 4:16) ώστε συνεχίζοντας τον καλό αγώνα του στο τέλος να θερίσει τους καρπούς της προσπάθειάς του. (Γαλάτες 6:9) 

(ζ) Το βλέμμα σταθερά στο παράδειγμα του Χριστού 
Στον μακρύ και κουραστικό δρόμο του, ο Χριστιανός «δρομέας» παίρνει πάντα θάρρος και δύναμη κοιτώντας στον Κύριό του Ιησού Χριστό, επειδή πρώτος Εκείνος αγωνίστηκε τον δικό Του αγώνα και υπέφερε τα πάντα μέχρι και το σταυρικό θάνατο, καθόσον απέβλεπε στη χαρά και τη ζωή που θα χάριζε η θυσία Του σε όλους τους ανθρώπους που θα τον ζητούσαν. (Εβραίους 12:2-3) 

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 12 Μάρτιος 2012 15:50
 

Χριστιανικό Ραδιόφωνο

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

translate

Greek Albanian English Romanian

Ημέρες Συναθροίσεων

Κυριακή
     Προσευχή:10-11πμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:11-12πμ
Δευτέρα
     Προσευχή:7-8μμ
     Μάθημα  :8-9μμ
Τετάρτη
     Προσευχή:7-8μμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:8-9μμ
         Είσοδος Ελεύθερη
 

 

Προσευχή

 

"Κύριε, να τα χέρια μου. Ας μην αγγίξουν ποτέ κάτι που θα Σε ντρόπιαζε.
 
Να τα πόδια μου. Τα αφιερώνω σ' Εσένα. Ας μην πάνε ποτέ εκεί όπου Εσύ δεν θα πήγαινες.
 
 Κύριε, να τα μάτια μου. Ας μην κοιτάξουν ποτέ σε κάτι που θα λυπούσε το 'Αγιο Σου Πνεύμα.
 
 Τα αυτιά μου ας μην ακροαστούν ποτέ κάτι που θα ντρόπιαζε το Όνομά Σου.
 
Το στόμα μου ας μην ανοίξει ποτέ για να πει μια λέξη που δεν θα ήθελα ν' ακούσεις.
 
 Ο νους μου ας μην κρατήσει ποτέ ούτε μια σκέψη ή φαντασία που θα μείωνε την αίσθηση της παρουσίας Σου."
 
"Κύριε, κάνε με έναν άνθρωπο κατά την καρδιά Σου".

Συνδεμένοι Επισκέπτες

Έχουμε 40 επισκέπτες συνδεδεμένους
mod_vvisit_counterΣήμερα62
mod_vvisit_counterΕχθές133
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα1521
mod_vvisit_counterΠροηγούμενη εβδομάδα5153
mod_vvisit_counterΑυτό τον μήνα8485
mod_vvisit_counterΠροηγούμενος μήνας10224
mod_vvisit_counterΣυνολικές επισκέψεις992918

Μην ξεχνάς πως...

Η πίστη είναι το μέσον που μεταβάλλει

το όραμα σε πραγματικότητα,

την αποκάλυψη σε γεγονός,

την εμπιστοσύνη σε εκπλήρωση,

την επιθυμία σε πείρα

και το αόρατο σε ορατό.