• Εγγραφή

Home  //  Νέα  //  Χριστιανισμός και Επιστήμη - Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΕΙ ΘΑΝΑΣΙΜΑ

 

Χριστιανισμός και Επιστήμη - Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΕΙ ΘΑΝΑΣΙΜΑ
PDF
Εκτύπωση
E-mail
Πέμπτη, 15 Μάρτιος 2012 23:00

Δειλά – δειλά οι επιστήμονες επανέρχονται σ’ όσα υποστηρίζει η Βίβλος και αναθεωρούν απόψεις που τις αμφισβητούσαν.

 

Μια νέα θεωρία για την ερμηνεία του φυσικού κόσμου κερδίζει έδαφος και είναι γνωστή ως θεωρία της Γαίας. Εμπνευστής της ο 92χρονος σήμερα φυσικός επιστήμονας Τζέιμς Λάβλοκ (James Lovelock) που πολλοί τον θεωρούν ως «το νέο Κοπέρνικο» και «Δαρβίνο» της εποχής μας. Επιστήμονας που για χρόνια προέβλεπε την καταστροφή του πλανήτη μας με φυσικούς βέβαια όρους και έκρουε το καμπανάκι του κινδύνου, πλην όμως τα λόγια του έπεφταν στο κενό.

 

Χαρακτηρίστηκε ως ερευνητής με ατσαλένιο σθένος αφού άντεξε την για χρόνια απόρριψη του από το επιστημονικό κατεστημένο. Αναγκάστηκε να τα βάλει με οργανισμούς τύπου ΝΑΣΑ και ως ακαδημαϊκός να μείνει εκτός κυκλωμάτων της πανεπιστημιακής κοινότητας για να διατηρήσει την ελευθερία της σκέψης. Άρχισε όμως δυστυχώς να επιβεβαιώνεται.

 

Εφεύρε τον ανιχνευτή που εντοπίζει ακόμα και τις απειροελάχιστες ποσότητες ρυπαντών στην ατμόσφαιρα ( Electron Capture Detector), μίλησε πρώτος για την βλάβη που προκαλεί στο όζον η συσσώρευση χλωροφθορανθράκων (CFCs) στην ατμόσφαιρα από τα ψυγεία μας και τις άλλες οικιακές συσκευές και τελικά τιμήθηκε με πολλά διεθνή βραβεία και με CBE από την βασίλισσα της Αγγλίας το 1990 ενώ είναι ο εμπνευστής των οικολογικών πολιτικών κινημάτων (Πράσινοι) αλλά και των κοινωνικών κινημάτων αγωνίας για το περιβάλλον (Οικολογικά κινήματα).

 

Θαυμάζει, ως επιστήμονας, την θαυμαστή ισορροπία που υπάρχει στην φύση και δηλώνει έκθαμβος για το πώς η Γη αυτοελέγχεται. Υποστηρίζει: «Ο πλανήτης αποτελεί έναν πολύπλοκο, ζωντανό και αυτοκυβερνόμενο οργανισμό, που είναι σε θέση να υπερασπίσει τον εαυτό του. Ως ένα ον που ξέρει να διατηρεί την ισορροπία του και να δημιουργεί κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και εξέλιξης. Του Δαρβίνου, υποστηρίζει, του ξέφυγε το περιβάλλον.

 

Δεν πρόσεξε ότι οι ζώντες οργανισμοί (βακτήρια, φυτά κ.α.) μαζί με τα περιβαλλοντικά συστήματα (ατμόσφαιρα, ωκεανοί, φλοιός της γης, κλίμα) λειτουργούν για να διαφυλάξουν την ισορροπία της Γης».

 

Με την διαφορά ότι η επιστήμη δεν του επιτρέπει να πει αυτό που εμείς καταλαβαίνουμε ότι συνάγεται από τα λεγόμενά του και μπορούμε να πούμε ως χριστιανοί: «Μεγάλα τα έργα σου, Κύριε, τα πάντα εν σοφία εποίησες». Αυτό βέβαια που ξεφεύγει από τα όρια έρευνας και διατύπωσης θεωρίας της κάθε επιστήμης δηλ. η ύπαρξη Δημιουργού, αποτελεί για τους περισσότερους σκεπτόμενους ανθρώπους την πιθανότερη ερμηνεία. Για τους πιστούς όμως ανθρώπους βασική αλήθεια της θείας Αποκάλυψης.

 

Ο εν λόγω επιστήμονας από τον αρχικό θαυμασμό του έχει περιπέσει τώρα στην έντονη αγωνία για το μέλλον του πλανήτη σε σημείο που να θεωρεί αναπόφευκτη πλέον την καταστροφή του ανθρωπίνου γένους, και απλώς να μην θέλει να αποδεχτεί τον πεσιμισμό του.

 

Δεν γνωρίζει βέβαια το αισιόδοξο μήνυμα του Αποστόλου Πέτρου «σύμφωνα με την υπόσχεση Του, νέα γη και νέο ουρανό περιμένουμε, όπου θα κατοικεί η δικαιοσύνη» Βρίσκεται λοιπόν ο ίδιος αλλά και όλη η ανθρωπότητα στις μέρες μας σ’ αυτό που είπε ο Ιησούς: «Θα αποψυχούν οι άνθρωποι από τον φόβο τους και την αναμονή αυτών που πρόκειται να συμβούν στον κόσμο».

 

Τι φοβάται; Λέει: «Αυτήν την περίοδο η Γη βρίσκεται σε περίοδο κρίσης. Η ανθρώπινη δραστηριότητα απομυζεί τον πλανήτη και εξαντλεί τους φυσικούς πόρους ενώ παράλληλα διαταράσσεται η περιβαλλοντική ισορροπία. Όλα τα συστήματα που παλιά συνέβαλλαν στην ψύχρανση του πλανήτη (cooling) όπως τα σύννεφα, τα δάση της Σιβηρίας, τα τροπικά δάση και άλλα, τώρα ενεργούν ακριβώς αντίθετα, προσθέτουν θερμότητα αντί να απορροφούν.

 

Έτσι ο πλανήτης μας υπερθερμαίνεται και όλο πιο πολύ μονοξείδιο του άνθρακα διοχετεύεται στην ατμόσφαιρα. Η αύξηση θερμοκρασίας στις βόρειες και νότιες πολικές περιοχές θα συμβάλλει στο λιώσιμο των πάγων με αποτέλεσμα η στάθμη του νερού της θάλασσας ν α ανέβει. Πολλές πόλεις της Βόρειας Ευρώπης θα κινδυνεύουν από πλημμύρες. Ακόμα και αν σταματήσουμε αύριο να ρυπαίνουμε την ατμόσφαιρα η γη θα συνεχίσει να θερμαίνεται για τουλάχιστον 50 χρόνια».

 

Βέβαια τα πνευματικά παιδιά του, και όχι μόνο, ύψωσαν φωνές διαμαρτυρίας και αγωνίας στις μέρες μας στο Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ στο Πόρτο Αλέγρε όπου ζήτησαν από την παγκόσμια οικονομική ελίτ που συνήλθε στη Ν. Υόρκη μεταξύ άλλων και το αίτημα για μια αειφόρο ανάπτυξη δηλ. μια ανάπτυξη που δεν βλάπτει το περιβάλλον.

 

Η απάντηση του Οικονομικού Φόρουμ σε θέματα περιβάλλοντος ήταν ανύπαρκτη αφού η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας δεν τους αφήνει περιθώρια ούτε για την εφαρμογή της ήπιας συνθήκης του Κιότο. Το μόνο που μπόρεσαν να υποσχεθούν, ψιχία ελεημοσύνης στους αναπτυσσόμενους λαούς ως άλλοθι για να παρουσιαστεί η καταστροφική ανάπτυξη ως φιλεύσπλαχνη ανάπτυξη.

 

Από την άλλη τα κοινωνικά κινήματα αφού διαδήλωσαν τις αγωνίες τους επέστρεψαν στην καθημερινότητα τους. Θα χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητο τους την άλλη μέρα για να πάνε στην δουλειά και θα αγοράσουν τα καταναλωτικά προϊόντα των εταιριών που κατήγγειλαν εγκλωβισμένοι σε μια διαδικασία που -νομοτελειακά;- οδηγεί στην καταστροφή ρυπαίνοντας και οι ίδιοι το περιβάλλον.

 

Κακά τα νέα; Απλώς αληθινά. Τρόπος διαφυγής από το αδιέξοδο; Μια πνευματική κιβωτός. Η Εκκλησία του Χριστού. Καλά νέα στο Ευαγγέλιο και κλειδί η πίστη στα λόγια ενός Αξιόπιστου, του Ιησού Χριστού που προείπε με μεγαλύτερη ακρίβεια αυτά που οι επιστήμονες προσπαθούν να ψηλαφίσουν. Και δεν είπε μόνο αυτά αλλά και άλλα πολλά με ένα παράπονο. «Αν τα πράγματα αυτής της ζωής σας λέω και δεν με πιστεύετε, πώς να σας μιλήσω για τα επουράνια».

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 15 Μάρτιος 2012 23:14
 

Χριστιανικό Ραδιόφωνο

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

translate

Greek Albanian English Romanian

Ημέρες Συναθροίσεων

Κυριακή
     Προσευχή:10-11πμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:11-12πμ
Δευτέρα
     Προσευχή:7-8μμ
     Μάθημα  :8-9μμ
Τετάρτη
     Προσευχή:7-8μμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:8-9μμ
         Είσοδος Ελεύθερη
 

 

Προσευχή

 

"Κύριε, να τα χέρια μου. Ας μην αγγίξουν ποτέ κάτι που θα Σε ντρόπιαζε.
 
Να τα πόδια μου. Τα αφιερώνω σ' Εσένα. Ας μην πάνε ποτέ εκεί όπου Εσύ δεν θα πήγαινες.
 
 Κύριε, να τα μάτια μου. Ας μην κοιτάξουν ποτέ σε κάτι που θα λυπούσε το 'Αγιο Σου Πνεύμα.
 
 Τα αυτιά μου ας μην ακροαστούν ποτέ κάτι που θα ντρόπιαζε το Όνομά Σου.
 
Το στόμα μου ας μην ανοίξει ποτέ για να πει μια λέξη που δεν θα ήθελα ν' ακούσεις.
 
 Ο νους μου ας μην κρατήσει ποτέ ούτε μια σκέψη ή φαντασία που θα μείωνε την αίσθηση της παρουσίας Σου."
 
"Κύριε, κάνε με έναν άνθρωπο κατά την καρδιά Σου".

Συνδεμένοι Επισκέπτες

Έχουμε 50 επισκέπτες συνδεδεμένους
mod_vvisit_counterΣήμερα122
mod_vvisit_counterΕχθές133
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα1581
mod_vvisit_counterΠροηγούμενη εβδομάδα5153
mod_vvisit_counterΑυτό τον μήνα8545
mod_vvisit_counterΠροηγούμενος μήνας10224
mod_vvisit_counterΣυνολικές επισκέψεις992978

Μην ξεχνάς πως...

Η πίστη είναι το μέσον που μεταβάλλει

το όραμα σε πραγματικότητα,

την αποκάλυψη σε γεγονός,

την εμπιστοσύνη σε εκπλήρωση,

την επιθυμία σε πείρα

και το αόρατο σε ορατό.