• Εγγραφή

Home  //  Νέα  //  Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΑΣΗΜΑΝΤΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ Η ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ;

 

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΑΣΗΜΑΝΤΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ Η ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ;
PDF
Εκτύπωση
E-mail
Κυριακή, 25 Μάρτιος 2012 13:56

«Για τον αστρονόμο», παρατήρησε κάποιος στον Αϊνστάιν, «ο άνθρωπος δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια κουκκίδα, χωρίς σημασία, σ' ένα άπειρο Σύμπαν».
«Συχνά αισθάνομαι το ίδιο» απάντησε ο Αϊνστάιν. «Συνειδητοποιώ όμως ότι αυτή η ασήμαντη κουκίδα, που είναι ο άνθρωπος, είναι επίσης, ο αστρονόμος».

 

Σε πρώτη λοιπόν ματιά, το Σύμπαν εμφανίζεται απέραντο και ψυχρό, αδιάφορο για την ανθρώπινη παρουσία. Με μια προσεκτικότερη όμως θεώρηση, η εντύπωση αυτή κλονίζεται. «Καθώς παρατηρούμε το Σύμπαν», γράφει ο φυσικός Freeman Dyson, «και διαπιστώνουμε τις αναπάντεχες συμπτώσεις της φυσικής και της αστρονομίας που συνεργάσθηκαν για το καλό μας, μοιάζει ότι το Σύμπαν γνώριζε με κάποιο τρόπο ότι ερχόμαστε».
 
Η Γη δεν είναι ένας αμελητέος κόκκος άμμου που περιφέρεται στο Σύμπαν και ο οποίος τυχαίνει να φιλοξενεί ζωή, αλλά, όπως δείχνουν πολλά επιστημονικά στοιχεία, όλο το Σύμπαν είναι έτσι φτιαγμένο ώστε να μπορεί να υπάρχει η ζωή στη Γη. Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγήθηκαν πολλοί επιστήμονες του 20ού αιώνα, διατυπώνοντας την Ανθρωπική Κοσμολογική Αρχή.
 
Το 1955 ο Αμερικανός φυσικός Robert Dicke υποστήριξε ότι χωρίς την ύπαρξη ενός μεγάλου πλήθους από κοσμολογικές συγκυρίες η ζωή στο Σύμπαν θα ήταν αδύνατη. Δηλαδή,είναι απαραίτητο ένας μεγάλος αριθμός κοσμολογικών παραμέτρων να βρίσκονται μέσα σε συγκεκριμένα αριθμητικά πλαίσια, ώστε να είναι δυνατή η ζωή στο Σύμπαν.
 
Εν συνεχεία, διάφοροι φυσικοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η ζωή δεν θα μπορούσε να εμφανιστεί αν υπήρχε έστω και μία μικρή απόκλιση στο μέγεθος των λεγόμενων παγκόσμιων σταθερών. Αυτό οδήγησε το Βρετανό αστρονόμο John Barrow και τον Αμερικανό φυσικό Frank Tipler να διατυπώσουν το 1986 την Ανθρωπική Κοσμολογική Αρχή.
 
Η αρχή αυτή υποστηρίζει ότι οι νόμοι, οι παγκόσμιες σταθερές και η βασική δομή του Σύμπαντος, δεν αποτελούν τυχαία συμβάντα αλλά στηρίζουν μια κοσμολογική αναγκαιότητα για τη δημιουργία όντων με νοημοσύνη που θα έχουν την ικανότητα να παρατηρούν το Σύμπαν.
 
Με άλλα λόγια η Ανθρωπική Αρχή πρεσβεύει ότι, για να πραγματοποιηθούν όλες οι απαιτούμενες συνθήκες για τη δημιουργία ζωής που να διαθέτει νοημοσύνη ικανή να εκτελεί επιστημονική παρατήρηση του κόσμου, χρειάζεται ένα ολόκληρο Σύμπαν!
 
Μέχρι το 2009 είχαν βρεθεί 322 κοσμολογικές παράμετροι που βρίσκονται σε πολύ στενά καθορισμένα αριθμητικά όρια ώστε να ευνοούν τη ζωή στη Γη, και ανακαλύπτονται συνεχώς καινούριες.
 
Η πιθανότητα να συντρέχουν όλες μαζί τυχαία, έχει υπολογισθεί σε 1 στις 10304! Αν σκεφθούμε ότι το πλήθος όλων των πλανητών του σύμπαντος είναι μόλις της τάξεως του 1022, μπορούμε να αντιληφθούμε ότι η πιθανότητα να υφίστανται οι αναγκαίες για τη ζωή προϋποθέσεις σε ένα πλανήτη, τυχαία, είναι 1 στις 10282, δηλαδή μαθηματικώς αδύνατον!
 
Η επιστήμη λοιπόν έρχεται να πει στο φτωχό και ταλαίπωρο άνθρωπο που σηκώνει τα μάτια του ψηλά και αναρωτιέται αν κάποιος τον αγαπά, ότι ολόκληρο το Σύμπαν υπάρχει γι’ αυτόν!
 
 
Η Αγία Γραφή όμως πάει ακόμη παραπέρα. Εκτός από αυτά τον πληροφορεί ότι Αυτός που δημιούργησε το Σύμπαν και το συντηρεί, έγινε άνθρωπος, έχυσε το αίμα Του επάνω στο σταυρό του Γολγοθά επί της γης, αναστήθηκε από τους νεκρούς και έχει ετοιμάσει βασιλεία αιώνια και ασάλευτη για κάθε άνθρωπο που θα μετανοήσει για τις αμαρτίες του και θα Τον δεχτεί σαν Σωτήρα.
 
“Τους καιρούς λοιπόν της αγνοίας παραβλέψας ο Θεός, τώρα παραγγέλλει εις πάντας τους ανθρώπους πανταχού να μετανοώσι,διότι προσδιώρισεν ημέραν εν ή μέλλει να κρίνη την οικουμένην εν δικαιοσύνη, διά ανδρός τον οποίον διώρισε, και έδωκεν εις πάντας βεβαίωσιν περί τούτου, αναστήσας αυτόν εκ νεκρών.” (Πράξεις 17:30-31).
 
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 25 Μάρτιος 2012 14:15
 

Χριστιανικό Ραδιόφωνο

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

translate

Greek Albanian English Romanian

Ημέρες Συναθροίσεων

Κυριακή
     Προσευχή:10-11πμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:11-12πμ
Δευτέρα
     Προσευχή:7-8μμ
     Μάθημα  :8-9μμ
Τετάρτη
     Προσευχή:7-8μμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:8-9μμ
         Είσοδος Ελεύθερη
 

 

Προσευχή

 

"Κύριε, να τα χέρια μου. Ας μην αγγίξουν ποτέ κάτι που θα Σε ντρόπιαζε.
 
Να τα πόδια μου. Τα αφιερώνω σ' Εσένα. Ας μην πάνε ποτέ εκεί όπου Εσύ δεν θα πήγαινες.
 
 Κύριε, να τα μάτια μου. Ας μην κοιτάξουν ποτέ σε κάτι που θα λυπούσε το 'Αγιο Σου Πνεύμα.
 
 Τα αυτιά μου ας μην ακροαστούν ποτέ κάτι που θα ντρόπιαζε το Όνομά Σου.
 
Το στόμα μου ας μην ανοίξει ποτέ για να πει μια λέξη που δεν θα ήθελα ν' ακούσεις.
 
 Ο νους μου ας μην κρατήσει ποτέ ούτε μια σκέψη ή φαντασία που θα μείωνε την αίσθηση της παρουσίας Σου."
 
"Κύριε, κάνε με έναν άνθρωπο κατά την καρδιά Σου".

Συνδεμένοι Επισκέπτες

Έχουμε 53 επισκέπτες συνδεδεμένους
mod_vvisit_counterΣήμερα146
mod_vvisit_counterΕχθές133
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα1605
mod_vvisit_counterΠροηγούμενη εβδομάδα5153
mod_vvisit_counterΑυτό τον μήνα8569
mod_vvisit_counterΠροηγούμενος μήνας10224
mod_vvisit_counterΣυνολικές επισκέψεις993002

Μην ξεχνάς πως...

Η πίστη είναι το μέσον που μεταβάλλει

το όραμα σε πραγματικότητα,

την αποκάλυψη σε γεγονός,

την εμπιστοσύνη σε εκπλήρωση,

την επιθυμία σε πείρα

και το αόρατο σε ορατό.