• Εγγραφή

Home  //  Νέα  //  ΣΕΙΣ ΕΙΣΘΕ ΚΑΘΑΡΟΙ

 

ΣΕΙΣ ΕΙΣΘΕ ΚΑΘΑΡΟΙ
PDF
Εκτύπωση
E-mail
Σάββατο, 07 Απρίλιος 2012 21:53

 

Αυτό είπε ο Ιησούς, όταν έπλυνε τα πόδια των μαθητών. Ήταν λίγο πριν την εορτή του Πάσχα και «ο Ιησούς εγείρεται εκ του δείπνου...ήρχισε να νίπτει τους πόδας των μαθητών και να σπογγίζει με το προσόψιον με το οποίο ήτο διεζωσμένος». Ο Πέτρος, όμως, όταν ήρθε η σειρά του, έφερε αντίρρηση. «Δεν θα μου νίψεις τους πόδας μου εις τον αιώνα. Απεκρίθη προς αυτόν ο Ιησούς. Εάν δε σε νίψω, δεν έχεις μέρος μετ’ εμού.
 
Λέγει προς αυτόν ο Σίμων Πέτρος, Κύριε, μη τους πόδας μου μόνο, αλλά και τας χείρας μου και την κεφαλήν. Λέγει προς αυτόν ο Ιησούς, Ο λελουμένος δεν έχει χρεία ειμή τους πόδας να νιφθεί, αλλ’ είναι όλος καθαρός. Και σεις είσθε καθαροί, αλλ’ ουχί πάντες» (Ιωάν. 13:1-10). 
Ποιον εννοούσε άραγε; Τον Ιούδα τον Ισκαριώτη, μας αναφέρει παρακάτω. Μα, αφού του έπλυνε τα πόδια, γιατί δεν ήταν καθαρός; Ο Κύριος φρόντισε να καθαρίσει τον εσωτερικό άνθρωπο και ιδιαίτερα την καρδιά.
 
Γιατί «…εκ της καρδίας προέρχονται διαλογισμοί πονηροί, φόνοι, μοιχείαι, πορνείαι, κλοπαί, ψευδομαρτυρίαι, βλασφημίαι και αυτά είναι που μολύνουν τον άνθρωπο…» (Ματθ. 15:19,20). 
Πώς, όμως, καθαρίζεται η καρδιά; 
 
1) Δια του αίματος του Ιησού Χριστού. 
« Έχοντες, αδελφοί, παρρησία να εισέλθωμεν εις τα ʼγια δια του αίματος του Ιησού Χριστού...ας πλησιάζουμε μετά αληθινής καρδιάς εν πληροφορία πίστεως, έχοντες τας καρδίας ημών κεκαθαρμένας από συνειδήσεως πονηράς...» (Εβρ. 10:23,25). «…και το αίμα του Ιησού Χριστού, του Υιού Αυτού καθαρίζει ημάς από πάσης αμαρτίας.» (ʼ Ιωάν. 1:7). 
 
2)Δια του Λόγου. 
«Τώρα σεις είσθε καθαροί δια τον λόγον τον οποίον ελάλησα προς εσάς» (Ιωάν. 15:3). «…δια να αγιάσει αυτήν (την εκκλησία) καθαρίσας με το λουτρόν του ύδατος δια του λόγου.» (Εφεσίους 5:26). 
 
3)Δια του Πνεύματος. 
«Καθαρίσαντες τας ψυχάς σας με την υπακοήν της αληθείας δια του Πνεύματος προς φιλαδελφείαν ανυπόκριτον…» (Α Πέτρ. 1:22). 
Παρ’ ολ’ αυτά ο λελουμένος, δηλ. ο καθαρισμένος, μπορεί να έχει κάποια μέλη του λερωμένα και αυτά τα μέλη να χρειάζονται πιο συχνά πλύσιμο. Εκείνη την εποχή π.χ. τα πόδια λερώνονταν πιο συχνά γιατί περπατούσαν με σανδάλια σε χωματόδρομους και λάσπες. Σήμερα ποια μέλη κυρίως του πνευματικού ανθρώπου λερώνονται συχνότερα; 
 
«Εάν τις δεν πταίει εις λόγον, ούτος είναι τέλειος ανήρ, δυνατός να χαλιναγωγήσει και όλον του το σώμα... Ούτω και η γλώσσα είναι μικρόν μέλος, όμως μεγαλαυχεί. Ιδού ολίγον πυρ πόσην μεγάλην ύλην ανάπτει. Και η γλώσσα πυρ είναι, ο κόσμος της αδικίας. Ούτω μεταξύ των μελών η γλώσσα είναι η μολύνουσα όλον το σώμα...» (Ιακ.3:2-6). «Εν τη πολυλογία δε λείπει αμαρτία» (Παρ.10:19).
 
Ο Ησαΐας ο προφήτης ήταν άνθρωπος ακαθάρτων χειλέων και δεν το είχε καταλάβει ώσπου βρέθηκε μπροστά στην παρουσία του Θεού και το κατάλαβε. Έπρεπε να καθαριστεί οπωσδήποτε και να αποσταλεί. «Και ήγγισεν εις το στόμα μου (άνθρακα πυρός) και είπεν: Ιδού η ανομία σου εξηλείφθη και η αμαρτία σου εκαθαρίσθη.» (Ησ. 6:7). 
 
Ένα άλλο μέλος που θέλει πολύ προσοχή και μπορεί να καταστήσει όλο το σώμα βρώμικο είναι το μάτι. «Ο λύχνος του σώματος είναι ο οφθαλμός. Όταν ο οφθαλμός σου είναι καθαρός, όλο το σώμα σου είναι φωτεινό. Αλλ’ όταν είναι πονηρός και το σώμα σου είναι σκοτεινό. Πρόσεχε μήποτε το φως το εν σοί είναι σκότος» (Λουκ. 11:34-35). 
 
Ο άγγελος της εκκλησίας των Λαοδικέων νόμιζε ότι έβλεπε, αλλά ζούσε μέσα στο σκοτάδι. «...χρίσον τους οφθαλμούς σου με κολλούριον δια να βλέπεις...» του λέει ο Ιησούς (Αποκαλ. 3:18). 
Ας αφήνουμε τον Κύριο να μας πλένει και να μας καθαρίζει γιατί το έχουμε όλοι ανάγκη. Ξέρει ο Κύριος τι κάνει. Δυστυχώς ο Ιούδας λόγω πονηρού ματιού, απληστίας και φιλαργυρίας δεν εκαθαρίσθη...
 
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 07 Απρίλιος 2012 22:02
 

Χριστιανικό Ραδιόφωνο

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

translate

Greek Albanian English Romanian

Ημέρες Συναθροίσεων

Κυριακή
     Προσευχή:10-11πμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:11-12πμ
Δευτέρα
     Προσευχή:7-8μμ
     Μάθημα  :8-9μμ
Τετάρτη
     Προσευχή:7-8μμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:8-9μμ
         Είσοδος Ελεύθερη
 

 

Προσευχή

 

"Κύριε, να τα χέρια μου. Ας μην αγγίξουν ποτέ κάτι που θα Σε ντρόπιαζε.
 
Να τα πόδια μου. Τα αφιερώνω σ' Εσένα. Ας μην πάνε ποτέ εκεί όπου Εσύ δεν θα πήγαινες.
 
 Κύριε, να τα μάτια μου. Ας μην κοιτάξουν ποτέ σε κάτι που θα λυπούσε το 'Αγιο Σου Πνεύμα.
 
 Τα αυτιά μου ας μην ακροαστούν ποτέ κάτι που θα ντρόπιαζε το Όνομά Σου.
 
Το στόμα μου ας μην ανοίξει ποτέ για να πει μια λέξη που δεν θα ήθελα ν' ακούσεις.
 
 Ο νους μου ας μην κρατήσει ποτέ ούτε μια σκέψη ή φαντασία που θα μείωνε την αίσθηση της παρουσίας Σου."
 
"Κύριε, κάνε με έναν άνθρωπο κατά την καρδιά Σου".

Συνδεμένοι Επισκέπτες

Έχουμε 50 επισκέπτες συνδεδεμένους
mod_vvisit_counterΣήμερα119
mod_vvisit_counterΕχθές133
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα1578
mod_vvisit_counterΠροηγούμενη εβδομάδα5153
mod_vvisit_counterΑυτό τον μήνα8542
mod_vvisit_counterΠροηγούμενος μήνας10224
mod_vvisit_counterΣυνολικές επισκέψεις992975

Μην ξεχνάς πως...

Η πίστη είναι το μέσον που μεταβάλλει

το όραμα σε πραγματικότητα,

την αποκάλυψη σε γεγονός,

την εμπιστοσύνη σε εκπλήρωση,

την επιθυμία σε πείρα

και το αόρατο σε ορατό.