• Εγγραφή

Home  //  Νέα  //  "Αλλά οι προσμένοντες τον Κύριον, θέλουσιν ανανεώσει την δύναμιν αυτών, θέλουσιν αναβή με πτέρυγας ως αετοί " Ησαΐας μ:31

 

"Αλλά οι προσμένοντες τον Κύριον, θέλουσιν ανανεώσει την δύναμιν αυτών, θέλουσιν αναβή με πτέρυγας ως αετοί " Ησαΐας μ:31
PDF
Εκτύπωση
E-mail
Σάββατο, 05 Μάιος 2012 23:53

Βιώνουμε παγκοσμίως μια κατάσταση συνεχώς μεταβαλλόμενη. Ακούμε ότι εδώ που φτάσαμε δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Όλοι βρίσκονται σε απορία. Ιδιαίτερα το σοκ κρίσης θολώνει το νου και παγώνει την ψυχή. Σύγχυση και φόβος κυριαρχούν παντού. Κάποιοι έχουν πλησιάσει προς τη λύση.

 

Λένε ότι πρέπει να επιστρέψουμε στις αιώνιες πνευματικές αξίες που είναι πάντα αναλλοίωτες. Αν ανατρέξουμε στο λόγο του Θεού, τη μοναδική αληθινή πηγή πληροφόρησης, μας αναφέρει: «Επί της γης στενoχωρία εθνών… Οι άνθρωποι θέλουν αποψυχεί εκ του φόβου και προσδοκίας των επερχομένων δεινών εις την οικουμένη». (Λουκάς κ:25).

 

Είτε θέλουμε να το πιστέψουμε είτε όχι, είμαστε στις τελευταίες ημέρες. Εξάλλου στο Β’ Τιμόθ. γ:1 λέει: “Εν ταις εσχάταις ημέρες θέλουσιν ελθεί καιροί κακοί”.

 

Υπάρχει όμως μία κατηγορία ανθρώπων, αναγεννημένων χριστιανών, που ενώ ζουν όλα αυτά, και τα δεινά τους έχουν αγγίξει, σαν ενεργά μέλη της κοινωνίας, βλέποντάς τους προσεκτικά, διακρίνεις ότι ξεχωρίζουν. Δεν απορούν, δεν στενοχωριούνται, πάντα χαμογελαστοί, δεν περιμένουν ούτε και ελπίζουν να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο.
 
Είναι καλά πληροφορημένοι. Προσμένουν, ελπίζουν, περιμένουν το βασιλιά τους. Όλοι οι άλλοι γύρω τους αναζητούν έναν πολιτικό Μεσσία, ενώ θα έπρεπε να στραφούν στο μοναδικό Σωτήρα που λέγεται Ιησούς. Περιμένουν την απολύτρωσή τους.
 
Κάποια ευλογημένη μέρα θα αρπαχτούν και θα συναντήσουν στο μεσουράνημα Τον αγαπημένο της ψυχής τους (Α’ Θεσσαλ.δ:16-17). Μέχρι όμως να συμβεί αυτό το φοβερό γεγονός, χρειάζονται δύναμη, όχι σωματική, αλλά πνευματική-ουράνια, η οποία πρέπει συνέχεια να ανανεώνεται.
 
Μα είναι δυνατόν; Η ουράνια δύναμη πρέπει να ανανεώνεται; Μήπως εξαντλείται; Υπάρχει κάτι που την αποδυναμώνει και μπορεί να την νεκρώσει; Ο αετός όταν περάσουν τα χρόνια, το ράμφος του κλείνει και δεν μπορεί να πιάσει καλά το θήραμά του. Δε μένει άπραγος.
 
Πάει σε βράχο και χτυπάει το ράμφος του μέχρι να σπάσει λίγο μπροστά, οπότε ελευθερώνεται. Νιώθει δυνατός και συνεχίζει πλέον ανανεωμένος το κυνήγι, πετώντας ψηλά. Έτσι και το παιδί του Θεού αν απομακρύνει το βλέμμα του από τον ουρανό, αρχίζει σιγά σιγά να χάνει τη δύναμη του, πέφτει η πίστη του, κλονίζεται.
 
Ο εχθρός τότε ορμάει, γιατί δε φοράει την πανοπλία του και με τα βέλη, όχι μόνο τον πληγώνει, αλλά αν δεν προσέξει, μπορεί και να τον εξοντώσει. Έχει τη δύναμη να επηρεάσει και τους εκλεκτούς. Υπάρχει όμως ένα μυστικό. Αν τον προσμένουμε ότι θα τον συναντήσουμε, τότε αυτόματα γίνονται κάποιες διεργασίες μέσα μας και αρχίζει η πίστη μας να ανεβαίνει και ανοίγουμε τα φτερά μας ξανά.
 
Όλοι γνωρίζουμε ότι ο αετός είναι σύμβολο ισχύος και κυριαρχίας. Έχει μια ιδιαιτερότητα: Με ελάχιστα χτυπήματα των φτερών του, είναι ικανός να αντιμετωπίσει τις πιο δυνατές καταιγίδες. Πώς; Εκμεταλλεύεται επιτήδεια τα ανοικτά ρεύματα του αέρα για να ανεβαίνει σε μεγάλα ύψη χωρίς προσπάθεια.
 
Έτσι κι εμείς όσοι είμαστε παιδιά Του, αλλά και όσοι θέλουν να γίνουν, με τα φτερά της πίστης θα αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες, θα τις υπερνικήσουμε και τελικά θα φτάσουμε στο όρος το υψηλό. Εκεί είναι η θέση μας. Τις τελευταίες ημέρες το όρος αυτό θα υψωθεί υπεράνω των βουνών και λαοί θέλουσι συρρέει εις αυτό. Και όλοι μαζί θα ανεβούμε ακόμη πιο ψηλά, στην ουράνια κατοικία μας.
 
Ας φροντίσουμε λοιπόν να έχουμε λάδι στο ροΐ μας, να εξαγοράζουμε τον καιρό, να μένουμε στο ταμείο μας, να είμαστε στη σκοπιά μας, για να ακούμε τη “φωνή της τρυγόνος” και το κυριότερο: Να αφαιρέσουμε από πάνω μας κάτι που μας βαραίνει και μας εμποδίζει να πετάξουμε: Τα γαλόνια της υπερηφάνειας και τα παράσημα του εγωισμού. Τότε θα μας βλέπει ο πατέρας μας, θα χαίρεται και θα μας συστήνει στους συνανθρώπους μας.
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 06 Μάιος 2012 00:03
 

Χριστιανικό Ραδιόφωνο

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

translate

Greek Albanian English Romanian

Ημέρες Συναθροίσεων

Κυριακή
     Προσευχή:10-11πμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:11-12πμ
Δευτέρα
     Προσευχή:7-8μμ
     Μάθημα  :8-9μμ
Τετάρτη
     Προσευχή:7-8μμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:8-9μμ
         Είσοδος Ελεύθερη
 

 

Προσευχή

 

"Κύριε, να τα χέρια μου. Ας μην αγγίξουν ποτέ κάτι που θα Σε ντρόπιαζε.
 
Να τα πόδια μου. Τα αφιερώνω σ' Εσένα. Ας μην πάνε ποτέ εκεί όπου Εσύ δεν θα πήγαινες.
 
 Κύριε, να τα μάτια μου. Ας μην κοιτάξουν ποτέ σε κάτι που θα λυπούσε το 'Αγιο Σου Πνεύμα.
 
 Τα αυτιά μου ας μην ακροαστούν ποτέ κάτι που θα ντρόπιαζε το Όνομά Σου.
 
Το στόμα μου ας μην ανοίξει ποτέ για να πει μια λέξη που δεν θα ήθελα ν' ακούσεις.
 
 Ο νους μου ας μην κρατήσει ποτέ ούτε μια σκέψη ή φαντασία που θα μείωνε την αίσθηση της παρουσίας Σου."
 
"Κύριε, κάνε με έναν άνθρωπο κατά την καρδιά Σου".

Συνδεμένοι Επισκέπτες

Έχουμε 4 επισκέπτες συνδεδεμένους
mod_vvisit_counterΣήμερα34
mod_vvisit_counterΕχθές143
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα1360
mod_vvisit_counterΠροηγούμενη εβδομάδα5153
mod_vvisit_counterΑυτό τον μήνα8324
mod_vvisit_counterΠροηγούμενος μήνας10224
mod_vvisit_counterΣυνολικές επισκέψεις992757

Μην ξεχνάς πως...

Η πίστη είναι το μέσον που μεταβάλλει

το όραμα σε πραγματικότητα,

την αποκάλυψη σε γεγονός,

την εμπιστοσύνη σε εκπλήρωση,

την επιθυμία σε πείρα

και το αόρατο σε ορατό.