• Εγγραφή

Home  //  Νέα  //  Ευθανασία

 

PDF
Εκτύπωση
E-mail
Σάββατο, 19 Μάιος 2012 23:41

 

“ Ο κλέπτης δεν έρχεται, ειμή διά να κλέψη και θύση και απολέση· εγώ ήλθον διά να έχωσι ζωήν και να έχωσιν αυτήν εν αφθονία.” (Ιωάννης 10:10).
 
Πέρασε σχεδόν απαρατήρητη στο πλατύ κοινό, η πρόσφατη (15-2-2012) δήλωση της Ολλανδικής ένωσης «Δικαίωμα στο Θάνατο», ότι σύντομα θα ανοίξει μια ιδιωτική κλινική, στην οποία θα ενεργείται ευθανασία και μάλιστα θα προσφέρει και «υπηρεσίες» κατ’ οίκον, για ανθρώπους που δεν μπορούν να πείσουν το γιατρό τους να την εφαρμόσει. 
 
Η ευθανασία χρησιμοποιείται  ως πρακτική στην Ολλανδία εδώ και δεκαετίες, ενώ ο νόμος την προβλέπει από το 2002, όταν είχε περάσει μία νομοθετική ρύθμιση, η οποία επέτρεπε στους γιατρούς να πραγματοποιούν ευθανασία σε ασθενείς που βιώνουν “διαρκές και ανυπόφορο” πόνο, μόνο όμως κατόπιν της ανεπηρέαστης επιθυμίας τους.
 
Οι συνήγοροι της ευθανασίας πιέζουν για την εφαρμογή της με πιο διευρυμένα κριτήρια που θα συμπεριλαμβάνουν άτομα που δεν έχουν τον πλήρη έλεγχο των σωματικών λειτουργιών τους, όπως επίσης και θεραπεύσιμους ασθενείς που επιθυμούν να πεθάνουν. Επίσης, υπό το πρωτόκολλο Groningen, η Ολλανδία επιτρέπει ακόμη την ευθανασία και στα νεογέννητα βρέφη τα οποία έχουν κάποια αναπηρία.
 
“Οι κινητές ομάδες ευθανασίας είναι μία ξεκάθαρη προσπάθεια να εξαλειφθούν οι ζωές των ατόμων με αναπηρία. Αυτό αποτελεί επίσης μία ειδική μορφή κακοποίησης ηλικιωμένων, οι οποίοι ενώ δεν θα είναι σε θέση να ζητήσουν ευθανασία θα πεθαίνουν από αυτές τις κινητές μονάδες” 
Πρόσφατα το θέμα βρέθηκε στη δίνη της προεκλογικής διαμάχης στη Γαλλία, όπου ο νόμος από το 2005 απαγορεύει ρητά την ευθανασία.
 
Το δύσκολο αυτό θέμα που έχει σημαντικές επιστημονικές, ηθικές, νομικές και πνευματικές πλευρές το θίγουμε για να δείξουμε πόσο η ανθρωπότητα χειραγωγούμενη  έχει απομακρυνθεί από τη μόνη αλήθεια, το Λόγο του Θεού και οδηγείται στο σκοτάδι.
Μια κοινωνία που συστηματικά διδάσκεται ότι ο κόσμος έγινε από μόνος του και ότι ο άνθρωπος δεν είναι παρά το απρόσωπο αποτέλεσμα τυχαίων μεταλλάξεων, δηλαδή τίποτε άλλο παρά ένα εξελιγμένο ζώο που εύκολα οδηγείται και στην επιλογή αυτή.
 
Και όμως ο Λόγος του Θεού, μας διδάσκει ότι Αυτός που δημιούργησε και συντηρεί όλο το Σύμπαν είναι ο Θεός, δια του Κυρίου Ιησού Χριστού εν Πνεύματι Αγίω.(Γένεσις 1:1, Ιωάννης 1:3, Κολοσσαείς 1:16-17 κλπ).
Ιδιαίτερα δε για τον άνθρωπο αναφέρεται: “Και έπλασε Κύριος ο Θεός τον άνθρωπον από χώματος εκ της γης. και ενεφύσησεν εις τους μυκτήρας αυτού πνοήν ζωής, και έγεινεν ο άνθρωπος εις ψυχήν ζώσαν.” (Γέν. 2:7).
 
Από τη στιγμή της σύλληψης μέχρι τη στιγμή της αποδήμησης η ζωή του ανθρώπου είναι στην εξουσία του Θεού. “Εν τη χειρί του οποίου είναι ψυχή πάντων των ζώντων και η πνοή πάσης ανθρωπίνης σαρκός.” (Ιώβ 12:10). Ο απόστολος Παύλος κήρυξε στους Αθηναίους ότι ο Θεός  “δίδει εις πάντας ζωήν και πνοήν και τα πάντα·” (Πράξεις 17:25).
 
Ο Θεός πραγματικά αγαπάει τον άνθρωπο και έχει αιώνια σχέδια γι’αυτόν: “Διότι τόσον ηγάπησεν ο Θεός τον κόσμον, ώστε έδωκε τον Υιόν αυτού τον μονογενή, διά να μη απολεσθή πας ο πιστεύων εις αυτόν, αλλά να έχη ζωήν αιώνιον.” (Ιωάν. 3:16).
Ακόμη και στις πιο δύσκολες καταστάσεις ο Θεός είναι κοντά στον άνθρωπο και ο πιστός παρηγορείται και ενδυναμώνεται από τη παρουσία του Κυρίου.
 
Και εν κοιλάδι σκιάς θανάτου εάν περιπατήσω, δεν θέλω φοβηθή κακόν· διότι συ είσαι μετ’ εμού· η ράβδος σου και η βακτηρία σου, αύται με παρηγορούσιν. (Ψαλμός 23:4).
Μέσα από τις δοκιμασίες και ο ίδιος αγιάζεται και τελειοποιείται (Ιάκωβος 1:2-4, Α Πέτρου 5:10 ), αλλά και στους άλλους γίνεται παράδειγμα και μέσα από όλα αυτά δοξάζεται ο Θεός (Β Κορινθίους 1:3-11).
 
Επιπλέον δε τούτων οσοδήποτε δύσκολη και αν είναι η κατάσταση ο Κύριος Ιησούς Χριστός είναι έτοιμος να θεραπεύσει τον πιστεύοντα διότι “Αυτός τωόντι τας ασθενείας ημών εβάστασε και τας θλίψεις ημών επεφορτίσθη· ημείς δε ενομίσαμεν αυτόν τετραυματισμένον, πεπληγωμένον υπό Θεού και τεταλαιπωρημένον. Αλλ’ αυτός ετραυματίσθη διά τας παραβάσεις ημών, εταλαιπωρήθη διά τας ανομίας ημών· η τιμωρία, ήτις έφερε την ειρήνην ημών, ήτο επ’ αυτόν· και διά των πληγών αυτού ημείς ιάθημεν.” (Ησαΐας 53: 4-5, Ματθαίος 8: 16-17).
Σε μία κοινωνία που χάνεται στο σκοτάδι χωρίς την αγάπη της αλήθειας ας σπεύσουμε να επιστρέψουμε στο Λόγο του Θεού.
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 19 Μάιος 2012 23:49
 

Χριστιανικό Ραδιόφωνο

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

translate

Greek Albanian English Romanian

Ημέρες Συναθροίσεων

Κυριακή
     Προσευχή:10-11πμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:11-12πμ
Δευτέρα
     Προσευχή:7-8μμ
     Μάθημα  :8-9μμ
Τετάρτη
     Προσευχή:7-8μμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:8-9μμ
         Είσοδος Ελεύθερη
 

 

Προσευχή

 

"Κύριε, να τα χέρια μου. Ας μην αγγίξουν ποτέ κάτι που θα Σε ντρόπιαζε.
 
Να τα πόδια μου. Τα αφιερώνω σ' Εσένα. Ας μην πάνε ποτέ εκεί όπου Εσύ δεν θα πήγαινες.
 
 Κύριε, να τα μάτια μου. Ας μην κοιτάξουν ποτέ σε κάτι που θα λυπούσε το 'Αγιο Σου Πνεύμα.
 
 Τα αυτιά μου ας μην ακροαστούν ποτέ κάτι που θα ντρόπιαζε το Όνομά Σου.
 
Το στόμα μου ας μην ανοίξει ποτέ για να πει μια λέξη που δεν θα ήθελα ν' ακούσεις.
 
 Ο νους μου ας μην κρατήσει ποτέ ούτε μια σκέψη ή φαντασία που θα μείωνε την αίσθηση της παρουσίας Σου."
 
"Κύριε, κάνε με έναν άνθρωπο κατά την καρδιά Σου".

Συνδεμένοι Επισκέπτες

Έχουμε 39 επισκέπτες συνδεδεμένους
mod_vvisit_counterΣήμερα88
mod_vvisit_counterΕχθές133
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα1547
mod_vvisit_counterΠροηγούμενη εβδομάδα5153
mod_vvisit_counterΑυτό τον μήνα8511
mod_vvisit_counterΠροηγούμενος μήνας10224
mod_vvisit_counterΣυνολικές επισκέψεις992944

Μην ξεχνάς πως...

Η πίστη είναι το μέσον που μεταβάλλει

το όραμα σε πραγματικότητα,

την αποκάλυψη σε γεγονός,

την εμπιστοσύνη σε εκπλήρωση,

την επιθυμία σε πείρα

και το αόρατο σε ορατό.