• Εγγραφή

Home  //  Νέα  //  Η πορεία μας προς τον ουρανό

 

Η πορεία μας προς τον ουρανό
PDF
Εκτύπωση
E-mail
Κυριακή, 20 Μάιος 2012 23:02

«Δεν θέλει εισέλθει εις την βασιλείαν των ουρανών πας ο λέγων πρός εμέ, Κύριε, Κύριε· αλλ΄ο πράττων το θέλημα του Πατρός μου του εν τοις ουρανοίς» (Κατά Ματθ. ζ΄21).

 
Ο Χριστός ανέπτυσσε την επί του Όρους όμιλια του, διδάσκοντας τους μαθητές του και τους όχλους που είχαν μαζευτεί, για να τον ακούσουν.
Ο Ιησούς έχει ξεκινήσει το ευαγγελιστικό του έργο, κηρύττοντας ως απεσταλμένος από το Θεό Πατέρα το ευαγγέλιο (την καλή αγγελία για το ανθρώπινο γένος) για την σωτηρία του από την αμαρτία και το θάνατο.
 
Σκοπός της ελεύσεως του Χριστού στο κόσμο, εκτός από την σταυρική θυσία του Ιησού Χριστού επάνω στο σταυρό του Γολγοθά, πληρώνοντας εκείνος για τις αμαρτίες μας, ως αμνός του Θεού (Ησαϊας νγ΄7), ήταν να κηρύξει το ευαγγέλιο, την Καινή Διαθήκη όπως ονομάζουμε σήμερα.
 
Ποιά ήταν όμως η αφορμή των λόγων αυτών από τον Κύριο; Η πλειονότητα των ανθρώπων που πίστευαν στον αληθινό Θεό την εποχή εκείνη, οι Ισραηλίτες αρκούνταν στις εξωτερικές εκδηλώσεις της πίστεώς τους και δίδασκαν και διδάσκονταν την τυπολατρεία.
 
Αντίθετα ο Κύριος γνώριζε και τους αποκαλύπτει εδώ ότι η σωτηρία του ανθρώπου αρχίζει από την εσωτερική κάθαρση, τον αγιασμό της ψυχής και του πνεύματος, αυτό που ονομάζουμε εσωτερικό άνθρωπο, τα οποία έχουν σαν κατάληξη και συνοδεύονται από εξωτερικές και τυπικές εκδηλώσεις του ανθρώπου, που από μόνες τους όμως, είναι άσκοπες, ανούσιες και ενέχουν υποκρισία. Επιδίωξη του Χριστού είναι να θεραπευτούμε πνευματικά, να θεραπεύσει τον άνθρωπο από το σκοτάδι και την άγνοια, ώστε να μπορέσει να δει και να κατανοήσει την αλήθεια.
 
Το γνώριζαν αυτό οι άγιοι άνθρωποι του Θεού και πριν από την έλευση του Χριστού, το δίδασκε η Παλαιά Διαθήκη «Και είπεν ο Σαμουήλ, Μήπως ο Κύριος αρέσκεται εις τα ολοκαυτώματα και εις τας θυσίας, καθώς εις το να υπακούωμεν της φωνής του Κυρίου; Ιδού, η υποταγή είναι καλητέρα παρά την θυσίαν, η υπακοή, παρά το πάχος των κριών» (Σαμουήλ Α΄ ιε΄22) κάτι όμως που ο λαός του Ισραήλ δεν ακολουθούσε.
 
Ο Κύριος μας αποκαλύπτει τα κριτήρια και τον τρόπο που πρόκειται να κρίνει τους ανθρώπους κατά την μέρα της κρίσεως. Ο Ιωάννης ο μαθητής του Κυρίου μας διηγείται στην Αποκάλυψη, όσα του φανέρωσε ο Ιησούς και μας περιγράφει για την ώρα της κρίσεως·
 
«Και είδον θρόνον λευκόν μέγαν, και τον καθήμενον επ'αυτού...και είδον τους νεκρούς μικρούς και μεγάλους, ισταμένους ενώπιον του Θεού, και τα βιβλία ηνοίχθησαν· και βιβλίον άλλο ηνοίχθη, το οποίον είναι της ζωής· και εκρίθησαν οι νεκροί εκ των γεγραμμένων εν τοίς βιβλίοις κατά τα έργα αυτών» (Αποκ. κ'11,12). Δεν θα αρκεστεί στο φαινόμενο που βλέπουμε εμείς ως άνθρωποι, αλλά θα εξετάσει τις πράξεις μας, τα ελατήρια των ενεργειών μας και τα κρύφια της καρδίας του ανθρώπου.
 
Η προσευχή είναι σπουδαία και απαραίτητη στην πνευματική πορεία μας, που από μόνη της δεν φθάνει επειδή πρέπει να συνυπάρχει μαζί με τις αρετές στην ψυχή του ανθρώπου. Για να εισέλθουμε στην βασιλεία των ουρανών θα πρέπει να επιδιώκουμε και να πράττουμε το θέλημα του Θεού.
 
Ο Απ. Παύλος μας λέει ξεκάθαρα ότι το θέλημα του Θεού είναι ο αγιασμός μας, που μπορούμε να πετύχουμε μόνο όταν απέχουμε από την αμαρτία και πληρούμαστε Πνεύματος Αγίου «Επειδή τούτο είναι το θέλημα του Θεού, ο αγιασμός σας, να απέχησθε από της πορνείας· να εξεύρη έκαστος υμών να κρατή το εαυτού σκεύος εν αγιασμώ και τιμή· ουχί εις πάθος επιθυμίας, καθώς και τα έθνη τα μη γνωρίζοντα τον Θεόν» (Θεσ. Α' δ'3).
 
Γιατί όμως ο Ιησούς μιλώντας δεν είπε το θέλημα μου αλλά το θέλημα του Πατρός μου; Για να τιμήσει τον Πατέρα Θεό, αλλά και να καταστήσει σαφές ότι το θέλημα του Πατέρα δεν διαφοροποιείται από τον Υιό «Τους λόγους τους οποίους εγώ λαλώ προς υμάς, απ'εμαυτού δεν λαλώ· αλλ' ο Πατήρ ο μένων εν εμοί, αυτός εκτελεί τα έργα» (κατά Ιωάννην ιδ'10).
 
Ας κάνουμε λοιπόν το θέλημα του Θεού με κάθε φροντίδα και προθυμία, όσοι γνωρίζουμε πως κάναμε πολλές αμαρτίες, ας ζητήσουμε από τον Κύριο να μας συγχωρέσει, να μας καταστήσει ο Κύριος έτοιμους για να τον υποδεχθούμε με αγαλλίαση την ημέρα του ερχομού Του και να ζήσουμε αιώνια κοντά Του.
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 20 Μάιος 2012 23:20
 

Χριστιανικό Ραδιόφωνο

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

translate

Greek Albanian English Romanian

Ημέρες Συναθροίσεων

Κυριακή
     Προσευχή:10-11πμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:11-12πμ
Δευτέρα
     Προσευχή:7-8μμ
     Μάθημα  :8-9μμ
Τετάρτη
     Προσευχή:7-8μμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:8-9μμ
         Είσοδος Ελεύθερη
 

 

Προσευχή

 

"Κύριε, να τα χέρια μου. Ας μην αγγίξουν ποτέ κάτι που θα Σε ντρόπιαζε.
 
Να τα πόδια μου. Τα αφιερώνω σ' Εσένα. Ας μην πάνε ποτέ εκεί όπου Εσύ δεν θα πήγαινες.
 
 Κύριε, να τα μάτια μου. Ας μην κοιτάξουν ποτέ σε κάτι που θα λυπούσε το 'Αγιο Σου Πνεύμα.
 
 Τα αυτιά μου ας μην ακροαστούν ποτέ κάτι που θα ντρόπιαζε το Όνομά Σου.
 
Το στόμα μου ας μην ανοίξει ποτέ για να πει μια λέξη που δεν θα ήθελα ν' ακούσεις.
 
 Ο νους μου ας μην κρατήσει ποτέ ούτε μια σκέψη ή φαντασία που θα μείωνε την αίσθηση της παρουσίας Σου."
 
"Κύριε, κάνε με έναν άνθρωπο κατά την καρδιά Σου".

Συνδεμένοι Επισκέπτες

Έχουμε 40 επισκέπτες συνδεδεμένους
mod_vvisit_counterΣήμερα89
mod_vvisit_counterΕχθές133
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα1548
mod_vvisit_counterΠροηγούμενη εβδομάδα5153
mod_vvisit_counterΑυτό τον μήνα8512
mod_vvisit_counterΠροηγούμενος μήνας10224
mod_vvisit_counterΣυνολικές επισκέψεις992945

Μην ξεχνάς πως...

Η πίστη είναι το μέσον που μεταβάλλει

το όραμα σε πραγματικότητα,

την αποκάλυψη σε γεγονός,

την εμπιστοσύνη σε εκπλήρωση,

την επιθυμία σε πείρα

και το αόρατο σε ορατό.