• Εγγραφή

Home  //  Νέα  //  ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ

 

ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ
PDF
Εκτύπωση
E-mail
Πέμπτη, 31 Μάιος 2012 23:09

” Βρέφος βρέθηκε ζωντανό μέσα στο φέρετρό του.
 
Ένα κοριτσάκι που γεννήθηκε νεκρό σε πόλη της Αργεντινής, βρέθηκε ζωντανό δώδεκα ώρες αργότερα, μέσα στο μικρό φέρετρό του, στο νεκροτομείο του νοσοκομείου .. Το γεγονός ότι το βρέφος ζούσε διαπιστώθηκε χάρη στην επιμονή της μητέρας του, η οποία ζητούσε συνεχώς να το ξαναδεί .. ήδη διενεργείται έρευνα για το πώς κατέληξε να δηλωθεί θνησιγενές το μωρό.
 
«Πήγα τη νύχτα, μαζί με το σύζυγό μου, να βρούμε το μικρό φέρετρο», είπε στους δημοσιογράφους η μητέρα, Ανάλια Μπόιτερ. «Ξαφνικά άκουσα ένα στεναγμό: ήταν καλυμμένη με ένα λεπτό στρώμα υγρασίας που έμοιαζε με σταγόνες δροσιάς», πρόσθεσε.  .. Οι γονείς, που αρχικά ήθελαν να βαφτίσουν την κόρη τους Λουσιάνα Αμπιγκέιλ, επέλεξαν τελικά δύο πιο ταιριαστά ονόματα από την Καθολική παράδοση και θα την αποκαλούν Λους Μιλάγρος, που σημαίνει «Φως του Θαύματος»”.
 
(Καθημερινή – ΑΜΠΕ,  10-4-2012)
Η ζωή του ανθρώπου είναι στα χέρια του Θεού. Η ζωή όλων μας είναι στα χέρια του Θεού. Ο Ιωάννης ξεκινά το ευαγγέλιό του λέγοντάς για το Λόγο, για το Χριστό, ότι “Θεός ήτο ο Λόγος” κι ότι “εν Αυτώ ήτο ζωή και η ζωή ήτο το φώς των ανθρώπων” (Ιωάνν. 1,2-4). Ο ίδιος ο Χριστός μας ομολόγησε “εγώ είμαι η οδός, η αλήθεια και η ζωή” (Ιωάνν. 14-6) “καθώς ο Πατήρ εγείρει τους νεκρούς και ζωοποιεί, ούτω και ο Υιός ούστινας θέλει ζωοποιεί”(Ιωάνν.5-21).
 
Στο θαυμαστό αυτό γεγονός βλέπουμε πως οι άνθρωποι, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, με την επιστημονική και εμπειρική τους γνώση, προφανώς έκαναν ότι μπορούσαν για να κρατήσουν στη ζωή αυτό το βρέφος και προφανώς από τα κλινικά του συμπτώματα διαπίστωσαν τελικά το θάνατό του. Πολλοί μπορεί να μιλήσουν για λάθος, για αμέλεια, για σπάνιο φαινόμενο ανάνηψης.
 
Σημασία όμως έχει ότι ο Θεός δεν είχε πει την τελευταία Του λέξη γι’ αυτό το παιδάκι. Το θέλημα του Θεού ήταν να ζήσει. Η αγάπη της μητέρας για το παιδί της, ο πόθος της να το δει για μια τελευταία φορά, έστω και νεκρό, την οδήγησε τη νύχτα κοντά του. Όλοι το θεωρούσαν νεκρό, μα ο Θεός, βλέποντας τον πόνο της ψυχής της κι ακούγοντας ίσως την προσευχή της,  της το χάρισε και πάλι ζωντανό.
 
Όπως μια μέρα, πριν 2.000 χρόνια, στην είσοδο της εβραϊκής πόλης Ναϊν, καθώς πλήθος κατοίκων της πόλης συνόδευε θρηνώντας ένα νεκρό νεαρό αγόρι προς τον τάφο, ο Ιησούς σταμάτησε τη νεκρική πομπή, ανέστησε με ένα Του λόγο το νεκρό παιδί και το χάρισε ζωντανό στην απελπισμένη μητέρα του (Λουκ.7,11-17). Γιατί Αυτός είναι η Ζωή και η Ανάσταση.
 
Η αγάπη και η επιμονή αυτής της μάνας, μας δίνει ένα μάθημα. Όλοι μας δεν πρέπει να πάψουμε να προσευχόμαστε με πίστη και ελπίδα στο Θεό για τη θεραπεία του σώματος αλλά κυρίως και για τη σωτηρία της ψυχής, τόσο για τον εαυτό μας, όσο και για τα αγαπημένα μας πρόσωπα και τους γνωστούς μας. Εκεί που για τον άνθρωπο δεν υπάρχει καμία ελπίδα, εκεί ο Θεός μπορεί να επέμβει και να αλλάξει τα πάντα. Φτάνει μόνο λίγη πίστη, “σαν τον κόκκο του σιναπιού”(Ματθ. 17-20).
 
Σήμερα, εάν είσαι ασθενής ή αν κάποιος δικός σου ασθενεί, αν τα προβλήματα της ζωής και τα λάθη σου σε έχουν καταβάλλει, αν νοιώθεις απελπισμένος, αν βρίσκεσαι σε αδιέξοδο, αν εξωτερικά συμπεριφέρεσαι φυσιολογικά αλλά μέσα σου νοιώθεις “νεκρός”, ακόμη κι αν οι γύρω σου σε θεωρούν “χαμένη υπόθεση” και σ’ έχουν εγκαταλείψει, μάθε ότι για το Χριστό δεν έχεις “τελειώσει”, αλλά αντίθετα είσαι πολύτιμος γι’ Αυτόν.
 
Εκείνος δεν μπορεί ούτε να σε ξεχάσει, ούτε να σε εγκαταλείψει. Το βλέμμα Του είναι στραμμένο πάνω σου. Στο Λόγο Του μας λέει “δύναται γυνή να λησμονήσει το θηλάζον βρέφος αυτής, ώστε να μην ελεήσει το τέκνον της κοιλίας αυτής; αλλά και εάν αύται λησμονήσωσιν, Εγώ όμως δεν θέλω σε λησμονήσει. Ιδού, επί των παλαμών μου σε εζωγράφισα” (Ησαϊας, 49-15).
 
Ο Χριστός επάνω στο σταυρό ” τωόντι τας ασθενείας ημών εβάστασε και τας θλίψεις ημών επεφορτίσθη” (Ησαϊας, 53-4). Αυτός είναι ο μόνος που μπορεί να θεραπεύσει το σώμα μας, αλλά κυρίως να ζωοποιήσει την ψυχή μας. Ένας ληστής που είχαν σταυρώσει δίπλα του, πιστεύοντας σ’ Αυτόν και μετανοώντας, πέρασε από το θάνατο στην Αιώνια Ζωή κοντά στην παρουσία του Θεού.
 
“Αληθώς, αληθώς σας λέγω, ότι ο ακούων τον λόγον μου και πιστεύων εις τον πέμψαντά με, έχει ζωήν αιώνιον, και εις κρίσιν δεν έρχεται, αλλά μετέβη εκ του θανάτου εις την ζωήν” (Ιωάνν. 5-24).
Το φως του θαύματος είναι ο Χριστός. Περιμένει να ακούσει τη φωνή της δέησής μας για να επέμβει, να λύσει προβλήματα και να ευλογήσει τη ζωή μας.
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 31 Μάιος 2012 23:21
 

Χριστιανικό Ραδιόφωνο

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

translate

Greek Albanian English Romanian

Ημέρες Συναθροίσεων

Κυριακή
     Προσευχή:10-11πμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:11-12πμ
Δευτέρα
     Προσευχή:7-8μμ
     Μάθημα  :8-9μμ
Τετάρτη
     Προσευχή:7-8μμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:8-9μμ
         Είσοδος Ελεύθερη
 

 

Προσευχή

 

"Κύριε, να τα χέρια μου. Ας μην αγγίξουν ποτέ κάτι που θα Σε ντρόπιαζε.
 
Να τα πόδια μου. Τα αφιερώνω σ' Εσένα. Ας μην πάνε ποτέ εκεί όπου Εσύ δεν θα πήγαινες.
 
 Κύριε, να τα μάτια μου. Ας μην κοιτάξουν ποτέ σε κάτι που θα λυπούσε το 'Αγιο Σου Πνεύμα.
 
 Τα αυτιά μου ας μην ακροαστούν ποτέ κάτι που θα ντρόπιαζε το Όνομά Σου.
 
Το στόμα μου ας μην ανοίξει ποτέ για να πει μια λέξη που δεν θα ήθελα ν' ακούσεις.
 
 Ο νους μου ας μην κρατήσει ποτέ ούτε μια σκέψη ή φαντασία που θα μείωνε την αίσθηση της παρουσίας Σου."
 
"Κύριε, κάνε με έναν άνθρωπο κατά την καρδιά Σου".

Συνδεμένοι Επισκέπτες

Έχουμε 38 επισκέπτες συνδεδεμένους
mod_vvisit_counterΣήμερα87
mod_vvisit_counterΕχθές133
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα1546
mod_vvisit_counterΠροηγούμενη εβδομάδα5153
mod_vvisit_counterΑυτό τον μήνα8510
mod_vvisit_counterΠροηγούμενος μήνας10224
mod_vvisit_counterΣυνολικές επισκέψεις992943

Μην ξεχνάς πως...

Η πίστη είναι το μέσον που μεταβάλλει

το όραμα σε πραγματικότητα,

την αποκάλυψη σε γεγονός,

την εμπιστοσύνη σε εκπλήρωση,

την επιθυμία σε πείρα

και το αόρατο σε ορατό.