• Εγγραφή

Home  //  Νέα  //  Καιρός Του Να Αρχίση Η Κρίσις Από Του Οίκου Του Θεού

 

Καιρός Του Να Αρχίση Η Κρίσις Από Του Οίκου Του Θεού
PDF
Εκτύπωση
E-mail
Τρίτη, 05 Ιούνιος 2012 22:49

 

Ματθ. 25:12 Ο δε αποκριθείς είπεν· Αληθώς σας λέγω, δεν σας γνωρίζω.
1Πέτ. 4:17 Διότι έφθασεν ο καιρός του να αρχίση η κρίσις από του οίκου του Θεού· και αν αρχίζη πρώτον αφ' ημών, τι θέλει είσθαι το τέλος των απειθούντων εις το ευαγγέλιον του Θεού;
 
Ιεζ. 9:5-6 Προς δε τους άλλους είπεν, ακούοντος εμού, Διέλθετε κατόπιν αυτού διά της πόλεως και πατάξατε· ας μη φεισθή ο οφθαλμός σας και μη ελεήσητε· γέροντας, νέους και παρθένους και νήπια και γυναίκας,
φονεύσατε μέχρις εξαλείψεως· εις πάντα όμως άνθρωπον εφ' ου είναι το σημείον μη πλησιάσητε· και αρχίσατε από του αγιαστηρίου μου.
 
Και ήρχισαν από των ανδρών των πρεσβυτέρων των έμπροσθεν του οίκου.
Ζούμε στις έσχατες ημέρες και ο Ιησούς Χριστός έρχεται σ ύ ν τ ο μ α. Έρχεται δια να κρίνει τον οίκο του Θεού. Δείτε τι λέγει στον προφήτη Μαλαχία:
 
Μαλ. 3:5 Και θέλω πλησιάσει προς εσάς διά κρίσιν· και θέλω είσθαι μάρτυς σπεύδων εναντίον των μάγων και εναντίον των μοιχευόντων και εναντίον των επιόρκων και εναντίον των αποστερούντων τον μισθόν του μισθωτού, των καταδυναστευόντων την χήραν και τον ορφανόν, και των αδικούντων τον ξένον και των μη φοβουμένων με, λέγει ο Κύριος των δυνάμεων.
 
Εμείς σήμερα, είναι καλό να θυμηθούμε την παραβολή των δέκα παρθένων. Μας κάνει εντύπωση ότι ήσαν δέκα παρθένες θυγατέρες, δηλαδή αναγεννημένοι πιστοί στον Ιησού τον νυμφίο, που όλες μαζί εξήλθαν να συναντήσουν τον Ιησού, τον νυμφίο κρατώντας τις λαμπάδες (ομολογία πίστεως). Όμως, ο νυμφίος βράδυνε και όλες οι θυγατέρες νύσταξαν και κοιμήθηκαν.
 
Ξαφνικά μια κραυγή ακούστηκε: ΙΔΟΥ Ο ΝΥΜΦΙΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ, ΕΞΕΛΘΕΤΕ (ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ!) ΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ. Και τότε συνέβη κάτι αφάνταστο, που κανείς δεν είχε υποψιαστεί. Οι δέκα λαμπάδες είχαν σβήσει, όμως οι πέντε σοφές θυγατέρες, ετοίμασαν γρήγορα και άναψαν και πάλι τη λαμπάδα των, με το λάδι που είχαν πάντα μαζί των. Αυτό το λάδι είναι που τους έσωσε!
 
Το λάδι είναι η χάρις του Θεού, το Πνεύμα το Άγιο, το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας, ο Παράκλητος. Είναι η χάρις, που μας δίνει την δύναμη να ομολογούμε το όνομα Του, με παρρησία. Όμως όταν το λάδι (η χάρις) τελειώσει, τότε σταματάμε να ομολογούμε και να δίδουμε τη δόξα στον Ιησού.
 
 Οι πέντε μωρές (ανόητες) θυγατέρες, όταν ξύπνησαν δεν είχαν ιδέα για την σωστή κίνηση, αλλά παρεκάλεσαν τις σοφές, να τους δώσουν από του λάδι των. Λάθος κίνηση! Λάθος κατεύθυνση! Λάθος τρόπος και συνήθεια. Η συνήθεια να ζητούν από άλλα αδέλφια την χάρη, αντί να ζητούν από τον Ιησού Χριστό, να λάβουν το Πνεύμα το Άγιο. Δείχνει ότι στη ζωή των δεν είχαν μάθει να μετανοούν, να ζητούν χάρη, να γεμίζουν από το Πνεύμα το Άγιο. Αυτή η συνήθεια τους έβλαψε τελικά. Διότι όταν ήλθε ο νυμφίος, δεν τους έδωσε την ευκαιρία να εισέλθουν σαν παρθένοι (αναγεννημένοι), αλλά άκουσαν την απάντηση: Αληθώς σας λέγω δεν σας γνωρίζω!
 
Αυτό το γεγονός που είναι λυπηρό, είναι κρίση.
 
Σήμερα, η κρίση κατά το λόγο του Θεού, πλησιάζει στον οίκο του Κυρίου μας. Και είναι … η Αρπαγή της εκκλησίας.
 
 Πολλοί χριστιανοί αναγεννημένοι, δεν δίδουν σημασία στην ετοιμασία και στην πλήρωση με το Πνεύμα το Άγιο. Παρόλο που ομολόγησαν τον Ιησού στην πρώτη τους αγάπη και τον πρώτο ζήλο. Ίσως έπαθαν για το όνομα του. Όμως σήμερα ζουν χωρίς την χάρη. Χωρίς το Πνεύμα το Άγιο.
 
Ο χριστιανισμός σε κρίση!
 
Χωρίς δόγματα, ή ταμπέλες!
 
Η ημέρα του Κυρίου πλησίασε!
 
Ο Ιησούς Χριστός έρχεται να παραλάβει την εκκλησία Του, τη Νύμφη Του!
 
Αποκ. 3:10 Επειδή εφύλαξας τον λόγον της υπομονής μου, και εγώ θέλω σε φυλάξει εκ της ώρας του πειρασμού, ήτις μέλλει να έλθη επί της οικουμένης όλης, διά να δοκιμάση τους κατοικούντας επί της γης.
 
Αυτό που θα επακολουθήσει, μετά την αρπαγή της εκκλησίας είναι η παγκόσμια κυριαρχία του πονηρού, του αντίχριστου. Ο λόγος του Θεού στην αποκάλυψη του Ιωάννη, στον προφήτη Δανιήλ, είναι αποκαλυπτικός και επίκαιρος. Φανταστείτε τι συνέβη στην ανθρωπότητα επί της κυριαρχίας του Χίτλερ, για μια δεκαετία (1934-1944).
 
Κάτι πολύ πιο φοβερό θα ζήσει η ανθρωπότητα στην επταετία του αντίχριστου. Αυτός είναι ο λόγος που ο Ιησούς θα αρπάξει την Νύμφη του. Για να μην ζήσει τα δεινά και την μεγάλη θλίψη που δεν έγινε ποτέ στην ιστορία!
 
 Ας θυμηθούμε και πάλι τα λόγια του αποστόλου Πέτρου, δια Πνεύματος Αγίου: Διότι έφθασεν ο καιρός του να αρχίση η κρίσις από του οίκου του Θεού· και αν αρχίζη πρώτον αφ' ημών, τι θέλει είσθαι το τέλος των απειθούντων εις το ευαγγέλιον του Θεού;
Τι πρέπει να κάνουμε;
 
Να μετανοήσουμε !
 
Να φοβηθούμε τον Θεό !
 
Να πιστεύουμε στο λόγο Του !
 
Να μετανοούμε !
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 05 Ιούνιος 2012 22:55
 

Χριστιανικό Ραδιόφωνο

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

translate

Greek Albanian English Romanian

Ημέρες Συναθροίσεων

Κυριακή
     Προσευχή:10-11πμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:11-12πμ
Δευτέρα
     Προσευχή:7-8μμ
     Μάθημα  :8-9μμ
Τετάρτη
     Προσευχή:7-8μμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:8-9μμ
         Είσοδος Ελεύθερη
 

 

Προσευχή

 

"Κύριε, να τα χέρια μου. Ας μην αγγίξουν ποτέ κάτι που θα Σε ντρόπιαζε.
 
Να τα πόδια μου. Τα αφιερώνω σ' Εσένα. Ας μην πάνε ποτέ εκεί όπου Εσύ δεν θα πήγαινες.
 
 Κύριε, να τα μάτια μου. Ας μην κοιτάξουν ποτέ σε κάτι που θα λυπούσε το 'Αγιο Σου Πνεύμα.
 
 Τα αυτιά μου ας μην ακροαστούν ποτέ κάτι που θα ντρόπιαζε το Όνομά Σου.
 
Το στόμα μου ας μην ανοίξει ποτέ για να πει μια λέξη που δεν θα ήθελα ν' ακούσεις.
 
 Ο νους μου ας μην κρατήσει ποτέ ούτε μια σκέψη ή φαντασία που θα μείωνε την αίσθηση της παρουσίας Σου."
 
"Κύριε, κάνε με έναν άνθρωπο κατά την καρδιά Σου".

Συνδεμένοι Επισκέπτες

Έχουμε 50 επισκέπτες συνδεδεμένους
mod_vvisit_counterΣήμερα137
mod_vvisit_counterΕχθές133
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα1596
mod_vvisit_counterΠροηγούμενη εβδομάδα5153
mod_vvisit_counterΑυτό τον μήνα8560
mod_vvisit_counterΠροηγούμενος μήνας10224
mod_vvisit_counterΣυνολικές επισκέψεις992993

Μην ξεχνάς πως...

Η πίστη είναι το μέσον που μεταβάλλει

το όραμα σε πραγματικότητα,

την αποκάλυψη σε γεγονός,

την εμπιστοσύνη σε εκπλήρωση,

την επιθυμία σε πείρα

και το αόρατο σε ορατό.