• Εγγραφή

Home  //  Νέα  //  ΩΣ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΕΝ ΤΩ ΚΟΣΜΩ

 

ΩΣ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΕΝ ΤΩ ΚΟΣΜΩ
PDF
Εκτύπωση
E-mail
Τετάρτη, 20 Ιούνιος 2012 20:55

"Και έκαμεν ο Θεός τους δύο φωστήρας τους μεγάλους ... διά να φέγγωσιν επί της γης ... και να διαχωρίζωσι το φως από του σκότους" (Γένεσις 1:14-18).

 
Διαβάζουμε στο βιβλίο της Γένεσης ότι ο Θεός έφτιαξε δυο μεγάλα ουράνια σώματα τα οποία να φέγγουν το φυσικό φως στη γη και να διαχωρίζουν το φως από το σκοτάδι. Γνωρίζουμε επίσης ότι το ένα ουράνιο σώμα (ήλιος) είναι αυτόφωτο και το άλλο (σελήνη) ετερόφωτο. Αυτή είναι μια «πρωτύπωση» της αλήθειας που θα φανερωνόταν αργότερα και αποτελεί την πρώτη σαφή ένδειξη της πρόθεσης του Θεού να διαχωριστεί το φως από το σκοτάδι.
 
Όταν ήρθε ο Χριστός στη γη, φανέρωσε την πραγματική (πνευματική) διάσταση πίσω από το συμβολισμό της Παλαιάς Διαθήκης, λέγοντας "Εγώ είμαι το φως του κόσμου" (Ιωάννης 8:12β), ενώ παράλληλα άφησε μια μεγάλη παρακαταθήκη στους μαθητές Του λέγοντας, "Σεις είσθε το φως του κόσμου" (Ματθαίος 5:14α).
 
Την αλήθεια αυτή κήρυξαν αργότερα οι Απόστολοι, όπως για παράδειγμα διαβάζουμε από τον Απ. Παύλο, "Ώστε, αγαπητοί μου, καθώς πάντοτε υπηκούσατε, ουχί ως εν τη παρουσία μου μόνον, αλλά τώρα πολύ περισσότερον εν τη απουσία μου, μετά φόβου και τρόμου εργάζεσθε την εαυτών σωτηρίαν· διότι ο Θεός είναι ο ενεργών εν υμίν και το θέλειν και το ενεργείν κατά την ευδοκίαν αυτού.
 
Πράττετε τα πάντα χωρίς γογγυσμών και αμφισβητήσεων, διά να γίνησθε άμεμπτοι και ακέραιοι, τέκνα Θεού αμώμητα εν μέσω γενεάς σκολιάς και διεστραμμένης, μεταξύ των οποίων λάμπετε ως φωστήρες εν τω κόσμω, κρατούντες τον λόγον της ζωής…" (Φιλιππησίους 2:12-16α).
Διαβάζοντας τα εδάφια αυτά, μπορούμε να έχουμε μερικές οδηγίες για το πώς μπορούμε να λάμπουμε γύρω μας το φως του Θεού:
 
1)Με την Υπακοή μας στο Θεό και όχι σε ανθρώπους, κάνοντας τα πάντα με απλότητα στην καρδιά μας, σαν να τα κάνουμε για τον Κύριο: "καθώς πάντοτε υπηκούσατε, ουχί ως εν τη παρουσία μου μόνον, αλλά τώρα πολύ περισσότερον εν τη απουσία μου...".Η παρουσία των ανθρώπων γύρω μας -ακόμη και των πιο αξιοσέβαστων και αγαπημένων- είναι περιστασιακή και αν αποτελέσει κίνητρο για τις πράξεις μας τότε και η ίδια η υπακοή μας θα είναι περιστασιακή. Ο Απ. Παύλος γράφει ότι οι Απόστολοι, απευθύνονταν μεν στους ανθρώπους, πάντοτε όμως είχαν τη συναίσθηση ότι το έκαναν "κατενώπιον του Θεού" (Β' Κορινθίους 2:17).
 
2) Με το να έχουμε πάντοτε πρώτο μας μέλημα την προσωπική μας πνευματική κατάσταση: "εργάζεσθε την εαυτών σωτηρίαν". Σε άλλο σημείο διαβάζουμε, "Εαυτούς εξετάζετε αν ήσθε εν τη πίστει, εαυτούς δοκιμάζετε" (Β' Κορινθίους 13:5). Ακόμη περισσότερο, όταν επιδιώκουμε να βοηθήσουμε στη διόρθωση των άλλων, δεν πρέπει να ξεχνάμε να ασχοληθούμε πρώτα με τη δική μας διόρθωση (Ματθαίος 7:3-5). Σε άλλο σημείο, ο Απ. Παύλος γράφει, "δαμάζω το σώμα μου και δουλαγωγώ, μήπως εις άλλους κηρύξας εγώ γείνω αδόκιμος" (Α´ Κορινθίους 9:27).
 
3) Με το να (κατ)εργαζόμαστε τη σωτηρία μας "μετά φόβου και τρόμου" δηλ. με τη σοβαρότητα, την υπευθυνότητα και την επιμέλεια (Β' Πέτρου 1:10) που αρμόζει στο πολυτιμότερο δώρο που μας έχει κάνει ο μέγας και φοβερός Θεός του σύμπαντος (Ματθαίος 10:28, Νεεμία 1:5, κ.α.), που μας αγάπησε τόσο πολύ ώστε έδωσε το μονάκριβο Υιό Του να πεθάνει για εμάς (Ιωάννης 3:16).
 
4) Αδειάζοντας τον εαυτό μας από το ‘εγώ’ μας, επιτρέποντας έτσι στον Ιησού Χριστό να ζήσει 'ελεύθερα' την ανεστημένη Του ζωή μέσα μας (Α' Κορινθίους 3:16, Β' Κορινθίους 13:5): "διότι ο Θεός είναι ο ενεργών εν υμίν και το θέλειν και το ενεργείν κατά την ευδοκίαν αυτού". Με τον τρόπο αυτό, οι επιθυμίες και οι αποφάσεις μας θα είναι οι δικές Του και οι πράξεις μας θα γίνονται με τη δική Του δύναμη (Κολοσσαείς 1:29).
 
5) Κάνοντας τα πάντα χωρίς στεναγμούς, μεμψιμοιρίες και παράπονα "Πράττετε τα πάντα χωρίς γογγυσμών και αμφισβητήσεων" αλλά με χαρά (Φιλιππησίους 4:4, Πράξεις 2:41, 20:24, 21:17) με προθυμία(Β' Κορινθίους 8:11-2, 16-17, κ.α) και επίγνωση ότι εργαζόμαστε για τον Κύριο (Ρωμαίους 12:11γ).
 
6) Μένοντας και μεταδίδοντας έμπρακτα όλη τη διδασκαλία του Λόγου του Θεού "κρατούντες τον λόγον της ζωής" γνωρίζοντας ότι είναι ταυτόχρονα η "μάχαιρα του Πνεύματος" (Εφεσίους 6:17) στις πνευματικές μας μάχες αλλά και η δύναμη του Θεού που μπορεί να οδηγήσει στη σωτηρία όλων όσων Tον πιστέψουν (Ρωμαίους 1:16).
 
Επιστέγασμα σε όλα τα παραπάνω είναι η προτροπή του Ιησού Χριστού, "Ούτως ας λάμψη το φως σας έμπροσθεν των ανθρώπων, διά να ίδωσι τα καλά σας έργα και δοξάσωσι τον Πατέρα σας τον εν τοις ουρανοίς" (Ματθαίος 5:16).
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 20 Ιούνιος 2012 21:02
 

Χριστιανικό Ραδιόφωνο

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

translate

Greek Albanian English Romanian

Ημέρες Συναθροίσεων

Κυριακή
     Προσευχή:10-11πμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:11-12πμ
Δευτέρα
     Προσευχή:7-8μμ
     Μάθημα  :8-9μμ
Τετάρτη
     Προσευχή:7-8μμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:8-9μμ
         Είσοδος Ελεύθερη
 

 

Προσευχή

 

"Κύριε, να τα χέρια μου. Ας μην αγγίξουν ποτέ κάτι που θα Σε ντρόπιαζε.
 
Να τα πόδια μου. Τα αφιερώνω σ' Εσένα. Ας μην πάνε ποτέ εκεί όπου Εσύ δεν θα πήγαινες.
 
 Κύριε, να τα μάτια μου. Ας μην κοιτάξουν ποτέ σε κάτι που θα λυπούσε το 'Αγιο Σου Πνεύμα.
 
 Τα αυτιά μου ας μην ακροαστούν ποτέ κάτι που θα ντρόπιαζε το Όνομά Σου.
 
Το στόμα μου ας μην ανοίξει ποτέ για να πει μια λέξη που δεν θα ήθελα ν' ακούσεις.
 
 Ο νους μου ας μην κρατήσει ποτέ ούτε μια σκέψη ή φαντασία που θα μείωνε την αίσθηση της παρουσίας Σου."
 
"Κύριε, κάνε με έναν άνθρωπο κατά την καρδιά Σου".

Συνδεμένοι Επισκέπτες

Έχουμε 50 επισκέπτες συνδεδεμένους
mod_vvisit_counterΣήμερα134
mod_vvisit_counterΕχθές133
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα1593
mod_vvisit_counterΠροηγούμενη εβδομάδα5153
mod_vvisit_counterΑυτό τον μήνα8557
mod_vvisit_counterΠροηγούμενος μήνας10224
mod_vvisit_counterΣυνολικές επισκέψεις992990

Μην ξεχνάς πως...

Η πίστη είναι το μέσον που μεταβάλλει

το όραμα σε πραγματικότητα,

την αποκάλυψη σε γεγονός,

την εμπιστοσύνη σε εκπλήρωση,

την επιθυμία σε πείρα

και το αόρατο σε ορατό.