• Εγγραφή

Home  //  Νέα  //  ΑΝΑΚΥΨΑΤΕ ΤΑΣ ΚΕΦΑΛΑΣ ΣΑΣ

 

ΑΝΑΚΥΨΑΤΕ ΤΑΣ ΚΕΦΑΛΑΣ ΣΑΣ
PDF
Εκτύπωση
E-mail
Τρίτη, 10 Ιούλιος 2012 22:29

 

Αυτός που μας καλεί να σηκώσουμε τα κεφάλια μας και να κοιτάξουμε ψηλά, δεν είναι άλλος από τον Ιησού Χριστό. Και τούτο μας λέγει περί των εσχάτων ημερών, γνωρίζοντας ότι στη γη θα γίνονται τρομερά πράγματα και βεβαίως όποιος κοιτάζει σ' αυτά, αισθάνεται απογοήτευση και απελπισία.
 
Αυτοί που κοιτάζουν ψηλά, είναι φανερό ότι εμπιστεύονται το Λόγο του Θεού και περιμένουν βοήθεια από Αυτόν που τους καλεί να βλέψουν σ’ Αυτόν. Και Αυτός δεν είναι άλλος από τον Ιησού Χριστό, ο Οποίος μας αγάπησε με αγάπη αιώνιον, έδωκε τον εαυτόν Του για μας επάνω στο σταυρό του Γολγοθά, έχυσε το αίμα Του για τις αμαρτίες μας και το σημαντικότερο, αναστήθηκε για τη δικαίωσή μας. 
 
Ο Λόγος του Θεού λέγει: «Τις θέλει εγκαλέσει τους εκλεκτούς του Θεού; Θεός είναι ο δικαιών. Τις θέλει είσθαι ο κατακρίνων; Χριστός ο αποθανών, μάλλον δε και αναστάς, όστις και είναι εν τη δεξιά του Θεού όστις και μεσιτεύει υπέρ ημών». Ρωμαίους η:33,34 
 
Πρόθυμος ο Κύριος να μας βοηθήσει σε κάθε δύσκολη στιγμή μας επάνω στον κόσμο αυτό. Και πολύ περισσότερο αυτές τις τελευταίες ημέρες που διερχόμεθα επάνω σ' αυτή τη γη, όπου τα προβλήματα γίνονται όλο και μεγαλύτερα, όλο και περισσότερα, ο Ιησούς Χριστός μας καλεί να βλέψουμε σ' Αυτόν, να στρέψουμε το βλέμμα μας στον ουρανό, στη δόξα του Θεού, για να καταλάβουμε ότι κάτι πολύ σημαντικό, κάτι πολύ όμορφο έχει ο Θεός για όλους αυτούς που Τον αγαπούν. 
 
Ο Δαβίδ λέγει: «Υψώνω τους οφθαλμούς μου προς τα όρη, πόθεν θέλει ελθει η βοήθειά μου; Η βοήθειά μου έρχεται από του Κυρίου, του ποιήσαντος τον ουρανόν και την γην». Ψαλμός ρκα:1,2 
 
Βοήθεια οι άνθρωποι του Θεού περιμένουν από τον ουρανό, από όπου ο Κύριος θέλει καταβεί δια να πάρει τους δικούς του. Δια τούτο ο Κύριος έλεγε στους μαθητές Του όλα αυτά, τα οποία επρόκειτο να γίνουν στη γη, τις έσχατες ημέρες και τα οποία εμείς βλέπουμε σήμερα. Παράλληλα καλούσε αυτούς και όλους όσους πιστεύουν σ’ Αυτόν, να βλέπουν προς τον ουρανό. 
 
Ο Ίδιος έλεγε: «Και θέλουσιν είσθαι σημεία εν τω ηλίω και τη σελήνη και τοις άστροις και επί της γης στενοχωρία εθνών εν απορία, και θέλει ηχεί η θάλασσα και τα κύματα, οι άνθρωποι θέλουσιν αποψυχεί εκ του φόβου και προσδοκίας των επερχομένων δεινών εις την οικουμένην, διότι αι δυνάμεις των ουρανών θέλουσι σαλευθή.
Και τότε θέλουσιν ιδεί τον Υιόν του ανθρώπου ερχόμενον εν νεφέλη μετά δυνάμεως και δόξης πολλής. Όταν δε ταύτα αρχίσωσι να γίνωνται, ανακύψατε και σηκώσατε τας κεφαλάς σας, διότι πλησιάζει η απολύτρωσίς σας». Λουκάς κα:25-28 
 
Ενώ λοιπόν όλα τα μηνύματα, τα οποία έρχονται από τη γη είναι απογοητευτικά, το μήνυμα που έρχεται από τον ουρανό είναι μήνυμα χαράς και ευλογίας. Ο Ιησούς Χριστός δε θα αφήσει αυτούς που Τον αγαπάνε, επάνω σ' αυτή τη γη να καταστραφούν, αλλά θα έλθει να τους παραλάβει για να ζήσουν σε μια νέα γη, την οποίαν ο Θεός έχει ετοιμάσει γι αυτούς. 
 
Ο Πέτρος λέγει: «Επειδή λοιπόν πάντα ταύτα διαλύονται, οποίοι πρέπει να ήσθε σεις εις πολίτευμα άγιον και ευσέβειαν, προσμένοντες και σπεύδοντες εις την παρουσίαν τας ημέρας του Θεού, καθ' ην οι ουρανοί πυρούμενοι θέλουσι διαλυθή, και τα στοιχεία πυρακτούμενα θέλουσι χωνευθή; Κατά δε την υπόσχεσιν αυτού νέους ουρανούς και νέαν γην προσμένομεν, εν οις δικαιοσύνη κατοικεί». Β’ Πέτρου γ:11-13 
 
Εάν λοιπόν θέλουμε να μη φοβόμαστε για οτιδήποτε γίνεται επάνω εις τον κόσμο, αλλά να απολαμβάνουμε χαρά και ευλογία, θα πρέπει να εμπιστευτούμε Αυτόν, να δώσουμε την καρδιά μας σ' Αυτόν, και με τα μάτια στραμμένα στον ουρανό, να Τον περιμένουμε να έλθει να μας παραλάβει. 
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 10 Ιούλιος 2012 22:45
 

Χριστιανικό Ραδιόφωνο

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

translate

Greek Albanian English Romanian

Ημέρες Συναθροίσεων

Κυριακή
     Προσευχή:10-11πμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:11-12πμ
Δευτέρα
     Προσευχή:7-8μμ
     Μάθημα  :8-9μμ
Τετάρτη
     Προσευχή:7-8μμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:8-9μμ
         Είσοδος Ελεύθερη
 

 

Προσευχή

 

"Κύριε, να τα χέρια μου. Ας μην αγγίξουν ποτέ κάτι που θα Σε ντρόπιαζε.
 
Να τα πόδια μου. Τα αφιερώνω σ' Εσένα. Ας μην πάνε ποτέ εκεί όπου Εσύ δεν θα πήγαινες.
 
 Κύριε, να τα μάτια μου. Ας μην κοιτάξουν ποτέ σε κάτι που θα λυπούσε το 'Αγιο Σου Πνεύμα.
 
 Τα αυτιά μου ας μην ακροαστούν ποτέ κάτι που θα ντρόπιαζε το Όνομά Σου.
 
Το στόμα μου ας μην ανοίξει ποτέ για να πει μια λέξη που δεν θα ήθελα ν' ακούσεις.
 
 Ο νους μου ας μην κρατήσει ποτέ ούτε μια σκέψη ή φαντασία που θα μείωνε την αίσθηση της παρουσίας Σου."
 
"Κύριε, κάνε με έναν άνθρωπο κατά την καρδιά Σου".

Συνδεμένοι Επισκέπτες

Έχουμε 51 επισκέπτες συνδεδεμένους
mod_vvisit_counterΣήμερα140
mod_vvisit_counterΕχθές133
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα1599
mod_vvisit_counterΠροηγούμενη εβδομάδα5153
mod_vvisit_counterΑυτό τον μήνα8563
mod_vvisit_counterΠροηγούμενος μήνας10224
mod_vvisit_counterΣυνολικές επισκέψεις992996

Μην ξεχνάς πως...

Η πίστη είναι το μέσον που μεταβάλλει

το όραμα σε πραγματικότητα,

την αποκάλυψη σε γεγονός,

την εμπιστοσύνη σε εκπλήρωση,

την επιθυμία σε πείρα

και το αόρατο σε ορατό.