• Εγγραφή

Home  //  Νέα  //  Γίνεσθε ευγνώμονες

 

Γίνεσθε ευγνώμονες
PDF
Εκτύπωση
E-mail
Τρίτη, 21 Αύγουστος 2012 21:36
Είναι πραγματικά συγκλονιστικό και άξιο θαυμασμού το γεγονός, ότι ο αιώνιος Θεός, ο Ποιητής των άκρων της γης, ο Ύψιστος και ο Υπέρτατος, έχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για τον αμαρτωλό άνθρωπο. 
 
Στρέφει το βλέμμα Του επάνω σ’ αυτόν, τον παρακολουθεί και τον περιμένει υπομονετικά, ίσως και μια ολόκληρη ζωή, μέχρι να έλθει η ώρα που ο άνθρωπος θα εκζητήσει μόνος του τον Θεό. « Ιδού ίσταμαι εις την θύραν και κρούω εάν τις ακούσει της φωνής μου και ανοίξει την θύραν, θέλω εισέλθει προς αυτόν, και θέλω δειπνήσει μετ’ αυτού και αυτός μετ’ εμού». (Αποκ γ:20) 
 
Δεν χωράει στο νου, όμως είναι πραγματικότητα. Ο Θεός, έρχεται στην καρδιά του ανθρώπου, εφ’ όσον του το επιτρέψει, και έτσι αρχίζει η ευεργεσία. 
 
Ξεκινάει ανάμεσα στο Θεό και στον άνθρωπο μια σχέση αληθινής αγάπης, ελευθερίας και εμπιστοσύνης, με τελικό αποτέλεσμα, πέρα από μια ευλογημένη επίγεια ζωή, την απόλαυση της αιωνιότητας. Μοναδική προϋπόθεση γι’ αυτή την ευλογημένη σχέση, είναι να αγαπήσει και ο άνθρωπος τον ευεργέτη του με όλη του την καρδιά και να τον ακολουθήσει μέχρι τέλους.
 
Γιατί, ο Θεός έκανε το δικό του μέρος «διότι τόσον αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωκεν τον Υιόν Αυτού τον μονογενή, δια να μη απωλεσθή πάς ο πιστεύων εις Αυτόν, αλλά να έχει ζωήν αιώνιον». (Ιωάν. γ:16) 
 
Αυτή είναι η θεϊκή, αληθινή και ανιδιοτελής αγάπη που έφθασε στη θυσία και ενεργεί πάντοτε για το συμφέρον του ανθρώπου. 
 
Αυτός λοιπόν ο Θεός, ο οποίος «τον ίδιον εαυτού υιόν δεν εφείσθη, αλλά παρέδωκεν αυτόν υπέρ πάντων ημών, πως και μετ’ αυτού δεν θέλει χαρίσει εις ημάς τα πάντα;» (Ρωμ. η:32) 
 
Είναι στ’ αλήθεια φοβερό, ο μικρός και φτωχός άνθρωπος, να συγκεντρώνει επάνω του όλη την φροντίδα και να αποτελεί το επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Θεού. Να του μιλά, να τον κατευθύνει, να τον διαφυλάττει από κινδύνους, να τον ελευθερώνει από τις παγίδες του εχθρού, να τον θεραπεύει, να τον διαπαιδαγωγεί και να είναι ο υπερασπιστής της ζωής του.
 
Δικαίως ο ψαλμωδός απορεί και λέει «Όταν θεωρώ τους ουρανούς Σου, το έργον των δακτύλων σου, την σελήνην και τους αστέρας ...τί είναι ο άνθρωπος ώστε να ενθυμείσαι αυτόν και ο υιός του ανθρώπου ώστε να επισκέπτεσαι αυτόν;» (Ψαλμ. η:3,4) 
 
Και είναι ακόμη πιο φοβερό, πολλές φορές, ο αδύναμος άνθρωπος, ο ολιγώτερον από το μηδέν και την ματαιότητα, να καταφρονεί τον δημιουργό Του, να αποστρέφει την ακοή του, να αδιαφορεί στο κάλεσμα για την δωρεάν σωτηρία και να βαδίζει πεισματωδώς στην οδό του. Να πασχίζει ο Θεός να τον ευεργετήσει, για να μην απολεσθεί αιωνίως και αυτός να απειθεί και να αδικεί την ψυχή του. «Ο άνθρωπος ο εν τιμή και μη εννοών, ωμοιώθη με τα κτήνη τα φθειρόμενα.» (Ψαλμ. μθ:20) 
 
Είναι να αναρωτιέται κανείς, αλήθεια, τι άλλο θα μπορούσε να κάνει ο Θεός, πέρα από την θυσία του Υιού Του, για να συγκινήσει τον αμαρτωλό και ξεπεσμένο άνθρωπο, να συντρίψει την σκληρή του καρδιά και να τον ελκύσει κοντά Του; 
Όσοι εννόησαν την θυσία, γεύθηκαν την αγάπη Του και του έδωσαν τόπο στην καρδιά τους, αισθάνονται αληθινά μακάριοι και ευεργετημένοι. 
 
Δάκρυα αγάπης, χαράς και ευγνωμοσύνης τρέχουν καθημερινά από τα μάτια τους, γιατί ο Θεός τους έκανε κληρονόμους Του και συγκληρονόμους του Ιησού Χριστού αλλά και άξιους των αγίων εν τω φωτί. 
 
Διότι είναι η μέγιστη τιμή να σε ονομάζει ο Θεός παιδί Του, να έχει γραφθεί το όνομά σου στο βιβλίο της ζωής το εν τοις ουρανοίς, να έχεις αληθινή ελπίδα στην καρδιά σου και να περιμένεις τον Κύριο της δόξης να σε αρπάξει εν νεφέλαις, για να κληρονομήσεις μαζί με όλους τους αγίους την ετοιμασμένη βασιλεία από καταβολής κόσμου. 
 
Kαι όσο, συναισθάνεται ο καθένας μας την αναξιότητά του, την ταπεινή του καταγωγή και ότι «κατά χάριν είναι σεσωσμένος, δια της πίστεως», τόσο περισσότερη ευγνωμοσύνη πηγάζει από την καρδιά του για τον δημιουργό, τον αγαπημένο Κύριο, που μας αγάπησε με αγάπη αιώνια. 
 
Οφείλουμε λοιπόν αγαπητοί, όσοι λάβαμε την ευεργεσία του Θεού και γίναμε κοινωνοί των θείων μυστηρίων, να στεκόμαστε ταπεινά μπροστά στο Σωτήρα μας και να τον ευχαριστούμε διαρκώς μέσα από την καρδιά μας για την χάρη του και την μεγάλη τιμή που μας έκανε. Τα χείλη μας να του προφέρουν καθημερινά λόγια αινέσεως και δοξολογίας και δάκρυα ευγνωμοσύνης να τρέχουν πάντοτε στα πόδια Του. 
 
Και πάνω απ’ όλα, η ζωή μας να είναι καθαρή και άγια, γιατί έτσι δοξάζεται πραγματικά ο Θεός. 
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 21 Αύγουστος 2012 21:42
 

Χριστιανικό Ραδιόφωνο

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

translate

Greek Albanian English Romanian

Ημέρες Συναθροίσεων

Κυριακή
     Προσευχή:10-11πμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:11-12πμ
Δευτέρα
     Προσευχή:7-8μμ
     Μάθημα  :8-9μμ
Τετάρτη
     Προσευχή:7-8μμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:8-9μμ
         Είσοδος Ελεύθερη
 

 

Προσευχή

 

"Κύριε, να τα χέρια μου. Ας μην αγγίξουν ποτέ κάτι που θα Σε ντρόπιαζε.
 
Να τα πόδια μου. Τα αφιερώνω σ' Εσένα. Ας μην πάνε ποτέ εκεί όπου Εσύ δεν θα πήγαινες.
 
 Κύριε, να τα μάτια μου. Ας μην κοιτάξουν ποτέ σε κάτι που θα λυπούσε το 'Αγιο Σου Πνεύμα.
 
 Τα αυτιά μου ας μην ακροαστούν ποτέ κάτι που θα ντρόπιαζε το Όνομά Σου.
 
Το στόμα μου ας μην ανοίξει ποτέ για να πει μια λέξη που δεν θα ήθελα ν' ακούσεις.
 
 Ο νους μου ας μην κρατήσει ποτέ ούτε μια σκέψη ή φαντασία που θα μείωνε την αίσθηση της παρουσίας Σου."
 
"Κύριε, κάνε με έναν άνθρωπο κατά την καρδιά Σου".

Συνδεμένοι Επισκέπτες

Έχουμε 50 επισκέπτες συνδεδεμένους
mod_vvisit_counterΣήμερα127
mod_vvisit_counterΕχθές133
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα1586
mod_vvisit_counterΠροηγούμενη εβδομάδα5153
mod_vvisit_counterΑυτό τον μήνα8550
mod_vvisit_counterΠροηγούμενος μήνας10224
mod_vvisit_counterΣυνολικές επισκέψεις992983

Μην ξεχνάς πως...

Η πίστη είναι το μέσον που μεταβάλλει

το όραμα σε πραγματικότητα,

την αποκάλυψη σε γεγονός,

την εμπιστοσύνη σε εκπλήρωση,

την επιθυμία σε πείρα

και το αόρατο σε ορατό.