• Εγγραφή

Home  //  Νέα  //  ΕΛΘΕΤΕ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ

 

ΕΛΘΕΤΕ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ
PDF
Εκτύπωση
E-mail
Δευτέρα, 10 Σεπτέμβριος 2012 22:54

 

Στην παραβολή του Μεγάλου Δείπνου (Ματθαίος κβ’ 2-4) διαβάζουμε: «ομοιώθη η βασιλεία των ουρανών με άνθρωπον βασιλέα, όστις έκαμε γάμους εις τον υιόν αυτού, και απέστειλε τους δούλους αυτού να καλέσωσι τους προσκεκλημένους εις τους γάμους, και δεν ήθελον να έλθωσι.
 
Πάλιν απέστειλεν άλλους δούλους, λέγων, είπατε προς τους προσκεκλημένους, Ιδού, το γεύμα μου ητοίμασα… και πάντα είναι έτοιμα, έλθετε εις τους γάμους». Δεν σας ζητάω τίποτα, όλα είναι έτοιμα, λέει η πρόσκληση. Όχι, είναι η απάντηση.
 
Προβάλουν κάποιες δικαιολογίες, εδαφ. 5, ο ένας αγόρασε χωράφι, ο άλλος βόδια, ο τρίτος παντρεύτηκε, «έχε μας παρητημένους», Λουκάς ιδ’ 19. Τίποτα το αμαρτωλό από όλες αυτές τις προσπάθειες, όλα επιτρέπονται από τον Θεό και ευλογούνται, αλλά και τίποτα από όλα αυτά δεν θα έπρεπε να γίνει αιτία να απορρίψουν την πρόσκληση.
 
Υπάρχει μια μεγάλη παρεξήγηση στη πίστη των ανθρώπων με τον Ιησού Χριστό. Νομίζουν ότι εγκαταλείπουν τη ζωή και χάνουν την προσωπική τους ελευθερία. Όμως ο Χριστός δεν μας καλεί για αποτυχία αλλά για κέρδος. Φροντίζει κάθε φάση της ζωής μας. Μας αποκαλύπτει ότι τα πάθη μας είναι αυτά που κρατάνε την ψυχή μας δεμένη και δεν μπορεί μόνη της να ελευθερωθεί.
 
Δεν είναι άπιστοι αυτοί που αρνούνται την πρόσκληση, αλλά χλιαροί στην πίστη. Παραδέχονται την ανάγκη που έχει ο κάθε άνθρωπος για πνευματική τροφή, αλλά προσωπικά δεν τη δέχονται. Δεν έχουν καταλάβει ποιος είναι αυτός που τους καλεί και βιαστικοί από τις καθημερινές βιοτικές ανάγκες, δεν έχουν χρόνο για έρευνα και πίστη να γνωρίσουν τον οικοδεσπότη του δείπνου και με επιπολαιότητα και αδιαφορία απαντούν, ‘όχι, ποιος Θεός;’
 
Στον 21ο αιώνα που ζούμε ‘ποιός Θεός’ απαντούν. Όπως είπε κάποτε ό Φαραώ προς το Μωυσή και τον Ααρών, Έξοδος ε’ 2, «Τις είναι ο Κύριος, εις του οποίου την φωνήν θέλω υπακούσει;» όταν του είπαν «ούτω λέγει Κύριος ο Θεός του Ισραήλ».
 
Όμως ο οικοδεσπότης του δείπνου είναι «ο Βασιλεύς των βασιλέων και ο Κύριος των κυρίων», Αποκάλυψη ιθ’ 16. Επίσης ο Ησαΐας στο νγ’ 4-5, «αυτός ο Βασιλιάς τωόντι τας ασθενείας ημών εβάστασε, και τας θλίψεις ημών επεφορτίσθη… και δια των πληγών αυτού ημείς ιάθημεν».
 
«Εσφάγη ως αρνίον και ηγόρασεν ημάς εις τον Θεόν δια του αίματος αυτού εκ πάσης φυλής και γλώσσης και λαού και έθνους», Αποκ. ε’ 9. Ο Ιησούς του Ναυή απευθυνόμενος στον λαό Ισραήλ, ο οποίος δεν είχε ακόμα ξεκαθαρίσει ποιό Θεό θα λατρεύει και θα υπακούει, του λέει να πάρει μια ξεκάθαρη απόφαση.
 
«Εγώ όμως και ο οίκος μου θέλομεν λατρεύει τον Κύριον», Ιησούς του Ναυή κδ’ 15. Επίσης στο Α’ Βασιλέων ιη’ 21 διαβάζουμε ότι ο προφήτης Ηλίας ρωτάει τον λαό Ισραήλ «έως πότε θα χωλαίνετε μεταξύ δύο φρονημάτων; Εάν ο Κύριος είναι Θεός, ακολουθείτε Αυτόν, αλλ’ εάν ο Βάαλ , ακολουθείτε τούτον».
 
Η περικοπή αυτή μας θυμίζει αυτό που λέει ο Κύριος στον Ματθαίο ς’ 24: «Ουδείς δύναται δύο κυρίους να δουλεύη… Δεν δύνασθε να δουλεύητε Θεόν και Μαμμωνά», πάρτε μια συνειδητή και οριστική απόφαση.
 
Η παραβολή που διαβάσαμε συμβολίζει την ουράνια γιορτή του γάμου του αρνίου με την νύμφη ‘εκκλησία’, Αποκαλ. ιθ’ 7-9, και αποτελεί γεγονός μεγάλης σπουδαιότητας και σημασίας. Στον γάμο έχουμε μια επίσημη σύνδεση της νύμφης με τον Νυμφίο και θα είναι έκτοτε οριστική και αιώνια. Σαν γυναίκα Του πλέον η εκκλησία μοιράζεται τα πάντα, πλούτη και δόξα του Νυμφίου.
 
Στη μεγάλη χαρά που ακολουθεί το δείπνο του γάμου, αναφέρεται ένας μακαρισμός που πρέπει να προσέξουμε, εδάφιο 9 «μακάριοι οι κεκλημένοι εις το δείπνον του γάμου του Αρνίου». Σ’ αυτόν το μακαρισμό είναι όλοι οι λυτρωμένοι του Ιησού Χριστού και αποτελούν την νύμφη. Ο Θεός τους είχε στείλει πρόσκληση με πολλούς τρόπους και εκείνοι την δέχτηκαν και με μετάνοια και πίστη έβαλαν το Χριστό στην καρδιά τους και Κύριο στη ζωή τους
 
Διαβάζοντας τα παραπάνω έρχεται στο νου μας το εδάφιο 3 στους Εβραίους β’: «πώς ημείς θέλομεν εκφύγει, εάν αμελήσωμεν τόσον μεγάλην σωτηρίαν;» Δεν είναι λοιπόν δυνατόν να αδιαφορήσουμε για μια τόσο τιμητική και θαυμάσια πρόσκληση, και όχι μόνο αλλά με ζήλο πρέπει να ενδιαφερθούμε για το ένδυμα ώστε να είναι ανάλογο του γάμου του Υιού του Βασιλέα με την νύμφη, Ματθαίος κβ’ 11-12.
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 10 Σεπτέμβριος 2012 22:58
 

Χριστιανικό Ραδιόφωνο

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

translate

Greek Albanian English Romanian

Ημέρες Συναθροίσεων

Κυριακή
     Προσευχή:10-11πμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:11-12πμ
Δευτέρα
     Προσευχή:7-8μμ
     Μάθημα  :8-9μμ
Τετάρτη
     Προσευχή:7-8μμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:8-9μμ
         Είσοδος Ελεύθερη
 

 

Προσευχή

 

"Κύριε, να τα χέρια μου. Ας μην αγγίξουν ποτέ κάτι που θα Σε ντρόπιαζε.
 
Να τα πόδια μου. Τα αφιερώνω σ' Εσένα. Ας μην πάνε ποτέ εκεί όπου Εσύ δεν θα πήγαινες.
 
 Κύριε, να τα μάτια μου. Ας μην κοιτάξουν ποτέ σε κάτι που θα λυπούσε το 'Αγιο Σου Πνεύμα.
 
 Τα αυτιά μου ας μην ακροαστούν ποτέ κάτι που θα ντρόπιαζε το Όνομά Σου.
 
Το στόμα μου ας μην ανοίξει ποτέ για να πει μια λέξη που δεν θα ήθελα ν' ακούσεις.
 
 Ο νους μου ας μην κρατήσει ποτέ ούτε μια σκέψη ή φαντασία που θα μείωνε την αίσθηση της παρουσίας Σου."
 
"Κύριε, κάνε με έναν άνθρωπο κατά την καρδιά Σου".

Συνδεμένοι Επισκέπτες

Έχουμε 50 επισκέπτες συνδεδεμένους
mod_vvisit_counterΣήμερα130
mod_vvisit_counterΕχθές133
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα1589
mod_vvisit_counterΠροηγούμενη εβδομάδα5153
mod_vvisit_counterΑυτό τον μήνα8553
mod_vvisit_counterΠροηγούμενος μήνας10224
mod_vvisit_counterΣυνολικές επισκέψεις992986

Μην ξεχνάς πως...

Η πίστη είναι το μέσον που μεταβάλλει

το όραμα σε πραγματικότητα,

την αποκάλυψη σε γεγονός,

την εμπιστοσύνη σε εκπλήρωση,

την επιθυμία σε πείρα

και το αόρατο σε ορατό.