Από πού περιμένεις αποκατάσταση

Όλοι οι λαοί κάποιον περιμένουν για να τους σώσει και να τους φέρει μια νέα τάξη πραγμάτων και μία απελευθέρωση από τα βάσανα, τις θλίψεις και το θάνατο. Εμείς οι Χριστιανοί, περιμένουμε τον Ιησού Χριστό. “Πάλι ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, του οποίου η βασιλεία δεν θα έχει τέλος.”

Ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός ρητά και κατηγορηματικά μας υποσχέθηκε. «Υπάγω να σας ετοιμάσω τόπον. Και αφού υπάγω και σας ετοιμάσω τόπον, πάλιν έρχομαι, και θέλω σας παραλάβει προς εμαυτόν, δια να ήσθε και σεις όπου είμαι εγώ.» Ιωάν. ιδ:2-3.

Όλοι οι αναγεννημένοι Χριστιανοί έχουν αυτή τη μακάρια ελπίδα της δευτέρας παρουσίας του Ιησού Χριστού, ο οποίος θα έρθει ένδοξος και θα σώσει τη γη από την καταστροφή που την οδηγούν οι δυνάμεις του σκότους και να αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη η οποία έχει κυριολεκτικά διαφθαρεί.

Περιττό να πούμε για την ανισότητα που υπάρχει στη γη και μπροστά στα μάτια μας. Όποιος έχει μέσον διορίζεται, όποιος δεν έχει περιμένει. Τις πρώτες θέσεις τις παίρνουν αυτοί που έχουν δικό τους στα πόστα, ενώ οι άλλοι δε μπορούν ούτε να προσεγγίσουν. Ποιος θα μπορούσε να τους ελέγξει ή να τους σταματήσει; Κανείς.

Ο Χίτλερ ονειρεύτηκε να κάνει ένα κράτος που επί 1000 χρόνια θα βασιλεύσει ειρήνη. Ορκίσθηκε ότι τρεις φυλές θα τις εξαφανίσει από προσώπου της γης. Τους Εβραίους, τους Τσιγγάνους και τους Σλάβους.

Παρ’ όλο που έφτιαξε αρκετά εργοστάσια θανάτου με τις αίθουσες των αερίων και με τους φούρνους, δεν πρόλαβε να σκοτώσει όλους αυτούς που ήθελε. Από τους τσιγγάνους εξόντωσε πολλούς, από τους Εβραίους έξι εκατομμύρια και από τους Σλάβους όσους μπόρεσε.

Το Θεό δεν Τον λογάριασε καθόλου. Πίστεψε ότι αυτός θα είναι ο υπέρτατος άρχων και θα κυβερνήσει όλη την ανθρωπότητα. Οι Ναζί έτρωγαν κι έπιναν και τους άλλους λαούς τους οδηγούσαν στην πείνα και στο θάνατο. Ήθελαν, όπως έλεγαν, να καθαρίσουν τον κόσμο από τα κατώτερα στοιχεία και να βάλουν μία νέα τάξη στον κόσμο.

Βεβαίως ο Θεός δε σκέφτηκε να εξοντώσει κανέναν. Αντιθέτως μπορώ να πω ότι τους αγαπάει αυτούς τους λαούς πιο πολύ. Οι Εβραίοι στην παλαιά εποχή ήταν ο εκλεκτός λαός του Θεού από τον οποίο βγήκε ο Μεσσίας του κόσμου, ο Ιησούς Χριστός. Οι τσιγγάνοι, πολύ πτωχός, νομαδικός λαός, είναι αγαπητός στο Θεό και οι Σλάβοι, πολυάριθμοι και χρήσιμοι στο Θεό και πολλοί εξ αυτών έχουν γίνει κήρυκες του Ευαγγελίου. Του Θεού πλάσματα είναι όλοι και όλους τους αγαπάει ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός και πέθανε επάνω στο σταυρό για τη σωτηρία τους.

Ο Ιωάννης στην Αποκάλυψη γράφει για τους σωσμένους του Χριστού: «Μετά ταύτα είδον, και ιδού όχλος πολύς, τον οποίον ουδείς ηδύνατο να αριθμήση, εκ παντός έθνους και φυλών και λαών και γλωσσών, οίτινες ίσταντο ενώπιον του θρόνου και ενώπιον του Αρνίου, ενδεδυμένοι στολάς λευκάς, έχοντες φοίνικας εν ταις χερσίν αυτών’ και κράζοντες μετά φωνής μεγάλης, έλεγον, η σωτηρία είναι του Θεού ημών του καθημένου επί του θρόνου,και του Αρνίου.» Αποκαλ. ζ:9,10.

Όταν ο Ιωάννης ρώτησε ποιοι είναι αυτοί, πήρε την απάντηση: «Ούτοι είναι οι ερχόμενοι εκ της θλίψεως της μεγάλης και έπλυναν τας στολάς αυτών, και ελεύκαναν αυτάς εν τω αίματι του Αρνίου.» Αποκ. ζ:14.

Όλος αυτός ο αναρίθμητος λαός δεν είναι μόνο Έλληνες ή Εβραίοι, αλλά εκ παντός έθνους και φυλών και λαών και γλωσσών. Ποιος είσαι εσύ άνθρωπε που μισείς τους Εβραίους ή τους Έλληνες ή τους τσιγγάνους ή τους Σλάβους ή οποιοδήποτε πλάσμα του Θεού; Δεν ήξερε ο Θεός τι έκανε; Εσύ, το χώμα, θα Τον διορθώσεις;

Οι άνθρωποι αγωνιζόμαστε να ζήσουμε όσο μπορούμε πιο πολύ κι όμως θα πεθάνουμε. Ο χρόνος τρέχει με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Όταν ήμασταν παιδιά παρακαλούσαμε να μεγαλώσουμε γρήγορα. Τώρα όμως που μεγαλώσαμε, τα περασμένα χρόνια τα θεωρούμε λίγα.

Τα χρόνια περνάνε, ο Κύριος έρχεται. Η στιγμή αυτή θα έλθει όταν εν ριπή οφθαλμού θα μεταμορφωθούμε και θα λάβουμε ο καθένας ότι έπραξε, είτε καλό είτε κακό.

Ας ετοιμασθούμε να Τον συναντήσουμε όπως ο Συμεών ήταν έτοιμος και συνάντησε το Μεσσία, το Σωτήρα του κόσμου, συμβουλευόμενος το λόγο του Θεού και το Πνεύμα το Άγιο. Ο λόγος του Θεού, είναι ο πρώτος που μας κατατοπίζει.

«Θέλει εγερθή έθνος επί έθνος, και βασιλεία επί βασιλείαν και θέλουσι γείνει πείναι και λοιμοί, και σεισμοί κατά τόπους… και θέλει κηρυχθή τούτο το ευαγγέλιον της βασιλείας εν όλη τη οικουμένη… και τότε θέλει ελθεί το τέλος.» Ματθ. ιδ: 7,14. Γίνονται πολλά κακά στον πλανήτη μας και το μόνο καλό είναι ότι κηρύττεται το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού σε όλα τα πέρατα της γης.

Χιλιάδες άνθρωποι ακούνε κάθε μέρα το Ευαγγέλιο του Χριστού και πάρα πολλοί πιστεύουν και ακολουθούν, περιμένοντας τη λύτρωση από τον ερχόμενο Ιησού Χριστό, αφού από τους ανθρώπους έχουν χάσει κάθε ελπίδα για μια καλύτερη ζωή.

Στη γη που ζούμε δεν υπάρχει τίποτα καλό. Σεισμοί, αλληλοσφαγές, πόλεμοι, πείνες και πολλά κακά τα οποία μας βρίσκουν κάθε χρόνο και μας απογοητεύουν πραγματικά. Πολλοί επιθύμησαν να γίνουν κοσμοκράτορες, αλλά όλοι κατέστρεψαν όλους και καταστράφηκαν και οι ίδιοι.

Ο Χίτλερ είχε πολλές πιθανότητες, αλλά διάφορες συγκυρίες παρά Κυρίου τον έκαναν να καταστραφεί ολοσχερώς και οι στόχοι του και ο ίδιος. Το τέλος του ήταν φρικτό, αυτοκτόνησε και μαζί μ’ αυτόν όσοι είχαν δεθεί στενά μαζί του και πίστεψαν στη θεωρία των Ναζί.

Έξι εκατομμύρια Εβραίοι ρίχτηκαν στα κρεματόρια κι έγιναν στάχτη. Τώρα ο υπόλοιπος Ισραήλ προσπαθεί να βρει παράθυρο για να γίνει μέγας και κοσμοκράτορας. Δυστυχώς όμως παράθυρα δεν υπάρχουν και γι’ αυτό περιμένει το Μεσσία. Ο Μεσσίας όμως ήλθε.

Τους άφησε την Διαθήκη Του, που είναι το Ευαγγέλιο και τους υποσχέθηκε ότι θα έλθει πάλι, όχι όμως μόνο για τον Ισραήλ, αλλά για όλο τον κόσμο. Θα κάνει ένα έθνος παντοδύναμο, όχι όμως αποτελούμενο μόνο από Εβραίους, αλλά από παν έθνος, φυλή και γλώσσα.

Δεν θα χρειαστούν όπλα ούτε βόμβες. Ο Ιησούς Χριστός θα τους ποιμάνει όλους «εν ράβδω σιδηρά» και θα δώσει ειρήνη και χαρά και δικαιοσύνη σε όλο τον κόσμο. Τότε είναι που ο λύκος θα συγκατοικεί με το αρνί, το μικρό παιδί θα παίζει βάζοντας το χέρι του στη τρύπα της οχιάς.

Αυτή θα είναι η βασιλεία του Χριστού στην οποία θα λάβουν μέρος όλοι οι πιστοί που ακολούθησαν τον Ιησού Χριστό, σύμφωνα με τη διδασκαλία του Ευαγγελίου. Την αγάπη για όλους. Όποιος μισεί τους άλλους, θα εκβληθεί έξω απ’ αυτήν τη Βασιλεία. Δεν θα μπει ουδέν το μιαίνον, διότι εκεί θα βασιλεύει μόνο η αγάπη του Ιησού Χριστού για όλους τους ανθρώπους και η δικαιοσύνη του Θεού.

Υπάρχει Θεός. Εσύ ποιόν περιμένεις; Μήπως πλανάσαι; Ο αληθινός Σωτήρας και Μεσσίας είναι ο Ιησούς Χριστός, ο οποίος θα έλθει με δύναμη υπέρτατη και θα βάλει τάξη και δικαιοσύνη, «διότι η βασιλεία του Θεού δεν είναι βρώσις και πόσις αλλά δικαιοσύνη και ειρήνη και χαρά εν Πνεύματι Αγίω.» Ρωμαίους ιδ: 17.

Τον περιμένουμε να έλθει γρήγορα και να βάλει όλους αυτούς που παριστάνουν τους προστάτες των πτωχών, στη θέση τους.

Από πού περιμένεις αποκατάσταση