Ο χρόνος τρέχει με τη μεγαλύτερη ταχύτητα. Είναι ασταμάτητος και εκεί που μιλάς για το δευτερόλεπτο συσσωρεύονται συνεχώς άλλα δευτερόλεπτα και γίνονται ώρες, ημέρες, μήνες, χρόνια. Πανικόβλητοι οι άνθρωποι βλέπουμε να έρχεται η φθορά, το γήρας και ο θάνατος. Στην απόγνωσή μας επάνω ευχόμαστε συνέχεια, «χρόνια πολλά».
Άλλοι πάλι, μεταχειρίζονται κάθε μέσον που φέρνει γούρι και είναι πιθανόν να καθυστερήσει το χρόνο, κρεμμύδες, ρόδια, πέταλα και ότι άλλο απίθανο μπορεί να φαντασθεί κανείς γίνεται φορέας καλών ελπίδων και αισιοδοξίας.
Η αλήθεια είναι μια, χρειάζεται ένα πρόσωπο για να αναλάβει τη ζωή μας, να την παρακολουθεί, να την κατευθύνει και να την φθάσει στον ποθούμενο σκοπό. Το πρόσωπο αυτό δεν είναι άλλο από τον Ιησού Χριστό, τον αναστημένο και ζωντανό Χριστό. Τον Χριστό ο οποίος ακούει, βλέπει, απαντάει και επεμβαίνει δυναμικά στη ζωή μας.
Όχι άψυχα αντικείμενα, όχι μια εικόνα του Χριστού, έργο χειρών ανθρώπων που διαφημίζεται σαν θαυματουργή. Αυτό είναι άψυχο υλικό και δεν έχει καμία δύναμη. Υπάρχει ο αληθινός και ζωντανός Χριστός, αναστημένος και αληθινά θαυματουργός που μπορεί να τον ζητήσει και να τον βρει κάθε άνθρωπος.
Ο ίδιος ο Χριστός μας προκαλεί όλους και μας φωνάζει: «Αιτείτε και θέλει σας δοθή, ζητείτε και θέλετε ευρεί, κρούετε και θέλει σας ανοιχθή διότι πας ο αιτών λαμβάνει και ο ζητών ευρίσκει και εις τον κρούοντα θέλει ανοιχθεί» Ματθαίος ζ:7
Εμείς σαν ζωντανοί άνθρωποι μπορούμε να αναζητήσουμε και να βρούμε το ζωντανό και αληθινό Χριστό και να εξακριβώσουμε με τον πιο θετικό τρόπο ότι ο Χριστός που πέθανε για μας τώρα ζει και είναι έτοιμος να απαντήσει σε κάθε ένα που θα τον αναζητήσει. Αρχίζοντας το έτος 2014 θα είναι η πιο μεγάλη επιτυχία της ζωής μας, αν το αρχίσουμε με τον Ιησού Χριστό.
Αν γονατίσουμε σε κάποιο «ταμείο» και κλείσουμε την θύρα και μιλήσουμε στον Ιησού Χριστό και του πούμε: «Που είσαι Χριστέ μου; Ζεις; Είσαι αληθινός; Μπορείς να με σώσεις κι εμένα; Μπορείς να αναλάβεις τα προβλήματά μου; Μπορείς να θεραπεύσεις την ασθένειά μου;» Έτσι διαπιστώσαμε όλοι ότι ο Ιησούς Χριστός είναι αναστημένος και ζωντανός και όχι μια αφηρημένη προσωπικότητα ή μία «θαυματουργή» εικόνα ξύλινη ή αργυρένια ή χρυσαφένια.
Πιστεύουμε σ’ ένα αληθινό Θεό που μας ακούει, μας απαντάει και σπεύδει σε βοήθεια μας όποτε τον επικαλεσθούμε. Ο Λόγος Του λέει: «Και πας όστις αν επικαλεσθή το όνομά του Κυρίου θέλει σωθή» Πράξεις β:21. Από εμάς λοιπόν εξαρτάται να δούμε ευλογία, υγεία και ευτυχία το νέο έτος.
Δεν γνωρίζω τι σου συνέβη το έτος 2013, ποιες περιπέτειες πέρασες και ποιες ταλαιπωρίες. Δεν ξέρω τι αισθάνθηκες αλλά μπορώ να σε βεβαιώσω ότι αν αρχίσεις το νέο έτος με τον Ιησού Χριστό, θα γευθείς μια νέα ζωή και θα ευλογηθείς πάρα πολύ. Θα ανοίξεις μια νέα σελίδα στη ζωή σου και θα ζήσεις για πρώτη φορά με ένα άλλο τρόπο από αυτόν που έζησες τα περασμένα χρόνια. Δεν θα λες πλέον «κάθε πέρυσι και καλύτερα και κάθε φέτος και χειρότερα», αλλά αντίθετα θα λες ότι ο Κύριος βοηθός μου, δεν με αφήνει, δεν με εγκαταλίπει.
Ξεκίνα από σήμερα. Πάρε την Καινή Διαθήκη, το Ευαγγέλιο του Χριστού και άρχισε να το διαβάζεις. Όταν έχεις ευκαιρία»είσελθε εις το ταμείο σου και κλείσας την θύρα σου προσευχήθητι εις τον πατέρα σου τον εν τω κρυπτώ και ο πατήρ σου ο βλέπων εν τω κρυπτώ θέλει σοι ανταποδώσει εν τω φανερώ» Ματθαίος ς:6.

Νέα Αρχή με τον Ιησού Χριστό