Ομοφυλοφιλία

Ένα θέμα που έχει απασχολήσει πολύ την χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Τι ισχύει τελικά με το θέμα αυτό;

Ποια πρέπει να είναι η στάση μας;

Τι θα συμβεί στο μέλλον στην κοινωνία μας;

Τι λέει ο Λόγος του Θεού γι’ αυτό το θέμα;

Αυτά είναι κάποια πολύ βασικά ερωτήματα, που έχουν απασχολήσει αρκετούς ανθρώπους πιστούς και μη, τον τελευταίο καιρό. Ανάλογα με τις αντιλήψεις, τα πιστεύω, τα προσωπικά βιώματα και την οπτική γωνία απ΄την οποία βλέπει ο καθένας, δίνουν οι άνθρωποι τις δικές τους απαντήσεις.

Τι ισχύει όμως τελικά;

Πώς τα βλέπει άραγε ο Θεός όλα αυτά;

Την απάντηση μας την δίνει ο Θεός μέσα απο την Αγία γραφή και μέσα απο το πνεύμα της Αγίας γραφής. Για το πρώτο ερώτημα αξίζει να σημειώσουμε ότι μελέτες απο επιστήμονες έχουν δείξει οτι δεν έχουν όλοι οι ομοφυλόφιλοι την ίδια αφετηρία ούτε την ίδια πορεία για να καταλήξουν εκεί. Δηλαδή δεν επέλεξαν να ζουν έτσι για τους ίδιους λόγους και για κάποιους ήταν περισσότεροι από έναν οι παράγοντες από τους οποίους επηρεάστηκαν. Οι γονείς, η διαταραχή ταυτότητας, οι φοβίες, η έντονη εκπλήρωση της σαρκικης επιθυμίας και πολλά ακόμη είναι τα αίτια που επηρέασαν την πορεία των ανθρώπων αυτών. Για τον λόγο αυτό κάποιοι επιστήμονες υποστηρίζουν οτι οι ομοφυλόφιλοι χωρίζονται σε κατηγορίες.

Από αυτό καταλαβαίνουμε ότι το θέμα των ομοφυλόφιλων είναι πιο πολύπλοκο απ΄ότι φαίνεται, γιατί μιλάμε για διαφορετικές περιπτώσεις ανθρώπων που όμως έχουν την ίδια αμαρτία.

Ο Θεός μέσα από την Αγία Γραφή φωνάζει ότι δεν θέλει τον θάνατο του αμαρτωλού (Ιεζεκιήλ κεφ. 18, 23, 32 | προς Τιμόθ. Α΄ κεφ. 2, 4) γιατί αγαπάει τον αμαρτωλό τόσο ώστε έδωσε τον υιό του να πεθάνει για αυτόν. Ο Θεός θέλει όλοι οι άνθρωποι να μετανοήσουν και να πιστέψουν σε αυτόν τον οποίο αυτός απέστειλε, τον Ιησού Χριστό, ο οποίος είναι ανεστημένος και είναι ο μόνος που μπορεί να θεραπεύση κάθε πληγή στην ψυχή του ανθρώπου, να ελευθερώσει από όλους τους φόβους του, να σπάσει κάθε δεσμά και να ελευθερώσει τον άνθρωπο από κάθε πάθος αμαρτίας. Είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει νέα τα πάντα μέσα στην ζωή του κάθε ανθρώπου όσο άσχημες καταστάσεις κι αν έχει ζήσει. Φτάνει να μετανοήσει και να εκζητήσει ο άνθρωπος τον Χριστό με όλη του την καρδιά.

Η στάση των χριστιανών απέναντι στο θέμα τις ομοφυλοφιλίας είναι η ίδια όπως και σε κάθε άλλη αμαρτία. Η ομοφυλοφιλία είναι μια ακόμη αμαρτία όπως και η πορνεία ή η μοιχεία ή η κλοπή (προς Κορινθ. Α΄ κεφ. 6, 9-10). Όλοι οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να επιλέγουν και να κάνουν στη ζωή τους αυτό που θέλουν. Η εντολή του Χριστού για τους πιστούς ήταν και είναι να αγαπάνε όπως ο Χριστός τους αγάπησε. Ο Θεος περιμένει όλους τους ανθρώπους να μετανοήσουν έστω και την τελευταία στιγμή και μακροθυμεί γι΄αυτούς και το ιδιο καλούμαστε να κάνουμε κι εμείς γιατί πάρα πολλοί άνθρωποι ανα τους αιώνες έχουν μετανοήσει και ο Χριστός άλλαξε την ζωη τους. Η ίδια η Αγία Γραφή αναφέρει παραδείγματα τέτοιων ανθρώπων (προς Κορινθ. Α΄ κεφ. 6, 9-11).

Τι θα συμβεί όμως στην κοινωνία μας;

Σαν άνθρωποι ανησυχούμε για το μέλλον γιατί είναι κάτι που κανένας δεν μπορεί να το προβλέψει. Φοβόμαστε ότι η νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλόφιλων και η τεκνοθεσία θα δημιουργήσει πρόβλημα στην κοινωνία. Η Αυστραλία είναι μια χώρα που έχει περάσει τους συγκεκριμένους νόμους αρκετά χρόνια πριν από εμάς όμως τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν ειναι διαφορετικά απο αυτά που φανταζόμαστε. Παιδιά που υιοθετήθηκαν και μεγάλώσαν από ομόφυλα ζευγάρια στράφηκαν ενάντια στον γάμο των ομοφυλόφιλων όχι γιατί δεν γεύθηκαν στοργή και αγάπη αλλά γιατί στερήθηκαν την ολοκληρωμένη αληθινή τους οικογένεια. Την έλλειψη του πατέρα ή της μητέρας δεν μπόρεσε να την καλύψει μια τέτοια οικογένεια με αποτέλεσμα τα παιδιά αυτά να χρειαστούν ψυχολογική υποστήριξη.
Το μέλλον δεν μπορούμε να το προβλέψουμε αλλά μας το αποκαλύπτει ο Θεός μέσα από το Λόγο του ότι θα έρθουν καιροί κακοι γιατί οι άνθρωποι θα γίνουν κακοί (προς Τιμόθ. Β΄ κεφ. 3, 1-5).

Η ομοφυλοφιλία λοιπόν είναι μια ακόμη αμαρτία όπως και η μοιχεία η οποία και αυτή έχει δημιουργήσει προβλήματα σε παιδιά που μεγάλωσαν σε χωρισμένες οικογένειες. Αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να ψυχραίνεται η αγάπη των ανθρώπων όπως είναι προφητευμένο μέσα στην Αγία Γραφή “…και επειδή θέλει πληθυνθή η ανομία, η αγάπη των πολλών θέλει ψυχρανθή.”
Όλα αυτά μας προμηνύουν ότι το τέλος είναι κοντά, ο Χριστός έρχεται!!!

Ομοφυλοφιλία